CRO – konverteringsoptimering


Konvertera mer genom att finna kärnan i dina kunders köpresa. Få dina besökare att gå från ett potentiellt lead till skarpa affärer.CRO för fler affärer

Konverteringsoptimering också benämnt CRO, handlar om att få dina besökare att agera på din webbplats, dela med sig av sina uppgifter, gå från en anonym besökare till ett skarpt lead eller rentav bli en ny kund.

Nyckeln till framgång är att lära känna dina besökare och ta reda på vilka behov de har och hur de agerar på din webbplats.

Vad är det som triggar dem till ett köp eller ett klick på en kontakt-knapp?

När du har svaret kan vi med hjälp av UX-/webbdesign, webbutveckling och copy justera element, funktioner och innehåll. Målet är att underlätta för dina besökare att bli kund hos dig.

Alla våra tjänster är på ett eller annat sätt inriktade på att optimera din webbplats för ökad konvertering – fler affärer.

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ta hjälp av oss.

Kostnadsfri rådgivning och förslag efter behov.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare uppdrag, eller läsa ett par av våra blogginlägg.

Vad är Konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering (CRO) handlar kort och gott om att anpassa och utveckla din webbplats eller webbapplikation så att du får in fler leads. För oss är konverteringsoptimering något vi brinner lite extra för, eftersom det så konkret hjälper till att skapa fler affärer åt dig.

Varför är konverteringsoptimering viktigt?

Även om konvertering är en av de viktigaste funktionerna på din webbplats är det faktiskt lätt att man glömmer bort den punkten. Istället jobbar vi ofta hårt för att öka antalet besökare till vår webbplats och lägger ner både tid och resurser på SEO, digital marknadsföring eller sociala medier för att dra trafik till webben.

Men när besökarna väl är på plats på din webb – har du tänkt på vad som ska hända då? Tänk dig att du har lyckats fånga någons intresse, som även stannar kvar och läser vidare. Men vad gör besökaren när den har tittat eller läst klart om din produkt eller tjänst? Finns det tydliga CTA-punkter (Click To Action) placerade där besökaren förväntar sig att de ska finnas? Är de tillräckligt tydliga? Det är bara några av de aspekter som påverkar din konvertering.

Konverteringsoptimering är viktig för att den underlättar dina kunders köpresa! Och det kommer så klart att generera fler affärer åt dig.

Hur vet jag om min webbplats är optimerad?

Det är inte alltid lätt att veta om ett mail eller ett telefonsamtal från en ny kund kan härledas från ett besök på din webbplats. Men det finns sätt att mäta till exempel antalet förfrågningar via kontaktformulär eller klick på en kontakt-knapp. Genom att sätta upp ett antal mätpunkter och koppla det till konkreta mål har du genast möjlighet att mäta, följa upp, utvärdera och förbättra din konverteringsgrad.

Ta hjälp av oss.

Kostnadsfri rådgivning och förslag efter behov.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.

Peter Malmberg

Digital strateg / SEO-Konsult / VD +46(0) 73 150 95 95
peter@decisionbyheart.com
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare uppdrag, eller läsa ett par av våra blogginlägg.