Boka direkt
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Peter Malmberg / 1 jun, 2018 ssl-certifikat - bild

Snart varnar Google för sajter utan SSL-certifikat – skaffa ditt i dag

Från och med i början av juli detta år kommer Google ta krafttag mot sidor som inte har SSL-certifikat. Då kommer alla hemsidor utan det certifikatet bli markerade som ”inte säker” på ett tydligt sätt. Och det är ingenting som är bra för dina affärer.

SSL-certifikat vad är det?

Eller HTTPS som det också kallas innebär att den information som en användare skickar från sin webbläsare till en webbplats är säker. Den krypteras och därför kommer ingen annan åt informationen. Ta till exempel om du har en webbshop. Då är det viktigt att dina kunders kort- och personuppgifter inte går att komma åt. Om du är utan SSL-certifikat kan du inte garantera det. Vilket såklart är synd och ökar dessutom risken för att förlora potentiella kunder.

Det kommer att synas i adressfältet, exempelvis https://www.dinwebbplats.se, om din hemsida är säker eller inte. Om du har detta certifikat visar det även prov på att du tar dina användares information på allvar och är ett seriöst företag. Och förutom att dina kunder kan känna sig trygga är det också en trygghet för dig.

Du har säkert funderingar och vi sitter på många svar

Att skaffa SSL certifikat för en säker surfning via https mot webbplatsen är viktigt. Behöver du hjälp? Vi är här för att hjälpa dig och svara på dina frågor. Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte!

Att Google länge arbetat med att ge användarna en säker upplevelse på internet är ingen hemlighet. Men nu tar alltså sökmotorn i och med detta ytterligare ett stort säkerhets-steg.

Dessutom ökar det ditt anseende. Visst vore det väl konstigt om en dyr sportbil hade det billigaste låset på marknaden. Lite så måste du också tänka när det kommer till din webbplats. Din hemsida ska bara vara säker. Så enkelt är det.

Även bra för din SEO

Google har också gått ut med att om du har ett SSL-certifikat så förbättrar det även din sökmotorsoptimering. Det blir inget jättelyft av bara det. Det är en del i helhetsarbetet med sökmotorsoptimering. Men den största skillnaden är att om du har ett certifikat, men dina konkurrenter inte har det så kommer Google alltid prioritera dig framför dem. Och den chansen vill du väl inte gå miste om?

Hur skaffar man ett SSL-certifikat?

Om du skulle behöva ett sånt certifikat kontaktar du ditt webbhotell. Ibland kan det vara så att de inte kan ge ut såna. Om det är så hjälper vi dig såklart med det.

Avslutningsvis finns otroligt många fördelar med att SSL-certifikat. Och vi fixar det snabbt och enkelt åt dig. Så missa inte att kliva på HTTPS-tåget innan det är försent. Fortfarande inte övertygad? Kontakta oss så berättar vi mer om vikten av det.

Peter Malmberg
Publicerat av
Peter Malmberg Digital strateg / SEO-Konsult / VD +46(0) 73 150 95 95 Boka ett möte