Löfbergs

Löfbergs är ett familjeägt kafferosteri som har utvecklats från att vara ett litet lokalt företag till att bli en internationell aktör. Löfbergs grundades i Karlstad år 1906.

I teamet hos DBH får vi ett gott stöd och bollplank. Teamet fungerar som en förlängd arm ut i alla våra marknader som får tillgång till snabb och proffsig support som vi inte kan klara oss utan.

Gabriella Gille

CMO Löfbergs Group

Tjänster kunden fick hjälp med

UX och UI Design, Webbutveckling, Sökmotoroptimering

Verktyg

WordPress

Behov/Problem

Löfbergs Lila stod inför utmaningen att deras tidigare webbplatser var föråldrade både för besökarna och för den interna hanteringen. Den tekniska plattformen behövde en uppgradering och varumärkesprofileringen behövde förnyas.

Företaget hade flera webbplatser med olika kodbaser för olika marknader, vilket ledde till en splittrad onlineupplevelse.

Målet var att skapa en enhetlig inspirerande digital plattform för besökarna med en mer användarvänlig navigation och bättre produktvisning. Det var också av stor vikt att ta ett helhetsgrepp för att stärka varumärkeskommunikationen samt samla den tekniska infrastrukturen.

Lösning

I samarbete med Löfbergs genomfördes en omfattande digital transformation genom att utveckla en ny gemensam webbplats för Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien och de Baltiska länderna – Lettland, Estland och Litauen.

Den nya webbplatsen byggdes på en enhetlig skräddarsydd kodbas med Gutenberg, vilket gör det enkelt att hantera innehållet och skapa lokala variationer. Denna lösning underlättar hanteringen internt, minskar tiden för uppdateringar och ökar användarvänligheten.

Utifrån Löfbergs uppdaterade varumärkesprofil tog vi fram en design som tillsammans med ny navigationsstruktur samt flöde skapar en användarvänlig webbplats som är enkel för besökarna att navigera sig på.

Resultat

Resultatet blev en webbplats som har en tydlig produktvisning samtidigt som den är en inspirationskälla för besökare över hela världen. Användarna kan nu utforska produkternas härkomst och smaker, lära sig om olika bönor, boka kurser och provningar samt inspireras av olika smakrika recept.

Den nya webbplatsen har en förbättrad navigationsstruktur, vilket gör det lättare för både besökare och sökmotorer att hitta det de söker efter, vilket förbättrar webbplatsens synlighet och trafik.

Denna modernisering har resulterat i en plattform som bibehåller varje marknads unika behov samtidigt som den är enkel att administrera. Dessutom samlades grundstrukturen centralt för förvaltning och underhåll som gör plattformen enkel att vidareutveckla för framtiden.

Vill du veta mer?

+46 73 150 95 95

peter@decisionbyheart.com

Boka möte

Kontakt

Ett formulär för kontakt

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kunden har aldrig fel, eller hur?

”Vi har jobbat med DBH en längre tid som med trygghet hjälpt oss i vår resa från lokala websiter med variation i både kvalitet och funktionalitet till att vi idag har skapat en koncerngemensam sitestruktur för vårt varumärke där vi säkerställer såväl teknisk- som innehållsmässig kvalitet över tid. Det är jätteviktigt för oss som hela tiden växer och vill säkerställa vår digital närvaro samtidigt som vårt varumärke expanderar till fler marknader.

I teamet hos DBH får vi ett gott stöd och bollplank. Teamet fungerar som en förlängd arm ut i alla våra marknader som får tillgång till snabb och proffsig support som vi inte kan klara oss utan.”

Gabriella Gille

CMO Löfbergs Group

Se fler kundcase