Boka direkt
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Peter Malmberg / 7 aug, 2020 underhåll wordpress och woocommerce-

Underhåll WordPress och WooCommerce

Har du en hemsida eller e-handel byggd på WordPress? Då behöver du också underhålla din WordPressplattform med kontinuerliga uppdateringar. Annars blir din hemsida lätt ett intressant mål för hackare, som på olika sätt vill komma åt din hemsida för att använda den i egna syften. Att ha en säker och uppdaterad webbplats är a och o för din verksamhet.

Vi tar gärna ansvar för underhållet av din WordPress hemsida eller e-handel. Uppdateringar, säkerhet, daglig backup, städning av spam och loggar samt övrig support.

Underhållsavtal WordPress

Vi anpassar alltid upplägget av underhåll och support efter hur omfattande din webbplats eller blogg är, vilket syfte den har och vilka plugin som är installerade. Men som grund i våra underhållsavtal ingår alltid:

  • konfiguration av grundläggande säkerhetsåtgärder (säkerhetsplugin)
  • uppdatering av WordPress (tema och plugins)
  • kontroll av prestanda
  • städning av spam, loggar och databas
  • daglig backup
  • telefonsupport
  • statusrapportering

Dina förutsättningar styr upplägget

Ingen hemsida är den andra lik, så för att kunna ge dig bästa möjliga service börjar vi med en genomgång av förutsättningarna för din hemsida eller e-handel.

Nästa steg blir att se över funktionaliteten och alla befintliga installationer av teman, plugins och eventuella anpassningar i WordPress.

Vi lägger grunden för servicearbetet

Innan vi sätter igång det verkliga säkerhetsarbetet, kontrollerar vi att det inte finns några problem eller konflikter som först måste åtgärdas.

Om det var länge sedan din hemsida uppdaterades kan vi behöva göra några grundläggande korrigeringar innan vi uppdaterar till den senaste versionen av WordPress. Vi ser till att teman och alla tillämpliga plugins uppdateras till den senaste versionen. Under uppdateringen håller vi extra koll och åtgärdar eventuella problem eller konflikter på en gång.

Efter genomgången sätter vi upp en konkret plan för det fortsatta arbetet.

Underhåll, säkerhet och support

WordPress hemsidor som inte hålls uppdaterade löper en stor risk att bli utsatta för sofistikerade hackerintrång, utlåsning, sabotage med mera, som kan leda till svartlistning på Google. Om du inte har en underhålls- och säkerhetsplan för din hemsida, är det inte bara en stor risk utan snarare en tidsfråga innan den blir hackad – rätt och slätt.

Förutom dramatiska effekter på din hemsidas Google-ranking och SEO, kan det få förödande konsekvenser för din verksamhet om hemsidan drabbas. Uteblivna kontakter och intäkter är svåra att överblicka och det kan innebära stora kostnader och inte minst tid och engagemang för att få ordning på hemsidan igen.

Förebyggande underhåll istället för reparation

Att ta hand om eller underhålla en hemsida kan jämföras med att ta hand om eller underhålla sin bil. Det är mycket billigare och mindre tidskrävande att genomföra förebyggande underhåll på regelbunden basis än att behöva reparera när något gått riktigt fel.

Istället för att få det stora obehaget och dessutom betala en större summa pengar när din hemsida går ner kan du betala en mycket mindre summa varje månad för att hålla den ”up to date”.

Inledande genomgång

Vi kommer också hålla utkik efter eventuella problem och konflikter som vi måste ta hand om innan vi startar underhållstjänsten.

I vissa fall har inte hemsidan uppdaterats på flera månader och kan kräva några större korrigeringar innan det går att uppdatera till den senaste versionen av WordPress, teman och tillämpliga plugin. Efter genomgången bestämmer vi ordningen på aktiviteterna.

Peter Malmberg
Publicerat av
Peter Malmberg Digital strateg / SEO-Konsult / VD +46(0) 73 150 95 95 Boka ett möte