Bright Planet

Bright Planet är din inspiratör, rådgivare och samarbetspartner i utvecklingen av hållbara affärer och verksamheter. Bright Planet arbetar för en ljus hållbar framtid full av smarta lösningar. Tillsammans med Bright Planet får du hjälp att ta vara på möjligheterna i omställningen och samtidigt bidra till en bättre värld.

Ny modern utbildningsportal

I ett spännande samarbete med Bright Planet har vi nu byggt och lanserat en ny modern webbplats och utbildningsportal. Den nya webbplatsens huvudsakliga uppgift är att upplysa och öka intresset för hållbarhetsarbetet och hur det också kan leda till en ökad lönsamhet. På sajten får du gedigen information om hållbarhetsarbete och dess olika aspekter. Du får också råd, tips och hjälp att komma igång med hållbarhetsarbetet i din verksamhet.

Bright Planet hjälper dig med företagets hållbarhetsarbete och erbjuder många tjänster såsom analyser, workshops och utbildningar. I utbildningsportalen hittar du digitala kurser inom hållbarhet. Kurserna kan också kompletteras med personlig coachning och rådgivning.

Utbildningsportal med LearnDash LMS

Bakom Bright Planets nya utbildningsportal står WordPress-tillägget LearnDash LMS som är ett väletablerat Learning Management System (LMS), för att skapa, sälja och administrera onlineutbildningar.

Utbildningsportalen är helt integrerad i Bright Planets webbplats med samma utseende och designmaner och nås från toppmenyn på startsidan.

I LearnDash LMS kan Bright Planet skapa sina utbildningar, lägga till avsnitt, lektioner, ämnen och kursinnehåll på ett intuitivt och enkelt sätt. Det går också att sätta upp att deltagarna behöver svara rätt på vissa frågor (Quiz) för att komma vidare till nästa avsnitt eller utbildningssteg. LearnDash har också inbyggda funktioner för att utfärda certifikat, emblem, medlemsmärken eller poäng vid avslutad kurs som en certifiering.

En utmärkande funktion i LearnDash är fokusläge. När en användare interagerar och går en LearnDash-utbildning har de med fokusläge en möjlighet att stänga av allt annat på skärmen. Det har visat sig förbättra den övergripande upplevelsen och leder till en mer effektiv inlärning.

LearnDash har också en administrativ instrumentpanel som tillåter administratörer att hantera utbildningar, utbildningsavsnitt, användarprofiler, registreringar och rapportering i ett enhetligt gränssnitt i WordPress backend.

Logotyp för Brightplanet

På Bright Planet tror vi på en värld full av smarta lösningar och en ljus framtid. Men det är hög tid att aktivera sig! Hållbarhet är inte bara politikernas jobb och ansvar, utan allas.

Ny LearnDash LMS plattform
Webbutveckling WordPress

LearnDash LMS, WooCommerce och Stripe

WordPress-tillägget LearnDash LMS har använts som plattform. När utbildningarna är skapade läggs de upp som produkter i WooCommerce på samma sätt som produkter i en en webbshop.

Vid utcheckningen registrerar sig kunden och får i samband med betalning sin inloggning till utbildningsportalen och utbildningarna som köpts. Som betallösning används Stripe.

Lösningen är byggd så att kunden kan hantera innehållet på egen hand.

Plattform

Vi har tagit fram den nya webbplatsen och utbildningsplattformen utifrån Brightplanets varumärkesprofilering och är anpassad efter Brightplanets behov och önskemål. Lösningen är byggd i WordPress senaste version med Gutenberg blocks.

När vi på Bright Planet var i behov av en plattform för att utveckla och tillhandahålla kunskap digitalt hjälpte DBH oss att identifiera en teknisk lösning som är enkel att hantera, och samtidigt har möjligheter att växa.

Förutom att utmana oss i paketeringen och utvecklingen har DBH även varit föredömligt pedagogiska i att lära oss använda den nya plattformen. En ny webbplats innebär alltid mycket jobb men DBHs professionalism och bemötande gjorde att arbetet kändes enkelt, vilket är mycket värt. ”

Malin Thorsén Hållbarhetsexpert / Grundare av Bright Planet
Logotyp för Brightplanet

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.