Boka direkt
Nästa inlägg
Peter Malmberg / 1 aug, 2022 SEO copywriter Ulrika Winge

Vi välkomnar SEO-copywriter – Ulrika Winge

Decision by Hearts expandering fortsätter. Vi har tidigare anställt två nya utvecklare men nu blir det också förstärkning när det kommer till innehåll. SEO-copywritern Ulrika Winge ansluter till företaget.

– Det ska bli oerhört kul, ett kliv uppåt i min karriär, säger hon.

Hennes karriär är synnerligen rakt fram. Direkt efter gymnasiet började hon plugga Kommunikation och PR på Örebro universitet.
– Jag tycker egentligen allt med media och kommunikation är oerhört intressant. Jag trivdes jättebra på utbildningen och kände att jag hittat rätt, minns hon.
Hon blev också under den här tiden chefredaktör för studenttidningen på skolan.
– Jag älskar verkligen att skriva, konstaterar hon.
Vilken är din styrka när det kommer till det?
– Jag tror att jag är ganska bra på att få fram text på kort tid.

Efter examen jobbade hon på ett tvätteri som tvättade arbetskläder. Men där blev hon inte speciellt långvarig.
– Under tiden som jag tvättade stod jag och bara pumpade poddar om digital marknadsföring. Jag kände direkt att jag var tvungen att byta jobb.
Sagt och gjort. Efter bara en månad gick hon från arbetarbyxor till kontor. Hon blev kommunikatör på Movetech.
– Fråga mig gärna om containrar, skojar hon.
Under åren där har hon skött egentligen det mesta kring digital marknadsföring. Hon är bred, men med skrivandet som vassaste spets. Det är på slutet som hon nischat sig lite hårdare mot ren SEO.
– Jag kände själv att det var det jag ville satsa och bli bra på. Det är kul att det är så mätbart, man kan direkt se vad som funkar och inte.

Ulrika bor på en liten gård (benämningen bondgård är något hon vägrar tillskriva sig) utanför Kumla med x höns, två hundar och en katt. Plus några hästar. Således kommer hon jobba från distans även om hon till en början kommer hänga ganska ofta hos oss. Hon börjar den 1 augusti och finns då tillgänglig för råd och stöttning vad gäller innehåll i allmänhet och SEO i synnerhet.

Peter Malmberg
Publicerat av
Peter Malmberg Digital strateg / SEO-Specialist / VD +46(0) 73 150 95 95 Boka ett möte