Om Decision By Heart


När du inte har någon webbyrå, eller vill hitta en ny webbyrå som stöd för din verksamhet.

Är du på jakt efter en ny webbyrå?

Vi är en webbyrå i Karlstad som jobbar med kunder över hela landet. Vi bygger och utvecklar webbplatser på WordPress-plattformen och e-handelsplatser med WooCommerce. Vi utvecklar också kundanpassade digitala lösningar baserat på Angular, Laravel och node.js som vi integrerar med dina befintliga IT-system.

Målet är att bygga webb-, e-handelsplatser och digitala tjänster som stärker ditt varumärke, ökar din konkurrenskraft och i slutändan ger dig fler affärer. Fler affärer är en metafor för vad vi tycker en bra webbplats eller digital tjänst skall leverera.

Vi värdesätter personliga kontakter med dig för att bygga tillit och förtroende som främjar långsiktiga relationer. Genom att vara lyhörda för dina behov, få en djupare förståelse för din verksamhet, kan vi tillsammans skapa de bästa förutsättningar för att du ska nå dina mål.

Vi hjälper dig att utveckla:

Webbstrategi för din webbplats

Webbplatser baserat på WordPress

E-handelsplatser baserat på WooCommerce

Digitala tjänster baserat på Angular, Laravel och node.js

Integrationer mot dina övriga IT-system

Vi hjälper dig att synas:

Digitalstrategi – för val av digitala kanaler

SEO – sökmotoroptimering

Digital annonsering

Digital marknadsföring

Konverteringsoptimering – för fler affärer

Ta hjälp av oss

Vi ger dig ett förslag anpassat efter dina behov.

Decision By Heart – webbyrån i Karlstad

Vi är en webbyrå i Karlstad med höga ambitioner om att skapa en samlingsplats där vi drömmer om att vara, dit vi vill gå, där vi inspireras, där vi stimulerar och hjälper varandra, där vi utmanas och växer, där vi hjälper våra kunder nå sina mål, där vårt arbete betyder något, där vi ger det lilla extra, där våra kunder älskar det vi gör för dem och där det känns helt rätt.

Företagsnamnet är också vår strategi och ger oss ständig vägledning om hur vi måste agera i alla sammanhang. Du som anställd, partner eller kund ska känna att det känns helt rätt när du fattar beslutet om att välja oss som arbetsgivare eller affärspartner och inte bara första gången, utan om – och om – och om igen.

Vår avsikt (affärsidé) är enkel – vi skapar webbplatser som genererar fler affärer.

 

Hör av dig så berättar vi mer

Vi samarbetar med reklambyråer

Vi samarbetar gärna med reklambyråer och andra webbyråer för att hjälpa till och kapa arbetstoppar, stötta med kompetens eller produktionskapacitet när de själva inte har möjlighet. Vi hjälper dem att producera webbplatser eller digitala tjänster efter koncepten som de själva har arbetat fram tillsammans med sina kunder.

Vi agerar även bollplank och stöttar våra samarbetspartner med det tekniska stöd som behövs före, under och efter projektet. Tillsammans gör vi varandra bättre.

Samtidigt har reklambyråer specialistområden som vi kan erbjuda våra kunder i samband med våra projekt.

Vinn – vinn,  för nöjdare kunder.

Beslut fattas på två grunder

Generellt sett fattar alla människor sina beslut baserat på två grunder. Den logiska grunden där fakta jämförs såsom kunskap, kompetens, prestanda och pris. Den andra grunden är den känslomässiga, emotionella grunden dvs att det känns rätt i maggropen och hjärtat.

När exempelvis prestandan är ungefär lika eller väger över åt endera hållet, fattas de flesta beslut med hjärtat och man väljer det som känns bäst. Det kan till och med vara så att känslomässiga beslut fattas i första hand, som i efterhand rättfärdigas med logiska argument.

Människor fattar helt enkelt beslut på känslomässiga grunder, och ibland, bara ibland behöver besluten motiveras i efterhand med logiska argument.

Storyn bakom

Jag som äger och driver Decision By Heart – webbyrå Karlstad heter Peter Malmberg och har varit verksam i IT-branschen sedan 1989 och webbyrå-branschen sedan 1998. Jag har varit med och startat IT-bolaget Alfaskop på 90-talet och webbyråerna Weblication och Two i Sverige AB på 2000-talet och har sedan 2016 startat Decision By Heart som är en webbyrå i Karlstad.

