Ny webbplats till IP Station

IP Station vänder sig till ombud på patentbyråer, IP-avdelningar på större verksamheter samt enskilda konsultbyråer. De erbjuder outsourcing av administration kring immateriella rättigheter som rör patent, design och varumärken. De har tagit ett stort steg i sin digitala transformation och ligger i framkant inom sin bransch. Dessutom är de bland de första inom sin bransch som erbjuder outsourcing av tjänster inom IP-administration.

I vårt uppdrag med att ta fram en ny webbplats till IP Station ingick:

Utmaning

Först på marknaden och nytt namn

För IP Station var webbplatsen en del i deras nystart med nytt namn och nytt varumärke. Företaget är en avknoppning från en traditionell patentbyrå, där de fungerat som ett backoffice-team. De hade märkt av ett ökat behov av mer effektiva processer och högre kvalitet på administration och hantering kring immateriella rättigheter.

Efter ett omfattande arbete med sin egen affärsutveckling i syfte att spetsa sitt erbjudande, var de redo att ta fram en ny webbplats. Eftersom IP Station i dagsläget i princip är ensamma om att erbjuda outsourcing av IP-administration behöver de i ett första läge argumentera för de generella fördelarna i kombination med att lyfta fram den egna spetskompetensen och konkurrenskraften.

Lösning:

Tydlig struktur och webbdesign som sticker ut

Med utgångspunkt i IP Stations erbjudande – som bygger på deras expertkompetens och erfarenhet – tog vi fram en struktur som lyfter fram såväl tjänster som deras egen kompetens. I samband med beskrivningen av deras tjänster lyfts rätt kontaktperson fram för att underlätta för besökaren att komma i kontakt med rätt person redan från start.

Webbdesignen var avgörande ur många aspekter:

  • varumärket – webbdesignen ska fylla varumärket med värden som: innovation/nytänk, expertis och engegemang
  • marknadspositionen – webbdesignen signalerar snabbt att de inte är en traditionell byrå
  • tjänsterna och erbjudandet – ingresser och rubriker får ta plats och budskapen sätts i fokus

Med utgångspunkt i en grafisk profil med en färgpalett och logotyp tog vi fram en fräsch och välkomnande webbdesign som lyfter fram deras erbjudande på ett lättsamt, men samtidigt förtroendeingivande sätt.

Särskiljande och tydlighet från första sekund

En del i utmaningen var att på ett snabbt sätt särskilja IP Station från en traditionell patent- och juristbyrå som erbjuder tjänster inom immaterialrätt. Eftersom outsourcing av IP-administration inte är etablerat inom branschen än, fanns det också en pedagogisk vinkel i att förtydliga nyttan med outsourcing.

Etablera ett nytt varumärke och ny tjänst

Den nya webbplatsen var en del i lanseringen av det nya varumärket och namnet IP Station. De lanserade också nya tjänster i form av en digital plattform för automatiserat arbets- och informationsflöde

Inspiration och nyheter?

Vill du veta mer om ämnen som webbdesign, webbutveckling och sökmotoroptimering? Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.