Boka direkt
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Olle Elfgren / 11 mar, 2021 Hjälp med webbutveckling?

Hjälp med webbutveckling? Kolla in vårt powerteam

Behöver ditt företag hjälp med webbutveckling? Då är vårt powerteam med största sannolikhet något för dig.

– Vi kan otroligt mycket. Alla kan WordPress olika delar, vi har en bredd som gör att vi kan leverera en högkvalitativ slutprodukt, säger Kim Persson.

Decision by Heart är en fullservicebyrå för dig som behöver hjälp med webbutveckling i WordPress. Det är den plattformen som vi enbart fokuserar på.

Sedan nyförvärvet Johan Lindén anslöt till oss i oktober är superkedjan komplett. Den består av Kim Persson, Tommy Nilsson och nyss nämnda Johan. Alla beståndsdelar finns där. Kim Persson, senior webbutvecklare förklarar styrkan i laget.

– Alla är väldigt familjära med WordPress, att vi kan custombygga allt där. Jag, Tommy och Johan har spetsat ut oss åt olika håll också. Johan har dragit mer åt backend och programmeringen kring det. Även under hans tid på CGI satt han och kollade på andra programmeringsspråk bland annat Typescript. Tommy är ju en fena på att designa och layouta WordPress-teman. Jag själv har på senare tid inriktat mig mycket på WooCommerce och att utveckla webbshopar, det känns nästan som jag alltid gör det, säger han.

Behöver du någon att bolla dina tankar och idéer med? Vi är här för att hjälpa dig och svarar på dina frågor kring webbutveckling. Hör av dig för ett kostnadsfritt rådgivningsmöte!

– Ska jag dra en fin liknelse? undrar Tommy.

Ja, kör!

– Tänk att vi ska bygga ett hus. Johan är den som drar alla rör och el och sånt som inte syns. Kim tar fram alla reglar och gör planritningen och ser till att det blir ett hus. Och jag är den som inreder och piffar till allt.

Tommys väg in i branschen var dock inte självklar. Vägen dit gick via Volvo Construction Equipment i Arvika, eller kolgruvan som han själv kallar det, och finanskrisen 2008.

– Det var ett fysiskt tungt jobb, man såg knappt dagens ljus. Kan sakna den fysiska tröttheten, nu när man kommer hem från jobbet är man trött i huvudet istället. När finanskrisen kom 2008 blev jag som många andra permitterad och slutligen uppsagd. Jag kunde aldrig fått för mig att plugga något, men jag hade stort intresse för datorer och det fanns en treårig utbildning som hette Webb och multimedia på Karlstads universitet. Efter den började jag på Jajja och 2019 började jag på Decision by Heart.

Här kan du läsa mer om Tommy.

Pappa fixade kodlektyr

Kim däremot, hade en rakare väg hit.

– Jag var tio-elva år när jag började intressera mig av kod. Minns att pappa skrev ut en tjock lunta papper med hur man skrev HTML. Detta höll i sig och när jag fick reda på att man kunde få göra det på gymnasiet blev jag helt amazed. När jag tog studenten började jag på Brobygrafiska på programmet Grafisk medieproduktion med inriktning mot webb och efter det Nobox. Jag har därför jobbat tio år i WordPress.

Här kan du läsa mer om Kim.

Behöver du någon att bolla dina tankar och idéer med? Vi är här för att hjälpa dig och svarar på dina frågor kring webbutveckling. Hör av dig för ett kostnadsfritt rådgivningsmöte!

Johan är väl egentligen deras mellanting. Om Tommy blev frälst i vuxen ålder och Kim i barnsben så blev Johan det i ungdomen.

– Började egentligen i ettan på gymnasiet. Innan dess hade jag jobbat i en bygghandel vilket gör det till ett hyfsat stort steg till att skriva kod, säger Johan. Efter gymnasiet startade jag den enskilda firman Lindén Webb. Efter några år började jag sedan som konsult åt Academic Work. Det slutade med frilansarbete mot Nobox som i sin tur ledde över till en fast anställning där. Från Nobox gick jag över till Workwide som utvecklare för deras jobbportaler och sedermera CGI som jag kommer närmast ifrån. 

Här kan du läsa mer om Johan. 

Två av er har en bakgrund inom större byråer, vad är skillnaden mot oss som är lite mindre?

– Sammanhållning, man kan jobba efter sina egna rutiner och blir inte toppstyrd på samma sätt. För mig är känslan viktigast, säger Tommy.

– Det är lättare att få sin röst hörd och därför kunna vara med och utveckla någonting från grunden, vilket jag tycker väldigt mycket om, säger Johan.

När kunder anlitar er, vad är det för slutprodukt de får?

– Vad vi åstadkommer är ju helt från grunden kundunika byggda lösningar. Välfungerande, säkert och genomtänkt, säger Kim.

– Någonting jävligt bra, säger Tommy.

– Ja, vi överlevererar på något sätt, säger Kim. 

Hjälp med webbutveckling – komplexa lösningar

I och med att trion har en väldig rutin och erfarenhet av WordPress har de förmågan att skapa komplexa lösningar anpassade efter kundens behov och önskemål. 

Intranätet till Byggmax, till exempel. Där fick vi frågan om vi kunde utveckla en internkanal med fokus på användbarhet och som skulle ha en modern design. Majoriteten av användarna skulle komma att besöka kanalen via sina mobiler, så användbarheten på mobila enheter var också ett centralt fokus.

– Vissa av lösningarna tillhör inte det vanliga vi gör. Det mesta är trots allt vanliga webbar och webbshopar. Men det finns nog egentligen inget vi inte kan bygga. Utan frågan är bara om vi byggt det förut, säger Kim.

Johan, du som varit här kortast. Vem av Kim och Tommy tar du helst med dig till en öde ö?

– Jag vet ju vad jag hade valt i alla fall, säger Tommy.

– Mm, svara nu, Johan, pressar Kim.

– Det är väl du Kim. Men i själva verket hade jag hellre åkt ensam. Jag är lite av en ensamvarg, säger Johan.

Vi på Decision By Heart i allmänhet och vårt powerteam i synnerhet finns här med stöttning, råd och ideér om du funderar på hur du kan digitalisera dina affärer för att nå ut bredare med dina tjänster eller produkter. Hör av dig till oss om du vill veta mer.

Olle Elfgren
Publicerat av
Olle Elfgren Webbcopywriter