Här är storyn bakom Decision By Heart.

196 promenader 427,6 mil och en SAS klocka krävdes

Det tog mig 196 promenader, 427,6 mil, 5 026 180 steg att komma på, planera och ta beslutet om att starta en ny webbyrå i Karlstad och en SAS klocka, eller rättare sagt innebörden av klockan som fick mig att ta steget.

Jag arbetade som Key Account Manager på ett IT-bolag sedan ca 8 år när jag deltog i ett fitnessprojekt. I konceptet ingick bl.a. 1 timmes promenad 7 dagar i veckan under en projekttid på 5 månader. Jag trivdes väldigt bra i IT-bolaget men under promenaderna processade jag många tankar, med analyser och argument fram och tillbaka som på ett logiskt och effektivt sätt blockerade vad jag egentligen kände.

Jag ville starta en ny webbyrå i Karlstad

När jag lyckades sortera ut vad jag kände och ville göra, fylldes jag med sådan energi och glädje att det inte fanns någon återvändo. Jag ville starta en ny webbyrå i Karlstad.

Det skulle bli en webbyrå som;

  • Fokuserade 100% på WordPress som plattform. Bli riktigt vass på 1 plattform än halvbra på flera.
  • Stöttade kunderna bortom leveransen av själva webbplatsen, i syfte att nå längre – skapa fler affärer för kunderna.
  • Jag själv ville gå till varje morgon och skapa en plats dit jag längtade efter att vara.
  • Personal och kunder ville vara på och ”hänga med” för att de ville och inte måste.

Namnet symboliserar beslutsprocessen

Det blev ett beslut med hjärtat och i samma veva föddes namnet Decision By Heart. Decision By Heart vars namn symboliserar beslutsprocessen.

”Människor fattar beslut på känslomässiga grunder, och ibland, bara ibland behöver besluten motiveras i efterhand med logiska argument”.

Jag kollade bolagsverket och domännamnet – ledigt. Jag ordnade bolaget och registrerade domänerna. Det var bara en liten detalj kvar, att våga ta steget och det är här SAS klockan kommer in.

Berömda SAS-klockan

När jag satt och funderade på när jag skulle ta steget så fick jag ett e-mail av Pennan & Svärdet (Svenskt militärhistoriskt bibliotek som jag är medlem i som gammal officer) med ett erbjudande om att beställa en replik av den berömda SAS klockan som skulle produceras i en begränsad upplaga.

Who dares – wins

Det skulle tillverkas 79 nya exemplar och jag erbjöds att beställa en av dem – först till kvarn. Nu var det inte flygbolagets klocka utan en speciellt framtagen klocka för det brittiska specialförbandet Special Air Service vars motto är:

“Who Dares Wins”, den som vågar vinner.

Ständig påminnelse

Klockan var specialgjord för tuffa förhållanden och skulle bäras av elitförbandet under sina uppdrag som en ständig påminnelse om mottot som skulle få dem att våga- för att vinna.

Det var ögonblicket. Jag beställde naturligtvis klockan och tog steget.

Nu har vi firat tre år

Detta var tre år sedan och vi har nyligen firat 3-årsjubileum och allt känns helt rätt.

Här är några beslut som du inte behöver överanalysera – lyssna till ditt hjärta.

Vilken stad du vill bo i, vilken karriär du skall välja efter skolan, när du skall välja din partner, vart du vill åka på din semester, vilka vänner du väljer, när du skall ta den svåra diskussionen, när det är dags att börja eller sluta med någonting, när någonting är värt att kämpa för, vem du väljer att lita på, om du skall säga ja till ditt drömjobb, när du skall välja samarbetspartner.

När det är dags att börja jobba på – eller med – ”din webbyrå i Karlstad, Decision By Heart”.

Ta hjälp av oss.

Vi ger dig en offert och förslag anpassat efter dina behov.

Fyll i dina kontaktuppgifter och skicka. Vi hör av oss så snart vi kan.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tack för ditt meddelande!

Vi hör av oss inom kort.

Under tiden är du välkommen att kolla på våra tidigare case, eller läsa ett par av våra blogginlägg.