Byggmax

Nya Byggnet – Modern feed, appar & wiki

Byggmax erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. De har cirka 150 butiker runt om i Sverige, Finland och Norge. För att samordna den interna kommunikationen använde de sig tidigare av ett äldre intranät utvecklat i EPI-server. Men med tiden hade detta intranät växt och blivit större och större – till slut för stort – med allt fler funktioner, samtidigt som en del funktioner övergetts och inte längre användes. Vissa delar av intranätet gick inte längre att uppdatera utan levde mest vidare som en gammal spökstad.

Vi blev kontaktade med frågan om vi kunde utveckla en avskalad internkanal med fokus på användbarhet och med en modern design i åtanke. Majoriteten av användarna skulle komma att besöka kanalen via sina mobiler, användbarheten på mobila enheter var således också ett centralt fokus.

Lösning

Tillsammans med Byggmax kom vi fram till att bygga en ny lösning – Nya Byggnet – som skulle bestå av tre delar. En Feed med filtrering och sök, en sida för externa appar och en wiki med sök.

Feed

Feeden skulle fungera i mångt och mycket som flödet på Facebook. Användarna av internkanalen skulle kunna skapa, kommentera, söka och filtrera inlägg som skapas av andra användare. Detta åstadkom vi helt och hållet genom att bygga egna anrop mot kärnfunktioner i WordPress. Filtreringen kan ske på olika nivåer från land ner till butiksnivå och med sökfunktionen listas de klickbara söksvaren upp.

Det finns också en funktion som gör att huvudkontoret kan nåla fast viktiga inlägg högst upp i feeden och med en visuell flagg. När bäst före datum passerats avaktiveras de fastnålade inläggen automatiskt.

Varje post i flödet är ett WordPress-inlägg som skapas genom ett anrop från ett formulär i front-end-gränssnittet av systemet. Likaså är kommentarsfunktionen byggd för att nyttja WordPress inbyggda kommentarer. Dessa kopplas sedan till rätt inlägg i en hierarkisk struktur så att användarna kan föra en diskussion väldigt likt inlägg på Facebook.

All användarinteraktion sker i bakgrunden. Skapandet av ett inlägg, när en användare klickar på att läsa kommentarer, när en användare skriver en kommentar eller expandera all information för ett inlägg. Allt detta sker i bakgrunden och läses in/visas utan att sidan läses om för att skapa en så dynamisk och sömlös upplevelse som möjligt för användarna.

Appar

Byggmax ville enkelt kunna lista och länka till de externa system och tjänster som är viktiga för deras verksamhet. Genom att bygga en sida för detta kan användarna enkelt gå in och ta sig vidare till de system som är relevanta för dem i deras dagliga arbete.

Logotyp för Byggmax

Byggmax Group består av Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. 2017 omsatte Byggmax Group ca 5,3 miljarder kronor och expansionen fortsätter.

Nytt modernt intranät
Webbutveckling WordPress

Wiki

Wiki är en sida där dokument eller kontaktinformation laddas upp i en sökbar lista för att medarbetarna på Byggmax enkelt ska kunna hitta det de behöver. Sökningen läses in i realtid och även informationen visas utan att sidan laddas om. På så vis tappar inte användarna bort sig i sin sökning om de klickade sig in på fel information. Allt som behövs är bara att klicka sig ut från det öppnade inlägget så är de kvar på exakt samma plats som de var tidigare.

Vi utvecklade också möjligheten för Byggmax att efter behov kunna skapa upp unika användare som enbart har möjlighet att administrera inlägg i wiki:n.

Plattform & teknik

Vi har tagit fram Nya Byggnet utifrån Byggmax varumärkesprofilering. Webbplatsen är anpassad efter Byggmax behov och önskemål om funktionalitet. Lösningen är helt och hållet byggd i WordPress.

Byggmax nya byggnet

”Decision by Heart hjälpte oss att ta fram ett modernt och enkelt Intranät vilket stärker vår interna kommunikation och inspiration på bolaget. Genom den täta kontakten lyckades Decision by Heart leverera både hög kvalité och precisionssäker leverans inom den tajta tidsplanen.

Vi rekommenderar varmt Decision by Heart.”

Lucas Ekman IT Business Partner
Logotyp för Byggmax

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.