Sportrea.se – ny varumärkesstärkande och skräddarsydd webshop

Sportrea.se är webshopen där du hittar prisvärt sportmode för hela familjen. Med en mängd välkända varumärken och ett blandat sortiment är ambitionen att sticka ut på en marknad med många redan etablerade aktörer.

För att särskilja Sportrea.se från konkurrenterna var formspråket, det visuella uttrycket och användarupplevelsen viktiga delar i vårt uppdrag. Att själva e-handelslösningen skulle fungera felfritt och säkert var givetvis en grundförutsättning.

I vårt arbete med en skräddarsydd webshop ingick:

Utmaning:

Högt ställda förväntningar på ungt varumärke

Vid lansering av en ny webshop är det första intrycket och användarupplevelsen en av de avgörande faktorerna för webshopens (och varumärkets) överlevnad på lång sikt. Och för ett så ungt varumärke som Sportrea är det till och med ännu viktigare.

Att synas i bruset

För att lyckas få uppmärksamhet och nå ut med en ny webshop krävs en väl genomtänkt och tydlig strategi med konkret plan. Inför och i samband med webshopens lansering hade därför Sportrea.se en konkret plan med aktiviteter i bland annat sociala medier. De hade också engagerat externa bloggare för att uppmärksamma lanseringen.

Uppdrag & Lösning:

Webbdesign och användarvänlighet i fokus

Med Sportreas utmaningar i åtanke arbetade vi fram en struktur och webbdesign som med lätthet guidar besökaren framåt i sin köpresa. Tanken är att det ska vara lätt att förstå oavsett om besökaren är van vid att handla online eller inte. Med tydlighet som röd tråd genom hela webbdesignen utformade vi alla call to actions (cta) så att de leder besökaren rätt på en gång.  Målet är så klart ökad konvertering och försäljning.

Lösning:

Skräddarsydd webshop med fräsch och flexibel webbdesign

Vi har tagit fram en modern och fräsch webbdesign helt anpassad för Sportrea.se. Det är en flexibel designlösning som är baserad på förbestämda och dynamiska moduler.

Inom varje modul finns ett antal fasta element som kan kombineras på olika sätt. Slutresultatet blir en lättadministrerad och välstrukturerad webbdesign, som aldrig riskerar att blir för statisk eller enformig.

skräddarsydd webshop - produktdetaljer sportrea.se

Lösning:

Full kontroll över den tekniska implementationen

WooCommerce är en av världens mest använda e-handelsplattformar med en välbeprövad teknik och fungerande upplägg. Det tillsammans med vår tidigare erfarenhet av att ha arbetat med WooCommerce – i kombination med såväl standardiserade som skräddarsydda WordPress-lösningar – var vi helt trygga i att kunna leverera en väl fungerande och säker e-handelslösning.

WooCommerce:

Tydlig design för en smidig köpresa

Med hjälp av den flexibla webbdesignen och vårt specialbyggda WordPress-tema, lyckas vi inte bara att skapa en positiv användarupplevelse. Dessutom får vi full kontroll över tekniken bakom implementeringen av WooCommerce. Vi har skräddarsytt i princip alla steg i kundens köpresa (med undantag från utcheckning och betalning). Som exempel följer layouten av produktvisning, listning och produktfiltrering den generellt satta webbdesignen.

För att underlätta besökarens köpbeslut, är de enskilda produktsidorna också anpassade för att bland annat produktinformationen ska presenteras på ett välstrukturerat och lättförståeligt sätt. Bakom designen är så klart WooCommerce rent tekniskt och funktionsmässigt kundanpassat för just Sportrea.se.

skräddarsydd webshop - sportrea

Webbutveckling: Använda plattformar

  • Skräddarsytt WordPress-tema
  • WooCommerce