Svensk Glasåtervinning

Skräddarsydd deklarationsportal och adminportal

Svensk Glasåtervinning har uppdraget att hantera insamling och återvinning av glasförpackningar från alla glasproducenter i Sverige. Dessa förpackningar behöver redovisas och deklareras i deras deklarationsportal. Alla företag som producerar, tillverkar, importerar eller säljer förpackningar i Sverige har ett ansvar för att förpackningarna samlas in och återvinns. Svensk Glasåtervinning har omkring 1350 stycken glasproducenter som kontinuerligt registrerar sina uppgifter.

Vi har hjälpt Svensk Glasåtervinning att bygga ett pålitligt och användarvänligt verktyg för att kunna hantera och administrera all kunddata.

Verktyg för hantering av kunddata och integration av flera system 

Vårt uppdrag var att ta fram en digital lösning som skulle integreras med andra system för kundhantering, främst för att underlätta den interna administrationen av all kundrelaterad data. Hanteringen rör fakturor, uppgifter om varje enskild glasproducent samt glasproducenternas deklarationer av återlämnade glasförpackningar.

Stabil digital plattform för ökad effektivitet 

Med Svensk Glasåtervinnings syfte och mål i fokus, utvecklade vi en deklarationsportal samt adminportal. Båda i ett led för att underlätta vardagen för Svensk Glasåtervinnings avtalskunder samt för den egna personalen.

Fördelar för verksamheten och för kundnöjdheten 

  • Det är enkelt för avtalskunderna att deklarera och lämna in sina uppgifter, vilket i sin tur innebär nöjda kunder men också mindre tid för rådgivning och FAQ. 
  • Den interna administrationen underlättas och personalen kan ha fullt fokus på kunderna vilket innebär effektivare arbete. 
  • Tack vare integrationen mot ekonomisystemet Hogia förenklas hanteringen ytterligare.
  • Stabil lösning som garanterar att ingen information eller data går förlorad.

Portalernas syfte

Deklarationsportalen – för nyregistrering av producenter samt inlämning av glasdeklarationer

Deklarationsportalen gör det lättare för de glasproducenter som är avtalskunder att deklarera mängden glasförpackningar som lämnas för återvinning – lösningen gör det helt enkelt lätt för dem att göra rätt.

Adminportalen – underlättar den interna administrationen och kundhanteringen

Adminportalen underlättar den interna administrationen och hanteringen av avgifter samt redovisningen av återvunna glasförpackningar. Tack vare den förenklade administrationen och kopplingen till Hogia (som gör att alla uppdateringar går direkt in i Hogia) kan Svensk Glasåtervinning nu fokusera på kunderna och det de gör.

Logotyp för Svensk Glasåtervinning

Svensk Glasåtervinning har uppdraget att hantera insamling och återvinning av glasförpackningar från alla glasproducenter i Sverige. Dessa förpackningar behöver redovisas och deklareras i deras deklarationsportal.

Ny digital lösning
Webbutveckling WordPress

Plattformar, teknik & vidareutveckling

Deklarationsportalen som är den plattform där glasproducenter lämnar in sina deklarationer är utvecklad i WordPress och Vue. Adminportalen är utvecklad från grunden i Angular med kopplingar och integration mellan flera typer av system.

Då vi erbjuder serviceavtal till alla våra kunder, har Svensk Glasåtervinning valt att vi månatligen uppdaterar webblösningen och har hand om tekniskt underhåll.

Kontinuerliga möten & rådgivning

Efter lanseringen arbetar vi kontinuerligt med förvaltning av både admin- och deklararationsportalen. Nya funktioner för att förenkla arbetsrutiner arbetas fram av Svensk Glasåtervinning i samarbete med Decision By Heart.

Om kunden – Svensk Glasåtervinning

Svensk Glasåtervinning har glasproducenternas uppdrag att organisera och genomföra insamling och återvinning av glasförpackningar över hela Sverige.

Så mycket som över 90 procent av alla glasförpackningar i Sverige återvinns och varje dag tas 25 lastbilar, med totalt 700 ton glasförpackningar, emot på Svensk Glasåtervinnings anläggning.

”Decision by Heart är ett härligt och superproffsigt gäng. Det blir alltid bra resultat och tempot är högt. Jag kan varmt rekommendera dom till andra företag som söker en kompetent webbyrå.”

Peter Trimmel Affärsområdeschef Material
Logotyp för Svensk Glasåtervinning

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.