Ny webbplats till

Ricoh IT Partner

Skräddarsydd webbplats till lokal aktör

Ricoh IT Partner erbjuder ett produkt- och tjänsteutbud för dokumenthantering, IT-infrastruktur och AV/Videokonferens. De är verksamma i hela Värmland och hjälper till med allt inom IT. Vi på Decision by heart fick förtroendet att utveckla en ny webbplats där besökarna enkelt ska kunna hitta den information de söker, få ta del av deras breda utbud av tjänster och produkter via ett högt resultat i Googles sök samt spegla företagets positiva framåtanda. 

Workshops för syfte och målsättning

Utifrån ett antal workshops inom flertalet tjänstegrupper fastställdes syfte och mål med den nya webbplatsen. Ricoh IT Partner önskade en lättnavigerad sida med snabba kontaktvägar och användarvänlig webbdesign, en marknadsföringsplattform för produkter och tjänster samt ge en mer personlig bild av dom som företag.

Enkla kontaktvägar med tydlig innehållsstruktur 

Ett av de största målen med sidan var att besökarna skulle finna den hjälp eller information de behövde på ett enklare sätt än tidigare. Allt ifrån information om deras tjänster och produkter till vart de skulle vända sig om de var i behov av support.

Snabb effektiv support

Under en arbetsdag får Ricoh IT Partner många samtal från befintliga kunder som behöver support inom olika områden. De ringer in för felanmälan, IT-support och beställning av toner och klammer. Ricoh IT Partner var i stort behov av att strukturera upp kontaktvägar för att effektivisera arbetet internt men även för sina kunder. Genom att finna en tydlig innehållsstruktur med användarvänlig webbdesign har vi minskat antalet support-samtal då webbplatsen guidar besökaren att på ett enkelt sätt finna de svaren de söker.

Sökmotoroptimerad webbplats

Ett annat mål med den nya webbplatsen var att marknadsföra sina produkter och tjänster samt att komma högt upp i Googles sökresultat genom sökmotoroptimering. Vi har hjälpt Ricoh att förbereda webbplatsen för SEO och bland annat gjort en omfattande sökordsanalys för att ta reda på hur de ska kunna nå sina potentiella kunder på bästa sätt. De kommer framöver jobba mer med texter på sidan för att kunna klättra högre i sökresultaten.

Ny webb till Ricoh IT Partner
Ricoh IT Partner

Plattform & teknik

Vi har tagit fram en ny webbplats i WordPress utifrån Ricoh IT Partners grafiska profil och målsättning. Vi har byggt en dynamisk lösning där kunden har stora valmöjligheter att modifiera innehållet på webbplatsen gällande text och bild samt hantering av olika sektioner för att förenkla det administrativa arbetet i WordPress som verktyg.

Om Ricoh IT Partner

Med över 20 anställda på kontoret i Karlstad är de en stark IT-leverantör med väldigt många års samlad erfarenhet av branschen.

Kontorseliten i Karlstad grundades 1984 och hette då Konfac. Den 1 februari 2013 förvärvade Kontorseliten Ricoh IT Center i Karlstad och blev landets första Ricoh IT Partner.

Vi behövde en ny hemsida som skulle vara mer än bara en statisk anslagstavla. Vi efterfrågade en lättillgänglig sida som skulle vara lätt att uppdatera, korta kontaktvägar och som skulle spegla den positiva framåtandan vi har i företaget. Känslan, personalen och vårt breda utbud.

Valet föll på DbH och de har varit på tå genom hela processen. Snabba svar, hjälpsamma, kreativa och sporrande när projektet känts övermäktigt. Från start till mål – och nästan viktigare ändå – de är snabba även efter lansering om något trasslar. Vi på Ricoh IT Partner kan varmt rekommendera Decision by Heart AB!

Mats Johnson, Marknad & Administration


Hör av dig till mig

Om du vill veta mer om den nya webbplatsen till Ricoh IT Partner eller ta en dialog om hur vi skulle kunna stötta dig i dina projekt – tveka inte att höra av dig!

Peter Malmberg

Digital strateg / SEO-Konsult / VD +46(0) 73 150 95 95
peter@decisionbyheart.com
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare case, eller läsa ett par av våra blogginlägg.