Fördelarna med att förnya hemsidan i samband med ditt varumärkeslyft

Många företag kan känna igen sig i att deras digitala närvaro inte längre speglar deras utveckling, känsla eller värderingar. Idag går vi igenom några extra fördelar som kan komma med att förnya hemsidan i samband med företagets varumärkeslyft i övrigt.

Några smarta företag och organisationer, såsom Two, AjaBajaCancer, och Rackstad Bil & Delar, har gjort just detta och kan leda vägen framåt. Upptäck hur detta inte bara stärker deras digitala närvaro utan också öppnar dörrar för ökad effektivitet och affärsmöjligheter.

Exempel på 3D i webbdesigntrender 2024, luni.app
3D hos luni.app

Förlorad i mängden online

Om din hemsida blivit eftersatt till fördel för något annat projekt är du inte ensam om det. Vi tar det senare tänker man, men senare verkar hamna längre och längre bort. Något som skapar en oerhörd stress för dig som ansvarig för hemsidan.

Förutom det innebär en föråldrad webbplats riskerar du att tappa potentiella kunder till konkurrenter. En digital närvaro som inte är i linje med företagets nuvarande varumärke kan dessutom skapa förvirring bland besökare och ge en sämre känsla än du hade önskat. 

Vi förstår att det känns som ett stort arbete. Men det behöver inte vara ansträngande från ditt håll. Du kan komma till oss med dina önskningar, så gör vi jobbet. Och du får ta äran genom att visa upp en webbplats för din målgrupp som du är riktigt stolt över. Med vår erfarenhet som WordPress-webbyrå har vi hjälpt företag att förnya sina webbplatser för att återspegla deras varumärkesidentitet många gånger. 

Förnya hemsidan i samband med varumärkeslyft: Några kundberättelser

En förnyad webbplats kan vara nyckeln till att skapa en starkare och mer relevant digital närvaro. Medan du ser över hur hemsidan korresponderar med din varumärkesidentitet, passar vi också på att se över strukturen och flöden. Vilka ändringar skulle leda till fler konverteringar och till mer försäljning? 

Two.se stod inför detta för en tid sedan och vände sig till oss, deras WordPress-webbyrå i Karlstad. För företaget var det viktigt att betona deras helt nya grafiska identitet och skapa ett strukturerat flöde för bättre navigering. Läs gärna hela deras kundcase här! 

När AjaBajaCancer kontaktade oss ville de ha en mer ljus och modern känsla på sin webbplats. Organisationen växte och behövde ett utseende som förmedlar ett förtroendeingivande intryck till både familjer som blivit drabbade av cancer och till de som vill bidra till verksamheten.

Samtidigt som vi lyfte deras webb när det kommer till design och navigering, löste vi en hel del andra smärtpunkter på den tidigare hemsidan, framförallt för den interna hanteringen. Nu har de en hemsida och webbshop som på ett bättre sätt kan bidra i deras viktiga arbete – både när det kommer till effektivitet för organisationen och trygghet för besökarna. Läs hela kundcaset om deras webbprojekt här.

Rackstad Bil & Delar hade ett starkt varumärke “offline” när de hörde av sig till oss.
Men Rackstad var medvetna om att känslan inte automatiskt översätts online, och att de behövde göra ett varumärkeslyft på hemsidan för att fortsätta hålla sig konkurrenskraftiga i framtiden. I samband med detta specialbyggde vi en integration mot deras affärssystem, ett smidigare sätt för Rackstad att sälja sina produkter online. Läs hela kundcaset här!

Ett initiativ som skapar fler affärsmöjligheter

Ett varumärkeslyft online är avgörande för att ge det intryck du önskar till din målgrupp, och det påverkar både varumärkesidentitet och användarupplevelsen. Just den digitala biten blir alltmer kritisk, eftersom de flesta förstagångskontakter med ett företag sker genom webbsökningar. 

Initiativet att revidera varumärket på hemsidan kan alltså inte bara förstärka identiteten utan dessutom leda till andra viktiga förändringar som sparar tid och genererar intäkter. Genom att fräscha upp webbplatsen skapas inte bara en enhetlig varumärkeskänsla, utan även en smidigare onlineförsäljningskanal, vilket illustrerar hur förändringar i varumärket online kan ha positiva effekter både för företagets effektivitet och kundtrygghet.

Uppdatera din webbdesign så att besökarna blir kunder

Med en utdaterad och svåranvänd webbplats förlorar du både tillit och kunder. Uppdatera din webbdesign och hjälp besökarna att trivas och agera på din webb!

Läs mer om våra tjänster för webbdesign

Framtidssäkra ditt företag

Att låta hemsidan halka efter kan leda till förlorade affärsmöjligheter och en minskad trovärdighet bland kunder. En föråldrad webbplats riskerar att skicka fel signaler och kan sätta er på efterkälken i den digitala eran – som därför påverkar bilden av ditt företag som helhet.

Genom att förnya er webbplats i samband med ert varumärkeslyft kommer ni ha en perfekt plats att hänvisa nya potentiella kunder till, ett enklare sätt att marknadsföra företaget och mycket mer.

En modern och användarvänlig plattform kan att öka er trovärdighet, locka fler besökare och generera ökade konverteringar. Era kunder kommer att uppskatta den förbättrade användarupplevelsen och er framstående digitala identitet.

Behöver du hjälp av en bra WordPress-webbyrå? Varmt välkommen att kontakta oss på Decision By Heart, eller boka ett möte direkt!

Behöver du hjälp?

Varmt välkommen att kontakta oss på Decision By Heart!

>
Publicerat av: Ulrika Winge SEO Copywriter