Webbdesign som når och engagerar

Förutom att skapa en vacker och användarvänlig onlineupplevelse handlar webbdesign om att uppmuntra besökarna att lära sig mer om vad ditt företag erbjuder. Men – det gäller inte bara estetik! En bra webbdesign ser till att din webbplats lätt kan hittas av sökmotorer och får samtidigt besökaren att agera.

Osäker på hur du ska börja? Rådgör gärna med av våra webbdesign-specialister. De vet hur man skapar en webbdesign som uppfyller dina behov och representerar ditt företag på bästa möjliga sätt!

Kontakta oss

Webbdesign: Första intrycket för dina potentiella kunder

Med webbdesign menar man utformningen av webbplatser eller andra digitala lösningar som visas över internet. Det hänvisar vanligtvis till det visuella utseendet, layouten och skapar i de allra bästa fallen en positiv användarupplevelse – vägen mot fler kontakter och affärer.

Det är viktigt att göra ett bra första intryck eftersom det kan avgöra om någon gör affärer med dig eller inte. Ditt företags webbplats bör utformas på ett sätt som är visuellt tilltalande och som stämmer fint ihop med er visuella upplevelse i den verkliga världen – så att ditt företag känns igen. Din webbdesign ska vara lätt att använda och skapa positiva upplevelser. Såklart bör också innehållet vara riktigt välskrivet och korrekt.

En positiv upplevelse på ditt företags webbplats gör det mer sannolikt att besökaren kommer att göra affärer med dig och ditt företag. Om en kund däremot har en negativ upplevelse är det mindre troligt att det leder till något vidare intresse, och kanske blir det inget köp varken nu eller i framtiden.

Därför är det viktigt att se till att din webbdesign är effektiv för att ge ett bra första intryck som lockar till sig kunder, engagerar sig, läser vidare och tar del av ditt innehåll.

Tips när du utformar webbdesignen

För det första måste du tänka på webbplatsens syfte. Är den till för att sälja produkter eller tjänster? Om så är fallet bör utformningen vara inriktad på konvertering. Webbplatsens design bör utformas så att den leder kunderna i handen genom köpprocessen.

Målgruppen för din webbdesign

För det andra måste du tänka på din målgrupp. Vem försöker du nå med din webbplats? Vilken typ av människor är de? Sitter de vid en gammal dator eller är de på språng? Vilka är deras behov och önskemål? Om du känner till din målgrupp kan du utforma en webbplats som tilltalar dem.

Tonen

För det tredje måste du tänka på tonen på webbplatsen. Tonen bör matcha företagets övergripande varumärkesbild. Till exempel, om du är ett lyxmärke av hög kvalitet bör din webbplats återspegla detta. Om du däremot är ett mer avslappnat företag bör din webbplats utformas därefter. Tonen på din webbplats bör också vara i linje med den typ av produkter eller tjänster som du erbjuder.

Om du till exempel säljer produkter som är avsedda för en ung publik, bör din webbplats ha en ton som passar den unga publiken. Om du däremot säljer produkter som riktar sig till en mer mogen publik bör din webbplats förmodligen ha en helt annan ton. Hur klär din målgrupp sig? Hur pratar de med varandra? Som företagare har du säkert redan koll på dina kunders vanligaste gemensamma nämnare, men kanske behöver du hjälp att översätta dem till en trevlig och funktionell webbdesign.

Layouten

För det fjärde måste du tänka på layouten på din webbplats. Layouten ska vara lätt att navigera och definitivt vara användarvänlig. Kunderna ska enkelt kunna hitta det de söker. Layouten bör också vara utformad på ett visuellt tilltalande sätt, för just din idealkund. Kom ihåg att det första intrycket en kund får av din webbplats kommer att baseras på dess utformning. Så se till att den är professionell och iögonfallande!

Innehållet

Slutligen måste du tänka på innehållet på din webbplats. Innehållet ska vara välskrivet och informativt. Det bör ger läsaren ett värde och vara relevant för din målgrupp. Sådant som fördelarna man får av att använda dina produkter. Om du däremot tillhandahåller tjänster, ja då bör innehållet handla om fördelarna med att använda dina tjänster.

Genom att hålla dessa saker i åtanke kan du skapa en design på webbplatsen som kommer att tilltala dina potentiella kunder och bidra till att omvandla dem till livslånga kunder.

Så vad kan vi göra för dig? Låt oss hjälpa dig att utforma designen på din webbplats som ger ett bra första intryck, är visuellt tilltalande och driver försäljning. Vill du läsa mer ingående om hur webbdesign fungerar först? Kolla in vår text om UX- och UI design.

Webbdesign som når och engagerar

Kontakta oss på Decision By Heart idag, vi hjälper dig ta fram en design som gör att du sticker ut ur mängden!

Några av våra kunder

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.