Rackstad Bil & Delar

Ny webbplats till Rackstad – hitta reservdelar enklare än någonsin

Rackstad Bil & Delar, den ledande leverantören av reservdelar i Sverige, hade en webbplats som var lite för rostig för 2023. Förutom att den var utdaterad och inte längre passade deras varumärke, var den också svår att hantera både för kunderna och Rackstad själva. Men genom att kombinera användarvänlig webbdesign, skräddarsydda integrationer, filtreringar och en skopa värmländsk innovation har vi på Decision By Heart hjälpt dem att växla upp online.

Lösningen – ny webbplats med produktsynkronisering

Lösningen blev en ny webbplats i WordPress, med en design och känsla som bättre speglar Rackstads varumärke. Tack vare en mer användarvänlig webbdesign kan nu kunderna med lätthet navigera sig till rätt ställe och enkelt skicka in en förfrågan på en specifik reservdel. Även Rackstad själva har fått en betydligt bättre upplevelse när det kommer till webbplatsen som verktyg. Genom att integrera webbplatsen med Orfala, skapade vi en sömlös synkronisering av produktinformation. Detta innebär att Rackstads över 10 500 reservdelar nu presenteras på ett aktuellt och tillförlitligt sätt.

Integration med Orfala – korrekt och användbar information lättillgänglig för alla

Kopplingen mellan Rackstads webbplats och deras affärssystem, Orfala, är hjärtat i den nya webbplatsen. Vi har specialbyggt en integration som säkerställer att all information synkas på ett automatiserat sätt. Var femte minut uppdateras webbplatsen med den senaste informationen från Orfala, vilket skapar rätt förutsättningar för att alla produkter ska vara aktuella och korrekta. På så sätt kan Rackstads kunder känna sig trygga med att de alltid har tillgång till den senaste informationen när de besöker webbplatsen.

Logotyp för Rackstad Bil och Delar

Rackstad Bil & Delar är de stora maskinernas Mekka i Skandinavien. De är en komplett verkstad som är inriktad på demontering av lastbilar och stora maskiner.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress, WooCommerce

Förbättrad sökfunktion och filtrering

Vi ville se till att Rackstads kunder snabbt hittar vad de söker efter. Därför har vi lagt ner mycket engagemang i utvecklingen av en avancerad filtreringsfunktion för reservdelar. Genom att filtrera efter olika kriterier som bland annat fordonstyp och varumärke, blir det enkelt att smalna ner urvalet och få fram relevanta val.

Slutet för manuell publicering av produkter

Med den nya webbplatsen kan Rackstad nu arbeta mer effektivt och smidigt när det kommer till innehåll. Webbplatsen fungerar som ett kraftfullt försäljningsverktyg, vilket hjälper dem att behålla sin position som ledande aktör inom branschen i Sverige. De behöver inte längre manuellt lägga till produkter eftersom allt hanteras automatiskt genom deras interna system och synkas direkt till webbplatsen.

Rackstads digitala satsning – öppnar upp för möjligheter

Rackstad är ett etablerat företag och har inga planer på att sakta ned. Genom att investera i en modern webbplats som matchar deras varumärke kan de leverera en lika imponerande upplevelse online som de gör på plats. Den förbättrade online-närvaron inger trovärdighet och trygghet för besökarna. Även fler internationella möjligheter öppnas upp, vilket hjälper Rackstad att konkurrera än mer framgångsrikt på den globala marknaden.

Dator som visar Rackstads nya webbplats

Vilka delar behöver ditt företag byta ut idag?

Behöver även du en verktygslåda fylld med webbdelar för att boosta din webbnärvaro och förenkla flöden i din verksamhet? Vi är experter när det kommer till WordPress och kan skruva upp din webbplats till toppform! Boka ett möte med oss idag. Tillsammans kan vi bygga en webbplats som får din verksamhet att glänsa som en nyslipad stötdämpare!

Vi bytte affärssystem för att stå mer rustade för framtiden och kände samtidigt att vi behövde en helt ny fräschare hemsida som var förberedd för webbhandel. Decision By Heart gjorde en riktigt bra jobb med att skapa en lättanvänd och bra hemsida. Vi har även kopplat ihop hela vårt lager.

Richard Grahn Säljledare / Personalansvarig
Logotyp för Rackstad Bil och Delar

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.