Ny webbapp till

Workscout

Skräddarsydd webbapp till lokala nytänkare

Workscout Sverige AB är ett nystartat företag som genom en webbapp vill förenkla för privatpersoner att få hjälp med att utföra vardagliga sysslor men även att snabbt hitta småjobb som går att utföra. Exempelvis om du behöver hjälp med att klippa häcken, köra bort skräp eller montera upp din TV på väggen. Vi på Decision by Heart fick förtroendet att utveckla en webbaserad plattform för förmedling av tjänster som både är åtkomlig som webbapp i mobilen och via datorns webbläsare.

Workscout intar gigmarknaden

Det finns många som vill bestämma över sin tid och behålla sin frihet genom att välja när, var och hur de vill arbeta. Marknaden växer stadigt och man kan se en uppåtgående trend i Sverige. Workscout har hoppat på trenden och har nu lanserat en ny plattform där man kan söka samt lägga upp uppdrag (gig).

Enkelt, säkert och användarvänligt

Vår utmaning i detta projekt var att finna en användarvänlig lösning där kunden enkelt kunde navigera sig genom webbappens olika funktioner. Det var viktigt att besökaren snabbt skulle kunna söka på befintliga uppdrag runt om i Sverige men också med några få knapptryck lägga upp ett eget uppdrag som man ville få hjälp med. Även säkerheten för användarna var en viktig aspekt samt möjligheten för användarna att föra en dialog kring deras uppdrag.

Lösning byggd från grunden

Vår lösning innebar att vi behövde bygga en plattform helt från grunden med Angular som är ett JavaScript-ramverk. Detta eftersom Workscouts behov kring lösningen inte gick att tillgodose utifrån en befintlig plattform som exempelvis WordPress.

En av de stora av fördelarna med lösningen är att vi använt PWA, Progressiv Web App, som gör det möjligt att använda tjänsten som en webbapp. Detta innebär att hela appen känns och upplevs som en vanlig mobilapp i mobilen samtidigt som appen kan användas som en traditionell webbsida i en webbläsare.

För att skapa en säker användarupplevelse byggde vi en säker inloggning med BankID och betalning med Swish för upplagda uppdrag.

Ett urval av funktioner:

  • Mailutskick vid statusförändringar på uppdrag.
  • Chattfunktion mellan uppdragsgivare och uppdragstagare.
  • Notifieringar om nya chatmeddelanden och händelser i uppdrag som man tilldelats eller administrerar.
  • Säker inloggning med BankId.
  • Betala för upplagda uppdrag med Swish.
ny webbapp till workscout
ny webbapp till workscout

Plattform och teknik

För att göra plattformen så flexibel och framtidssäker som möjligt är hela plattformen byggd med senaste tekniken både i back- och frontend. Webbappen är byggd i Angular och API:et är byggt i Node.js med kopplingar till BankId och Swish.

Om Workscout

Workscout Sverige AB är ett nystartat Värmländskt företag som såg ett behov av att kunna ge människor en möjlighet att få hjälp med vardagssysslor man kanske inte har tid eller kunskap för. Allt sprunget ur miljöperspektivet att konsumera mindre.

Efter över ett år av samarbete har Decision By Heart oavsett vilka problem vi kan ha stött på, stått vid vår sida och tagit oss framåt. Med stort tålamod och hög kompetens har Decision By Heart utvecklat en plattform som vi är mycket nöjda och stolta över. Ett extra stort tack till Mattias och Peter som vi haft närmast kontakt med, men också ett stort tack till det övriga teamet! Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och rekommenderar alla som har behov av en webbyrå att anlita Decision By Heart.

Anton Holden, VD & Co-Founder Workscout Sweden AB


Hör av dig till mig

Om du vill veta mer om den nya webbappen till Workscout eller ta en dialog om hur vi skulle kunna stötta dig i dina projekt – tveka inte att höra av dig!

Peter Malmberg

Digital strateg / SEO-Konsult / VD +46(0) 73 150 95 95
peter@decisionbyheart.com
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare case, eller läsa ett par av våra blogginlägg.