SEO: Hjälp kunderna att hitta till dig

SEO erbjuder värdefulla insikter om hur människor söker efter dina produkter eller tjänster. Genom att förstå vilka sökord dina potentiella kunder använder kan du anpassa din webbplats och dina marknadsföringskampanjer så att de passar som handen i handsken. Och framförallt hjälper du dem att hitta dit!

Så, om du inte redan SEO-optimerat din kommunikation är det dags att börja nu. Men hur går det till? Läs mer nedan, eller kontakta oss direkt. Vi hjälper dig att komma igång!

Kontakta oss

SEO leder rätt kunder till din webbplats

En bra SEO-strategi förbättrar rankingen av din webbplats i relevanta sökmotorresultat, vilket ger dig fler besökare samtidigt som det ökar sannolikheten för att besökarna blir kunder. För företagare kan SEO vara en avgörande faktor. Genom att optimera din webbplats och hemsida för sökmotorer kan den nå en bredare publik och locka fler kunder. Och som alla kunniga företagare vet innebär fler kunder mer försäljning.

Men, SEO handlar inte bara om att få trafik till din webbplats. Det handlar också om att förbättra kvaliteten på den trafiken! Genom att rikta in dig på sökord som är relevanta för din produkt eller tjänst kan du locka till dig användare som är mer benägna att omvandlas till kunder.

Du kanske har hört uttrycket ”tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin”? Trots att ordspråket har minst sagt några år på nacken är det högst aktuellt och användbart i SEO-sammanhang.

Vilken situation befinner sig din kund i innan köp? Hur bär den sig åt för att söka information – och vilka specifika ord används?

När du grundligt förstå kundens intention och språk har du möjlighet att anpassa din hemsida på ett sätt som bjuder in till många och återkommande affärer! Dessutom kan SEO hjälpa dig att identifiera nya möjligheter till tillväxt, idéer på vad som kan vara lönsamt att satsa på härnäst.

Exempel på lönsamma SEO-insatser

Att arbeta enligt en SEO-strategi är inte en engångshändelse, utan kräver åtekommande insatser för att hållas aktuell och intressant. Vissa kan uppleva att komma igång med SEO som en uppförsbacke, och innan du kommer igång kan det kännas ganska abstrakt.

Men, med noga framtagna rutiner och ständig bevakning av ämnet kan en kompetent partner sätta dig på rätt spår. Låt oss konkretisera några exempel på hur arbetet skulle kunna komma att se ut i din marknadsföring.

Användning av sökord på hela webbplatsen

Det innebär att hitta rätt fomuleringar (som dina kunder använder) och inkludera dem i webbplatsens titel, metabeskrivningar, headertaggar och innehåll. Du kan också använda dem i backlinks och annat marknadsföringsmaterial på nätet. På så sätt kan du bidra till att förbättra din webbplats synlighet och få in fler potentiella kunder.

Regelbundna SEO-optimerade blogginlägg

Om du inte redan bloggar är det ett utmärkt tillfälle att börja! SEO-vänliga blogginlägg är ett exempel på content marketing som kan bidra till att förbättra din webbplats rankning och ge mer trafik. Se till att använda söktermerna i hela inlägget så att sökmotorerna lätt kan hitta och indexera det. Inkludera dessutom en en uppmaning till handling (CTA) så att läsarna vet vad de ska göra härnäst.

SEO på sociala medier

Sociala medier är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med potentiella och nuvarande kunder. Men de kan också användas för att förbättra dina SEO-åtgärder. Använd relevanta sökord i dina inlägg i sociala medier och se till att inkludera länkar tillbaka till din webbplats. Detta hjälper sökmotorerna att hitta och indexera din webbplats och ger läsarna ett enkelt sätt att besöka den.

Teknisk SEO

Detta avser de mer tekniska aspekterna av SEO, t.ex. webbplatsstruktur, sitemaps och omdirigeringar. Teknisk SEO kan vara lite mer komplicerat, men det är viktigt att se till att din webbplats är korrekt konfigurerad så att sökmotorerna lätt kan hitta och indexera (läsa) ditt innehåll.

Mobil anpassning

Det är viktigare än någonsin att se till att din webbplats är mobilanpassad. Eftersom allt fler använder smartphones och surfplattor för att komma åt internet (något som sökmotorerna är väl medvetna om) är det viktigt att din webbplats är optimerad för dessa enheter. Mobilvänliga webbplatser laddas snabbare och är lättare att använda, vilket innebär bättre användarupplevelse och högre SEO-placeringar.

Se hur din webbplats klättrar i sökresultaten

Det är dags att fokusera på mer relevant trafik till din webbplats, så att du kan omvandla dessa besökare till konsumenter och återkommande kunder. Med SEO får du dessutom möjligheter att lära känna dem bättre – så du har chansen att ge kunderna vad de verkligen vill ha. SEO är en långsiktig strategi, som en resa med många både små och stora resmål längs vägen. Vissa resultat kommer ganska direkt medan andra växer fram över tid. Det kan kännas konstigt att man aldrig riktigt är framme – men är du någonsin framme när det gäller ditt företags utveckling?

Det finns alltid mer att göra och tur är väl det? Resan är trots allt målet, och att se dina produkter eller tjänster klättra steg för steg i sökmotorresultaten kommer göra dig riktigt stolt!

Redo för ditt företag att ta plats på sökmotor-scenen?

Kontakta oss på Decision By Heart idag, vi hjälper dig hitta vägen i din SEO-resa!

Några av våra kunder

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.