Webbcopy och innehåll


Webbcopy är lika viktigt som designen på din sajt. Med rätt budskap genererar din webbplats både mer trafik och fler affärer.Webbcopy för besökare och sökmotorer

Med rätt budskap och bra skriven webbcopy (SEO baserade texter), kan du fånga sökmotorernas och dina besökares intressen. För att du skall lyckas behöver du först skaffa dig kunskap om dina besökare (målgrupper), vilka problem de försöker lösa och vilka sökfraser de använder för att finna relevanta svar och lösningar.

Vi hjälper dig att ta fram en plan för ditt innehåll och vad det skall handla om. Med en väl genomarbetad och skriven webbcopy kommer sökmotorerna leda dina besökare till din webbplats, eftersom den innehåller de mest relevanta svaren.

Svar format som fraser och ordval som triggar till handling. Det ökar dina möjligheter till fler förfrågningar och affärer.

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ta hjälp av oss.

Kostnadsfri rådgivning och förslag efter behov.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare uppdrag, eller läsa ett par av våra blogginlägg.

Hjälp – vad är webbcopy och vad ska jag skriva om?

Det är lätt att börja i fel ände. Alltför ofta utgår man från sig själv och vad man själv tycker är viktigt med sin verksamhet och formar innehållet på webbplatsen därefter. Gör du det också? Vi gör precis tvärtom och det borde du också göra. Med utgångspunkten från dina målgrupper och besökare behöver du ta reda på vilka behov, utmaningar och problem de försöker lösa kopplat till dig och din verksamhet som är själva lösningen.

Ingen besöker din webbplats av misstag

Du vet väl att ingen besöker din webbplats av misstag? Vad är det dina besökare vill få svar på, vilka problem vill de lösa och vad vill de ta reda på om dig och ditt företag genom besöket? Vad behöver finnas för att få dem att fatta ett beslut om att anlita dig som dessutom gagnar båda parter?

Lär känna dina kunder och besökare

Genom att lära känna dina kunder och besökare och ta reda på svaren på dessa frågeställningar har du mycket att skriva om på din webbplats. Med en bra skriven webbcopy (SEO baserade texter) kan du forma innehållet på ett sådant sätt att både sökmotorer och besökare förstår vad det handlar om och gillar vad de läser. Vi kallar det webbcopy.

Behöver du hjälp? Tillsammans med dig reder vi ut frågorna och efter det tar vi fram en innehållsplan för din webbcopy och hjälper dig dessutom att skriva. Syftet är att öka din rankning på Google och få besökare att hitta sina svar och lösningar genom texterna på din webbplats.

Allt börjar med en sökning på Google

Inför i stort sett alla köp börjar kunden med en sökning på Google. Och så kommer det också se ut en lång tid framöver. Färre och färre använder sig av traditionell annonsering eftersom det har konkurrerats ut av Google, och i regel är dyrare. I takt med denna utveckling har också fler och fler flyttat arbetet till att annonsera på Google. Det råder alltså stenhård konkurrens även där. Därför måste ditt innehåll och webbcopy hålla hög kvalité, vara intressant och engagera.

Hög kvalité på webbcopy och innehåll

Och att ha just hög kvalité på webbcopyn är det absolut viktigaste. Ingen användare har varken tid att läsa en dålig, förhastad eller oengagerad text. De vill ha svaret på sitt problem nu. Och då gäller det att ha en lockande text som är informativ, lättöverskådlig och som snabbt ger lösningar på besökarens problem.

Dina besökare och Google värdesätter hög kvalité

Just hög kvalité på innehållet och webbcopyn är något som Google värdesätter väldigt högt och påverkar din ranking av sidan i sökresultatet. Det handlar inte om hur mycket du har sökmotoroptimerat dina texter. Om användaren inte har användning av innehållet kommer även Google märka det och i sin tur prioritera ner sidan i sökresultatet.

Webbcopy och webbdesign är nyckeln

Innehåll och webbcopy är en stor och viktig del för din konvertering, dvs om du skall få några nya kontakter, förfrågningar eller affärer. De två i kombination med en användaranpassad webbdesign är nyckeln till att guida kunden genom köpresan. De budskap och den information du vill rikta till användaren är direkt avgörande för huruvida den vill bli kund eller inte.

Planen – kortfattat

Grunden till bra webbcopy och innehåll är förståelse och kunskap om dina målgrupper och besökare. Därför inleder vi alltid vårt samarbete med en gemensam workshop, där vi går igenom din verksamhet och dina målgrupper. Vi gör sedan en målgrupps-, sök- och nyckelordsanalys för att sätta oss in i besökarnas situation.

Syftet är djupare förståelse

Syftet är att få en djupare förståelse för vad dina besökare behöver hjälp med, hur de söker på Google och vad de förväntar sig att lösa genom ett besök på din webbplats.

När analysen är klar planerar vi den övergripande strukturen för din webb. Det resulterar i en detaljerad innehållsstruktur och sidkarta (Sitemap). Därefter är det dags att ta fram det konkreta innehållet format med en bra webbcopy som ger svar på det besökaren letar efter.

Ta hjälp av oss.

Kostnadsfri rådgivning och förslag efter behov.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.

Margareta Von Wachenfeldt

Projekt- & produktionsledare / Digital marknadsföring +46(0) 73 720 57 75
margareta@decisionbyheart.com
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare uppdrag, eller läsa ett par av våra blogginlägg.