Damasteel

Ny webbplats till Damasteel

Damasteel® är världsledande inom rostfritt damaskusmönstrat stål, tillverkat med den senaste teknologin för hög prestanda. Idag har de nu dessutom en WordPress-webbplats där användarna enkelt finner det de söker efter och låter sig inspireras av hur de kan använda stålet i sina produktioner – från bland annat knivar till smycken och klockor.

Inspirerande navigationsupplevelse för besökaren

Damasteel hade klara visioner för sin webbplats. Bland annat skulle den fungera som en plattform där Damasteel kunde berätta sin historia samt vara en central informations- och inspirationskälla för deras besökare. De önskade även att webbplatsen skulle lyftas designmässigt och med bättre tekniska funktioner för att få den premiumkänsla som går i linje med det premiumstål de producerar.

Idag är det lätt för användarna att hitta vad de söker efter samtidigt som vi har förenklat processen för administratörerna på Damasteel att uppdatera sin webbplats. Med enkel blockhantering i Gutenberg där blocken är utvecklade i react, kan de direkt i redigeringsläge se hur deras uppdateringar kommer se ut live.

En förtroendeingivande design 

Omgestaltningen sträckte sig inte bara till att lösa tekniska problem utan inkluderade även en estetisk förändring från en nästintill helmörk design till det nuvarande mer moderna med ljusa inslag. Det nya utseendet skapar en positiv upplevelse och underlättar för Damasteel att visa upp sitt stål på ett mer dynamiskt och tilltalande sätt, samtidigt som det inger förtroende som den moderna ståltillverkaren de är.

Logotyp för Damasteel

Damasteel är ett litet familjeägt företag norr om Stockholm. De producerar stål som är det bäst presterande rostfria Damaskus-mönstrade stålet i världen med mycket hög renhet.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress

”We came to Decision by Heart in a crisis moment, we had an unreliable backend solution, and an outdated frontend. For a company that operates globally from our tiny steel forge in Northern Uppland, our digital presence is critical to our business. From our first meeting, DbyH triaged and prioritized our immediate needs, and gave us concrete technical solutions.

When it came time to rebuild our entire website from the ground up – they guided us through the process patiently, giving clear timelines so that both our needs and their capacity were optimized. The design process was seamless, and we’re beyond thrilled with our new web experience. But more than that, we feel so taken care of by this great team. They truly have prioritized us at every turn. We would recommend Decision By Heart if you’re facing small technical issues and need support, or if you’re shopping around to build a world-class web experience.”

Carly Jenkins Digital Marketing Manager
Logotyp för Damasteel

Webbplatsens hjärta: Damasteel Chef Invitational

En av de mest unika och centrala aspekterna av Damasteel.se är Damasteel Chef Invitational (DCI) – en prestigefylld tävling för knivskapare. Vi integrerade DCI på ett sätt som inte bara gjorde tävlingen lättadministrerad utan också skapade en överskådlig bild av de olika knivskaparnas verk. Detta tack vare en vy som visar all tänkbar information om ett visst bidrag på en och samma sida, men också genom en unik filtreringsfunktion. 

På ett klick kan du idag ta del av ett specifikt bidrags material, mönster, inspirationen bakom verket med mera. Genom att förstå Damasteels unika tävlingsstruktur och behov kunde vi skapa en plattform som framhäver DCI som själva hjärtat av Damasteel.se. 

Damasteel ny webbplats

Utveckling med React för ökad prestanda

Genom att utveckla block med React har vi effektiviserat webbplatsens funktionalitet och skapat en snabb användarupplevelse. React har blivit själva grundstenen i utvecklingen av Damasteel.se, vilket har möjliggjort dynamisk rendering av innehåll och därmed förbättrade laddningstider.  

React möjliggör en modulär och skalbar utveckling genom sin komponentbaserade arkitektur, vilket gör det enkelt att underhålla och uppdatera webbplatsen. Detta har öppnat upp möjligheter för framtida funktionstillägg och förbättringar utan att kompromissa med webbplatsens stabilitet.

Besökarna kan nu dra nytta av förbättrad prestanda och en säkrare användarupplevelse, samtidigt som Damasteel positionerar sig som en modern aktör i sin bransch.

Storybrand-utformad startsida för optimerade konverteringar

Damasteels nya webbplats är uppbyggd utifrån Storybrand. Detta innebär bland annat att vi placerar användaren/besökaren som hjälten i sin egen historia, där Damasteel är guiden som kan hjälpa användaren att nå en lösning på sitt problem. I de olika elementen på startsidan guidas användaren genom en bearbetad sekvens av igenkänning, empati, en plan och visualiseringen av ett önskvärt resultat. 

Att berätta historier, eller storys, är något som talar till alla människor och något som förenar. Genom Storybrand kommunicerar Damasteel till sin målgrupp att de är i samma lag i striden mot problemet som målgruppen står inför. 

Nyfiken på mer om Storybrand? Vi på Decision By Heart är certifierade som Storybrand Guide och hjälper dig gärna att nå fram med ditt budskap på ett sätt som tilltalar din målgrupp. 

Vad önskar du var möjligt på din webbplats?

Damasteel.se har genomgått en förvandling som inte bara löst komplexa problem utan också öppnat upp för nya möjligheter. Om du vill utforska hur vi på Decision by Heart kan hjälpa ditt företag att blomstra med webbutveckling i WordPress, boka ett möte med oss idag. Låt oss tillsammans skapa en framtid där din webbplats inte bara existerar utan också bidrar till inspiration – och fler affärer!

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.