Sportrea

Skräddarsydd webbshop för nytt varumärke

Sportrea är ett nytt varumärke på marknaden med ett prisvärt mode för hela familjen. De är återförsäljare till en mängd välkända varumärken och deras ambition är att sticka ut bland andra större etablerade företag som erbjuder ett liknande koncept. Decision by heart har hjälpt Sportrea att konkretisera och förverkliga deras vision om att etablera ett nytt varumärke samt starta upp en webbshop.

Grafisk profilering och webbstrategi

Arbetet inleddes med workshops, där vi tillsammans tog fram en planerad strategi för den nya shopen. Vi analyserade marknaden och hjälpte dom att ta fram en tydlig och konkret plan som innehöll följande delar: 

  • webbstrategi
  • sökmotoroptimering
  • digitala marknadsföringsaktiviteter
  • webbdesign / formgivning av en ny grafisk profil med tillhörande färger och typografi

Lösningen blev en helt ny webbshop som bygger på den plan vi tog fram tillsammans. Att webbstrategi, sökmotoroptimering, digital marknadsföring och design är med redan från start när man bygger en webbshop är en förutsättning för att finna ett bra flöde som hjälper besökaren att ledas rätt i sin köpresa.

Användarvänlig med filtreringsfunktion

Vårt största fokus låg på att bygga en användarvänlig webbshop som ska vara lätt att förstå oavsett om besökaren är van med att handla online eller inte. För att underlätta för kunden byggdes en filtreringsfunktion så att de lättare kan finna den produkt de är ute efter med bland annat val för pris, varumärke och storlek. Vårt mål var att skapa en tydlig innehållsstruktur med enkla steg för steg för ökad konvertering och försäljning.

Resultatet blev en flexibel designlösning där Sportrea själva lätt kan administrera sidan och lägga till block beroende på vilka produkter de vill lyfta fram. 

Om Sportrea

Sportrea är ett nyetablerat företag som säljer sportrelaterade produkter till hela familjen. Deras största fokus är fritids- och sportkläder samt skor för både män, kvinnor och barn. De erbjuder även utrustning för hemmagym som bland annat gymboll och proteinbars.

Logotyp för Sportrea

Sportrea är ett nytt varumärke på marknaden med ett prisvärt mode för hela familjen. De är återförsäljare till en mängd välkända varumärken och deras ambition är att sticka ut bland andra större etablerade företag som erbjuder ett liknande koncept.

Ny webbshop
Webbutveckling WordPress, Webbanalys

Plattform, teknik & vidareutveckling

Vi har tagit fram en webbshop helt anpassad efter Sportreas verksamhet och behov. En skräddarsydd designlösning byggd i WordPress samt WooCommerce och integrerad med Klarna checkout.

Digitalt kretslopp

Efter lansering har vi kontinuerliga möten där vi analyserar nuläget, ser över statistik samt lägger en plan framöver för kommande aktiviteter. Resultatet av dessa aktiviteter analyserar vi inför nästa möte för att sedan återupprepa cykeln. Allt för att kunna justera riktningen som resulterar i fler affärer.

Vi stöttar även med rådgivning och hjälp inom digital marknadsföring och hjälper till med uppdateringar och tekniskt underhåll av webbshopen.

”Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Decision By Heart som alltid ställer upp. Vi är framförallt nöjda med den snabba support och hjälp vi får vid brådskande frågor samt nya ideér. DBH ger oss alltid nya förslag på hur vi bland annat kan öka vår försäljning på sidan och bli bättre på att marknadsföra oss i olika sammanhang. De bidrar med kunskap om e-handels världen och utbildar oss på ett bra sätt som är lätt för oss att förstå.”

Hannah Björling Design & marknadsföring
Logotyp för Sportrea

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.