CRO: Så får du ut mer av din webbtrafik

Du har lagt ner mycket tid och kraft på att få folk att besöka din webbplats. Men vad händer när de kommer dit? Optimering av konverteringsfrekvens, eller CRO, är processen för att göra din webbplats så effektiv som möjligt när det gäller att omvandla besökare till kunder – och kunder till stammisar.

Läs vidare om hur CRO hjälper dig till fler affärer, eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig igång!

Kontakta oss
CRO och konverteringsoptimering

Vad är CRO (konverteringsoptimering)?

CRO står för Conversion Rate Optimization (konverteringsoptimering). Ordet konvertering betyder nödvändigtvis inga stora livsförändringar, utan representerar det du vill att dina besökare ska göra på din webbplats. Som köp, skicka in sina kontaktuppgifter, begära offert, eller anmäla sig till ett event.

Att få dina besökare att att agera tacklas från flera håll samtidigt, som med bra SEO-arbete och funktionell UX- och UI design. När vi pratar om CRO handlar det om att med digitala verktyg analysera besökarnas beteende, och därefter kunna vidta åtgärder som löser deras problem och guidar dem mot ditt konverteringsmål.

CRO: Så går det till

Så, nu har vi koll på vad CRO är för något, men hur gör man? I grund och botten handlar det om att se hur besökaren rör sig på din webbplats. Framförallt huruvida de rör sig mot ditt konverteringsmål.

Det kan man göra med analysverktyg som Google Analytics och olika applikationer för heatmaps (värmekartor). Då ser du var besökarna spenderar minst och mest tid, hur de kommer in på din webbplats, var och när de går därifrån och mycket annat.

Med kunskapen om dina besökares beteenden kan du sedan göra justeringar som uppmanar dem att närma sig ditt mål – och din försäljning ökar. För nybörjaren kräver CRO en del trial and error, du får alltså testa dig fram.

Alla webbplatser är unika på sitt sätt och samma åtgärder kommer inte alltid fungera lika bra. I början kan det vara klokt att hitta indikationer på ett problem och starta en kundundersökning. En sådan där besökarna får lämna feedback direkt till dig.

Det är också viktigt att komma ihåg att alla besökare på webbplatsen inte är lika. Därför bör du segmentera dem och behandla dem på olika sätt. Till exempel, de besökare som besöker webbplatsen för första gången kommer att behöva mer vägledning än återkommande besökare. Du kan göra detta med något som kallas dynamiskt innehåll. Här visar du olika innehåll till olika personer beroende på deras beteende. Du optimerar alltså på olika sätt mot olika besökare på en och samma gång!

Därför är CRO viktigt för din webbplats

Det finns ett antal anledningar till varför CRO är viktigt för din webbplats. För det första kan det hjälpa dig att få fler affärer. Genom att göra din webbplats effektivare när det gäller att omvandla besökare till kunder kan du öka din försäljning och dina intäkter. För det andra kan CRO hjälpa dig att förbättra din kundbehållning. Genom att ge dina besökare en bra upplevelse kan du uppmuntra dem att återvända till din webbplats och bli stamkunder. Slutligen kan CRO hjälpa dig att förbättra användarvänligheten på din webbplats.

Verktyg för CRO kan visa dig problem och indikationer av problem, till exempel att dina besökare är länge på din sajt, går till kassan – men sedan lämnar innan köp. Då är det lämpligt att du undersöker hur upplevelsen i kassan kan förbättras och förenklas. Kanske har det med kassans design att göra, eller blev kunden kanske besviken när en dyr fraktkostnad plötsligt dyker upp? Med hjälp av dem här informationen pin-pointar du vad som går bra, och vad som kan förbättras.

Behöver du hjälp med CRO?

CRO handlar alltså om att förstå hur människor interagerar med din webbplats och göra förändringar för att öka chanserna att de blir kunder. Det kan vara knepigt att göra rätt, men vårt team på Decision By Heart har erfarenheten och expertisen för att hjälpa dig att optimera din webbplats för konverteringar.

Är du redo att börja förvandla fler av dina besökare till betalande kunder? Kontakta oss, så pratar vi om det. Vi vill gärna höra från dig!

Dags att öka konverteringsgraden?

Vi hjälper dig gärna att förstå dina webbplatsbesökare – och gör dem till dina kunder.

Några av våra kunder

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.