Ny webbplats till Superbonobo

Superbonobo – ett varumärke inom Löfbergs Coffee Group – erbjuder ekologiska och veganska energy bars och snacks. I samband med framtagning av en ny grafisk profil och lansering av nya produkter behövde de även en uppdaterad webbplats.

Tydlig mission och hållbarhet i fokus

Superbonobos mission är lika enkel och viktig som rätt i tiden; de erbjuder goda ekologiska och veganska sportbars och snacks för en mer hälsosam och hållbar livsstil. Vem vill inte hänga med på den resan?

Till oss vände sig Superbonobo inför lanseringen av hela sitt produktutbud. Då behövde de en partner som snabbt och med van hand kunde utveckla och forma en proffsig webbplats inom en snäv tidsram. I vårt uppdrag ingick:

Höga förväntningar och tydlig målsättning

Med utgångspunkt i en tydlig kravspecifikation och höga förväntningar på en modern och dynamisk digital plattform, utvecklade vi en lösning med stora möjligheter för Superbonobo att själva redigera och styra det visuella uttrycket och hålla webbplatsen levande.

Utmaning – kräsen och medveten målgrupp

Superbonobo är ett företag med tydliga värderingar och med ett erbjudande som attraherar en väldigt medveten och kräsen målgrupp. Målgruppens gemensamma intresse rör inte bara valet av en enstaka energy bars, utan det handlar om en hel livsstil som grundas i en hög medvetenhet kring hållbarhetsfrågor.

Det är en kräsen målgrupp som gör medvetna val och som styrs av ett högt engagemang. De värdesätter varumärken med värderingar och en värdegrund som de själva står för och agerar efter – i det här fallet ett varumärke om tar tydlig ställning för en hållbar livsstil. Därför ställer de även höga krav på ett nytänkande visuella uttryck och att Superbonobo som varumärke är helt rätt i tiden. Det får gärna vara lite provocerande, våga ta plats och kanske framför allt inte kännas allt för traditionellt.

Lösning – utveckling av en extra dynamisk webbdesign

För att tillmötesgå Superbonobos kräsna och medvetna målgrupp utvecklade vi en väldigt dynamisk webbplats med en tydlig och färgstyrd webbdesign. Rent visuellt är webbdesignen i sig dynamisk och allt ifrån statisk – färgkodade splashar, inspirerande bilder och typografi som får ta plats toppas med snyggt avvägda animeringar.

Webbdesignen är inte bara visuellt dynamisk, utan även dynamisk när det gäller mallar och administrationen av webbplatsen. Det här var en viktig aspekt för Superbonobo, eftersom deras produkter och produkttyper skiljer sig åt med hjälp av färg. Webbdesignen har vi därför kodat och utvecklat för att ge Superbonobo alla möjligheter att enkelt kunna styra val av färger, grafiska element, bilder samt kombinationen av olika block.

ny webbplats åt superbonobo – startsida

eat good, do good, move good

Nyfiken?

Vill du veta mer om Superbonobos webbplats?

Eller ta en dialog kring dina egna utmaningar? Hör av dig till oss via formuläret eller ring Peter på:

+46(0) 73 150 95 95
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.