Content marketing: Kraften i din expertis

Som en nyckel i dina SEO-insatser öppnar rätt content marketing dörren till möjligheter: Bättre leads och fler affärer. Det hjälper dina kunder att enklare hitta till dig, samtidigt som de tar del av matnyttigt innehåll skapat med just dem i åtanke. Med informativt och underhållande content kan du utveckla en stadigare koppling till dina kunder och uppmuntra till återkommande besök hos ditt företag.

Är du redo att ta din marknadsföring till nästa nivå? Läs vidare för ett djupare dyk i content marketing-världen. Eller, kontakta oss direkt så diskuterar vi hur en plan mot just dina affärsmål kan se ut.

Kontakta oss
Content marketing på mobil, surfplatta och dator.

Vad är content marketing?

Söker du som företagare ständigt efter det mest effektiva sättet att nå din målgrupp och visa upp din produkt eller tjänst? I en värld där vi bombarderas med marknadsföringsmeddelanden är content marketing ett utmärkt sätt att höras igenom bruset liksom skapa en värdefull kontakt med din publik.

Med content marketing kan du dela din verksamhets historia och expertis med världen på din webbplats och på sociala medier.

När du skapar och publicerar välanpassat innehåll (artiklar, bloggar, videos och liknande) kan det i själva verket bidra till att driva trafik och locka nya kunder samtidigt som du håller de gamla engagerade.

Här har du chansen att blir en källa för pålitlig information för dina kunder och samarbetspartners. Någon som alltså ger svar på de relevanta frågorna och löser kundens problem på ett trevligt och lönsamt vis!

Exempel på engagerande content

Det kan för dig som företagare vara svårt att se en tydlig bild av vilket content som borde produceras för att hjälpa dig att nå dina affärsmål. Upplevelsen kan vara att det är ett abstrakt arbete och för svårt att få grepp om. Och därför fastnar många just där. Men – när content skapas av eller tillsammans med en kompetent byrå blir det genast mer konkret. Efter grundliga SEO-analyser med en tydlig målgruppsbild och förståelse för företagets historia och mål skapas content med information som dina idéalkunder söker!

Ett bra sätt att komma i kontakt med dina kunder och få dem att återkomma är att publicera blogginnehåll webbplatsen. Här är några idéer till bloggämnen som möjligen är relevanta och engagerande för din publik:

  • Branschnyheter: Dela med dig av uppdateringar om din bransch, från nya produkter och tjänster till förvärv och sammanslagningar.
  • Kundberättelser: Dela med dig av dina kunders framgångshistorier. Vad som lockade dem till ditt företag, vilka utmaningar de stod inför och hur du hjälpte dem att övervinna dem.
  • Tips och råd: Erbjud användbara tips och råd som rör din bransch eller produkt/tjänst.
  • Bakom kulisserna: Ge dina kunder en smygtitt på vad som händer bakom kulisserna i ditt företag. Visa dem hur du arbetar för att förbättra deras upplevelse med dig.
  • Evenemang: Presentera kommande evenemang med anknytning till din bransch eller ditt företag. Dela foton och sammanfattningar av tidigare evenemang.

Content marketing som ett fordon i kundresan

Vad ska din content marketing-plan innehålla? Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det innehåll som fungerar bäst för ditt företag beror på din bransch och målgrupp. Det finns dock några allmänna principer som alla företag kan följa för att skapa framgångsrika kampanjer för innehållsmarknadsföring.

För att komma igång behöver du fundera på de olika stegen i din kundresa och vilken typ av information som är mest användbar i varje steg. Som klädhandlare kanske du vill dela modetips och stilinspiration till dina kunder innan de gör ett köp. Efter köp kan du dela innehåll som hjälper dem att få ut det mesta av sina nya kläder. Såsom skötselanvisningar eller förslag på hur de kan styla vissa plagg.

Det viktiga är att dela innehåll som är relevant och användbart för dina kunder på varje stopp i deras resa. Genom att göra det kan du bygga upp en stark relation med dina kunder som dessutom tar dem från intresse till konvertering – igen och igen!

SEO och content marketing: Det perfekta äktenskapet

SEO (sökmotoroptimering) är avgörande för alla företag som vill ha en framgångsrik närvaro på nätet. Men SEO är inte en engångsföreteelse. Precis som äktenskapet är det en pågående process som kräver regelbundet arbete. Det är där content marketing kommer in i bilden. Genom att regelbundet skapa nytt, färskt innehåll för din webbplats som svarar på rätt sökfrågor håller du ditt företag relevant för både kunderna och sökmotorerna!

När du delar genomtänkt och relevant information för olika steg i köpresan ökar möjligheterna för att du syns högt upp i sökningar på webben. Samtidigt bygger du upp förtroende till kunden och står för trovärdighet i din bransch. I slutändan är content marketing en viktig del av varje SEO-strategi, och det är ett kraftfullt verktyg för att driva trafik, generera leads och få ditt företag att växa.

Behöver du hjälp med content marketing?

Dags att locka nya besökare, göra besökare till kunder, och kunder till stammisar? Om du för närvarande inte använder content marketing som en del av din SEO-strategi är det dags att börja nu! Vårt team av specialister är här för att hjälpa dig.

Vill du veta mer om content marketing?

Kontakta oss på Decision By Heart för att höra mer om hur en content marketing-strategi kan komma att se ut för ditt företag, vi gillar alltid att höra från dig!

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.