SOMAS Instrument

Webbplats med möjlighet till dokumentbank

SOMAS Instrument AB erbjuder regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafritt stål till hela världen. Deras sortiment består av en stor mängd produkter där varje produkt har detaljerad information i form av manualer, datablad och instruktioner. Vi på Decision by heart hjälpte SOMAS att ta fram en webbplats där man som besökare enkelt skulle kunna navigera sig bland alla produkter och finna rätt material.

Stor mängd information och omfattande underlag

En av utmaningarna var att SOMAS sortimentet bestod av hundratals produkter och att du som besökare skulle ha möjlighet att hitta detaljerad information om alla produkter och användningsområden.

Med ett sådant brett produktsortiment krävs det att man lyckas skapa en tydlig bakomliggande struktur och navigering för att besökaren snabbt ska hitta fram till rätt information eller rätt produkt.

Strategiskt SEO-arbete för att hjälpa besökarna

Bakom den slutgiltiga innehållsstrukturen ligger ett genomtänkt och strategiskt sökmotoroptimeringsarbete. De noga utvalda sökorden och söktermerna styr till stor del innehållet på webbplatsen samt gör det möjligt att arbeta målinriktat och fokuserat. Sökmotoroptimeringen gör det dessutom lättare för SOMAS kunder att hitta det de söker efter.

Tydlig innehållsstruktur och flera språk

Lösningen resulterade i en flerspråkig webbplats med tydlig innehållsstruktur, enkel navigering och dokumenthanteringsbank. På webbplatsen kan du även anmäla dig till kurser och utbildningar.

Om kunden – SOMAS

SOMAS Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler till hela världen. Avstängningsventilerna är tillverkade i rostfritt, syrafast stål och SOMAS finns idag representerade inom de flesta branscher och har representanter över hela världen. Familjeföretaget har ca 160 anställda och huvudkontor och verkstad finns i egna lokaler i Säffle.

Logotyp för Somas

Somas Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Vi finns idag representerade inom de flesta branscher och har representanter över hela världen.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress, Webbanalys

Plattformar, teknik & vidareutveckling

Vi har tagit fram en webbplats anpassad utifrån SOMAS Instruments verksamhet och behov. En webblösning byggd i WordPress där vi har skapat möjligheten för kund att administrera sidan själva med enkelhet.

Digitalt kretslopp

Efter lansering har vi kontinuerliga möten där vi analyserar nuläget, ser över statistik samt lägger en plan framöver för kommande aktiviteter. Resultatet av dessa aktiviteter analyserar vi inför nästa möte för att sedan återupprepa cykeln. Allt för att kunna justera riktningen som resulterar i fler affärer.

Vi stöttar även med rådgivning och hjälp inom digital marknadsföring och hjälper till med uppdateringar och tekniskt underhåll av webbshopen.

”Decision by Heart hjälpte oss att skapa vår hemsida som vi är stolta över!

Samarbete och kommunikation oss emellan har varit nära under hela projektet har bara fört gott med sig. Oavsett vilka frågor och funderingar vi har haft efter att hemsidan rent formellt lanserats har Decision by Heart fortsatt göra sitt bästa för att hjälpa oss!

Vi rekommenderar verkligen att jobba med DbH.”

Jessica Johnsson Marketing Communication Manager
Logotyp för Somas

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.