iBiz Solutions

Skräddarsydd webbplats till ledande aktör

iBiz Solutions är Nordens ledande aktör och specialist inom systemintegration. iBiz Solutions arbetar endast med Microsofts plattformar och verktyg och har byggt upp en unik specialistkompetens inom systemintegration. Med ett långt och starkt samarbete med Microsoft ligger iBiz alltid i framkant vad gäller tekniska lösningar och kan erbjuda unika och specialiserade integrationslösningar.

iBiz Solutions är ett bolag i fortsatt grym tillväxt och under 2019 även utnämnda till Dagens Industris gasellpris, detta för sjunde året i rad. Det är endast ett fåtal av alla dessa gasellbolag som fått utnämningen Mästargasell som iBiz.

Decision By Heart fick förtroendet att utveckla en ny modern webbplats riktat mot iBiz specifika målgrupper med en tydlig målsättning vad den nya webbplatsen ska leverera.

Plattform för kommunikation

Utifrån ett antal workshops och intervjuer fastställdes syfte och mål som grund för projektet.

  • Att skapa en ny webbplats som en central plattform för företagets kommunikation.
  • Att med plattformen kunna stärka varumärket som Nordens ledande aktör inom systemintegration och integrationsförvaltning.
  • Kunna kommunicera med marknaden och iBiz specifika målgrupper samt ge en mer personlig bild av iBiz som företag.

Ett viktigt syfte med webbplatsen är att kunna visa upp vilka lediga tjänster som finns, inspirera och motivera nya potentiella medarbetare att ta steget och kontakta iBiz för att bygga en framgångsrik karriär.

Logotyp för iBiz Solutions

iBiz Solutions är Nordens ledande specialist inom systemintegration. Vi arbetar endast med Microsofts plattformar och verktyg och har byggt upp en unik specialistkompetens inom systemintegration.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress, Webbanalys

Leadsgenerering

Ett ytterligare syfte är att webbplatsen ska generera leads och varma ingångar till nya potentiella kunder. För att sidan ska kunna generera leads behöver de potentiella kunderna hitta till sajten, upptäcka att de har funnit lösningen och därefter gå vidare och kontakta iBiz.

Projektet inleddes med ett SEO (sökmotoroptimering)- och strategiarbete för att kartlägga de specifika målgrupperna, deras behov, utmaningar och problem samt vilka sök- och nyckelord de skulle använda i Googles sökruta.

Med listan på volymverifierade nyckelord som grund, skapade vi en sidkarta mappat till nyckelorden och verksamhetens olika tjänster som är själva lösningen.

När besökarna kommer till webbplatsen är det viktigt att sidornas uppbyggnad och innehåll leder mot konvertering. Vi har sett över flöden och skapat content för ökade möjligheter till leadsgenerering.

Attrahera ny personal

Att hitta och rekrytera nya kvalificerade medarbetare är en stor utmaning inom branschen och även för iBiz Solutions. Den nya webbplatsen spelar en viktig roll när det gäller att positionera iBiz som den främsta på den nordiska marknaden. Genom att positionera sig som ett spetsföretag inom nischen, attraherar det också nya medarbetare med samma intresse och målsättningar.

Sajten har en egen del som beskriver hur det är att jobba på iBiz, visar lediga jobb, presenterar karriärmöjligheter och där man kan göra intresseanmälningar eller ansöka.

Plattform & teknik

Vi har tagit fram den nya webbplatsen utifrån iBiz varumärkesprofilering. Webbplatsen är anpassad efter iBiz behov och önskemål om funktionalitet.

Lösningen är byggd i WordPress med ett kundunikt tema för hög användbarhet, enkelhet och säkerhet. Innehållet hanteras med Gutenberg som editor med kundanpassade blocks.

iBiz Solutions Desktop

”Med hjälp av Decision by Heart så kunde vi lansera iBiz nya webbplats under hösten 2020, som kommer bidra positivt över lång tid, bla. i vårt arbete med att kommunicera framgångsrikt med marknaden, och hitta våra framtida iBiz Maestros.

Vårt samarbete med DbH har varit mycket positivt och kvalitativt, och samarbetet kommer under 2021 utvecklas, bla. genom fortsatt utbyggnad av vår www, och i andra digitala satsningar. Riktigt bra folk på DbH, och som är både skönt drivande och följsamma i samarbetet.”

Allan Hallén CEO
Logotyp för iBiz Solutions

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.