Få en bra webbstrategi så du kan maxa resultaten

Utan en tydlig webbstrategi blir din spridda marknadsföring dyr för både plånboken och dina stressnivåer. När du har en bra plan och samlar dina insatser kan de stärkas av varandra – och du får maximal utdelning.

Boka ett möte
Webbstrategi | Decision By Heart

Vad kostar det dig att driva planlöst på webben?

Många företag kämpar med sin webbstrategi varje dag. När du inte fokuserar dina marknadsinsatser kommer du att…

  • Förvirra dina potentiella kunder
  • Köra dyra kampanjer utan en krona tillbaka
  • Förlita dig på överprisade verktyg som ska ”rädda allt” eller ”lösa det den här gången”
  • Få nästintill utbrända kollegor i ditt marknadsteam
  • Känna dig spridd och stressad
  • Förlora mängder av dyrbar tid

Marknadsföring ska vara enkelt, och det ska fungera. Många vet inte vad som är hjärtat i en bra webbstrategi och hur allt faktiskt bör hänga ihop. Istället gör de något ogenomtänkt de hört om här, och gör något på implus där. När du får hjälp med din webbstrategi kan du jobba betydligt mer smart – och inte alls lika hårt. Dessutom börjar resultaten du drömt om äntligen trilla in.

Det finns 3 delar som borde prioriteras i alla webbstrategier.

Gör du något av det idag?

1. Webbutveckling och webbdesign

Vill du få ut det mesta av din marknadsföring? Då måste du ha en utmärkt plats för dina kunder att göra affärer med dig: Din webbplats.

Först när din webb är anpassad efter målgruppens tankar, behov, värderingar och vanor – kan du börja förvänta dig att fler affärer ska gå till ett avslut. Det spelar ingen roll hur snygga och övertygande dina annonser är, om din målgrupp inte förstår hur de kan handla av dig. Eller om de inte litar på din utdaterade hemsida…

Webbanalys | Decision by Heart
Webbplattform, WordPress och WooCommerce

2. Sökmotoroptimering (SEO)

När din webb är iordning vill du ha besökare dit, eller hur? Men – viktigt att komma ihåg är att du vill ha rätt besökare. De som faktiskt är intresserade av dina produkter eller tjänster. Oceaner av fel trafik till din webbplats kommer inte ge dig fler köp, förfrågningar eller leads.

SEO handlar alltså om att känna sin målgrupp och anpassa sin marknadsföring efter deras beteenden och språk. Det hjälper de som är ute efter produkter eller tjänster som dina att hitta dem. Istället för att du jagar dina kunder, så kommer de till dig!

3. Konverteringsoptimering (CRO)

Vill du att besökarna på din webbplats ska bli kunder? När rätt besökare är på plats tack vare SEO, vill du att de ska göra något särskilt. Det är det vi kallar konvertering – ett köp, en intresseanmälan, offertförfrågan… Ja, det som tar ditt företag framåt.

När vi lär känna målgruppens beteenden på din webb kan vi göra ändringar som passar dem. Vi kan se vad som skulle hjälpa dem att konvertera, och ge dem en snitslad bana till kassan. Alltså – du får ut mer av din webbplats!

UX- och UI design | Decision By Heart

3 enkla steg till en lönsam webbstrategi

1. Boka ett möte

Klicka på ”boka ett möte” så är du igång! Knappen tar dig till vårt schema, så du kan boka in dig direkt. Vill du hellre ringa och snacka lite innan eller så, går det såklart också bra!

2. Vi tar fram din plan

Vi tar fram en webbstrategi som blir din plan framåt. Och vi anpassar den efter dina drömmar, mål, övriga verksamhet och förutsättningar. Nu är det slut på gissningar om vad som kan funka. Här kommer planen med stort P.

3. Maxa resultaten av din marknadsföring

I genomförandet av planen är du så inblandad som du vill vara. Vi kan alltså utbilda dig i de grunder du behöver, så att vi kan jobba tillsammans. Eller, så gör vi allt – och du tar hand om alla dina nya kunder istället.

Företag som tagit sitt beslut med hjärtat

Du har inte råd att inte ha en plan

Om du har en produkt eller tjänst, men säljer inte så mycket som du vill – då finns det goda och dåliga nyheter. De dåliga nyheterna är att du antagligen har en kass webbstrategi. Du förvirrar dina potentiella kunder, och du nyttjar inte det momentum som en bra strategi kan ge dig. Så, de kanske inte ens ser dig alls. Och de går och handlar av någon annan.

Du är inte ensam om detta. När det kommer till webbstrategi är det många entreprenörer därute som älskar att haka på trender kors och tvärs. Man hör att om du bara gör X eller om du bara gör Y, så kommer allt bli bra samtidigt (vet du vad, det finns tyvärr ingen mirakelkur). Istället blir det otroligt spretigt, dyrt och frustrerande.

Så, de bra nyheterna? Det finns så många fördelar att hämta i att ha en bra webbstrategi. Fördelar för dig, dina kunder och dina kollegor. Tydliga mål och planer är det som behövs för att skapa trygghet och pepp i din organisation – känslor som kommer spilla över på dina kunder. Försäljningen kan äntligen öka, och din webb börjar betala sig ordentligt! Du har inte råd att inte ha en plan.

Få en väl genomarbetad webbstrategi som är skräddarsydd för ditt företag. Du kommer förstå mer om webben, marknadsföring. Inte för att tala om dina kunders vanor, beteenden och önskningar. Tack vare genomtänka marknadsföringsinsatser kan de inte bara göra mer nytta var för sig. De ger också mer kraft till varandra, och skapar förutsättningar som samlas och ger ett bra momentum!

Alla framgångsrika företag har tydliga webbstrategier, och de som lyckas har fokuserat på vad som är viktigt på riktigt. Inte vad de tror kanske skulle kunna fungera. Med vår erfarenhet av webbutveckling, SEO och CRO är ditt företag i trygga händer för att ta nästa kliv framåt.

Följ din framtagna webbstrategi och se hur vardagen blir så mycket enklare att hantera. Inga mer plötsliga vändningar, inget mer arbete som blir ogjort för att du bytte riktning. Istället, en trygg miljö för dig, dina kollegor och dina kunder.

Men, kom ihåg att lägga så mycket tid på den som du önskar och kan. Vi förstår att du kan ha många andra saker på ditt bord, och vi hjälper dig gärna även med genomförandet. Boka ett möte idag, så börjar vi!

Ett enkelt steg mot en bättre webbstrategi

Att börja är lätt. Klicka bara på ”Boka ett möte”.

Eller, skicka ett meddelande!

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi inom kort.

Standard – Kontaktformulär

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.