Konverteringsoptimering – för fler affärer

Vi hjälper dig att få in fler leads genom konverteringsoptimering. Genom att göra ditt jobb grundligt och skaffa dig kunskap om dina kunders köpresa kan din webbplats generera mycket mer affärer.

Konverteringsoptimering för fler affärer

Konverteringsoptimering på din webbplats handlar om att få dina besökare att agera, dela med sig av sina uppgifter och gå från en anonym besökare till ett skarpt lead. Nyckeln till framgång är att lära känna dina besökare och ta reda på vilka behov de har och hur de agerar på din webbplats. Vad är det som triggar dem till ett köp eller ett klick på en kontakt-knapp? När du har svaret kan vi med hjälp av UX-/webbdesign, webbutveckling och copy justera element, funktioner och innehåll. Målet är att underlätta för dina besökare att bli kund hos dig.

Alla våra tjänster är på ett eller annat sätt inriktade på att optimera din webbplats för ökad konvertering – fler affärer. Det vi kan göra mer konkret kring konvertering är till exempel:

  • användaranalys av din befintliga webbplats för tips på förbättringar
  • A/B-testning
  • copy och innehåll
  • mål- eller landningssidor (där huvudsyftet är konvertering och leadsgenerering)
  • sätta upp mätpunkter och mätbara mål (i till exempel Google Analytics)

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?
Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss


Vad är konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering handlar kort och gott om att anpassa och utveckla din webbplats eller webbapplikation så att du får in fler leads. För oss är konverteringsoptimering något vi brinner lite extra för, eftersom det så konkret hjälper till att skapa fler affärer åt dig.

Varför är konverteringsoptimering viktigt?

Även om konvertering är en av de viktigaste funktionerna på din webbplats är det faktiskt lätt att man glömmer bort den punkten. Istället jobbar vi ofta hårt för att öka antalet besökare till vår webbplats och lägger ner både tid och resurser på SEO, digital marknadsföring eller sociala medier för att dra trafik till webben.

Men när besökarna väl är på plats på din webb – har du tänkt på vad som ska hända då? Tänk dig att du har lyckats fånga någons intresse, som även stannar kvar och läser vidare. Men vad gör besökaren när den har tittat eller läst klart om din produkt eller tjänst? Finns det tydliga CTA-punkter (Click To Action) placerade där besökaren förväntar sig att de ska finnas? Är de tillräckligt tydliga? Det är bara några av de aspekter som påverkar din konvertering.

Konverteringsoptimering är viktig för att den underlättar dina kunders köpresa! Och det kommer så klart att generera fler affärer åt dig.

Hur vet jag om min webbplats är optimerad?

Det är inte alltid lätt att veta om ett mail eller ett telefonsamtal från en ny kund kan härledas från ett besök på din webbplats. Men det finns sätt att mäta till exempel antalet förfrågningar via kontaktformulär eller klick på en kontakt-knapp. Genom att sätta upp ett antal mätpunkter och koppla det till konkreta mål har du genast möjlighet att mäta, följa upp, utvärdera och förbättra din konverteringsgrad.