Teknisk SEO – för fler affärer

Teknisk SEO och webbutveckling går hand i hand och påverkar både prestandan på din webbplats och din placering i sökresultat. Genom att optimera de tekniska SEO-faktorerna hjälper vi dig att skapa fler affärer.

Vad är teknisk SEO?

Ofta tänker man på sökmotoroptimering (SEO) som enbart innehållsarbetet som är kopplat till nyckelord och sökord. Väldigt förenklat kan man säga att teknisk SEO är allt förutom just det. Teknisk SEO berör de tekniska aspekterna på din webbplats som inte alltid är direkt synliga för besökaren på din webbplats.

När vi utvecklar en ny webbplats ingår arbetet med alla tekniska SEO-aspekter. I kombination med on page SEO ser vi till att din webbplats har alla förutsättningar att hamna högt upp i sökresultaten.

Varför är teknisk SEO viktigt?

Din webbplats tekniska SEO påverkar prestanda och funktionalitet på din webbplats och till slut också din placering i sökmotorernas resultat. Genom att optimera de tekniska aspekterna på din webbplats kan du förbättra:

Så märker du om du behöver hjälp

Till skillnad från den sökmotoroptimering som är relaterat till innehållet på din webbplats, så är problem med teknisk SEO svårare att upptäcka själv. Det krävs ofta en teknisk SEO-analys som kan göras med hjälp av olika verktyg – för att identifiera problem och för att avgöra om de behöver åtgärdas.

Har du koll på din webbplats?

Vi kan hjälpa dig med en analys som visar om det finns problem kopplat till teknisk SEO. Genom att undersöka och ”spindla” webbplatsen på samma sätt som sökmotorer (som till exempel Google) gör. Med utgångspunkt i resultatet tar vi fram en åtgärdsplan med rekommendationer kring vad som bör rättas till.

Se till att din tekniska SEO håller måttet!
Vi hjälper dig med en analys.

Kontakta Peter för mer info