Mangold Emissioner

Emissionstjänster som gör skillnad

Mangold har erbjudit finansiell rådgivning och tjänster till företag och privatpersoner i över tjugo år, och är en engagerad partner som alltid är tillgänglig. De växer tillsammans med entreprenörer och brinner för att hjälpa de som befinner sig på en tillväxtresa – precis som de själva gör. Idag har de över 12 000 depåkunder och hjälper varje år cirka 200 företag med olika finansiella lösningar.

Mangold Emissioner erbjuder sina kunder kvalificerad rådgivning och hjälp vid emissioner eller andra bolagshändelser.

Uppdraget – säg hejdå till långa administrationsprocesser!

Mangold sökte efter en lösning som kunde digitalisera deras flöde av emissioner – både för sin egen administration och för kunderna. De fick nys om att vi på Decision By Heart skulle kunna sitta på den lösningen av en tidigare kund till oss. Och vi är riktigt glada att de hörde av sig till oss med det här viktiga uppdraget!

Mangold hjälper sina kunder att teckna aktier i ett antal företag som de har avtal med. Detta är ett uppdrag som kräver noggrannhet och omsorg. Bland annat för att man hanterar sina avtalspartners och sina kunders känsliga uppgifter. Utgångsläget var att Mangold lade upp emissionerna på sin webb, och därefter fick den som var intresserad ladda ned dokument, skriva ut, fylla i och posta till Mangold. Något som också gör att administrationsprocessen är för lång och omfattande.

För kundens skull var det också svårare att hitta och förstå information om emissionerna. Det är många bitar viktigt information som behövs för att kunden ska kunna ta välgrundade beslut som de känner sig nöjda med. Genom att samla relevant information på ett mer pedagogiskt sätt kan vi ta bort de tvivel som kunden har inför att genomföra transaktioner som passar dem bra.

Logotyp för Mangold Fondkommission AB

Mangold erbjuder företag och personer finansiella råd och tjänster. Mangold har idag över 12 000 depåkunder och hjälper varje år runt 200 företag med olika finansiella lösningar.

Digitalisering av flöden
Webbutveckling WordPress

Lösningen blev ett holistiskt grepp om Mangolds affärsutmaningar

Lösningen blev ett omfattande helhetsgrepp på Mangolds emissioner som resulterade i en pedagogiskt och informationsrik webbplattform. Mangold Emissioner har fått sin egen webb för att maximera kapaciteten. En webb som integrerats med ett antal relevanta system som det görs anrop emot. Såsom signeringstjänster, person- och företagsregister, och Mangolds externa webbplats. På så sätt har de numera alla relevanta bitar information och funktioner samlat på en plats.

Automatiseringen och digitaliseringen av flödet innebär att kunden idag kan gå in och läsa om vilka emissioner som finns att ta del av. Sedan kan kunden fylla i ett formulär och signera direkt. Vips, så finns uppgifterna mer lättillgängliga hos Mangold – som slipper många timmar administration i veckan. 

Mangolds smarta investering i digitalisering – effektiv administration

Digitaliseringen av information som tidigare skickades med post har förändrat företag på många olika sätt. Genom att digitalisera processen har företag kunnat uppnå effektivitetsvinster som har förbättrat deras förmåga att arbeta effektivare och säkrare. En stor fördel med att digitalisera information är att det möjliggör ett automatiserat arbetsflöde. Detta innebär att data kan samlas in, bearbetas och lagras på ett mycket effektivare sätt. Det eliminerar också behovet av manuell arkivering och bearbetning av data, vilket sparar tid och resurser.

Digitaliseringen av information ökar också säkerheten. Genom att använda digitala signaturer kan företag se till att känslig information förblir säker. Dessutom säkerställer det att endast auktoriserad personal kan få tillgång till viktiga dokument, vilket minskar risken för att dataintrång.

Dessutom – Mangold är ett företag i framkant inom sin bransch. I och med förståelsen av digitalisering av viktiga flöden håller de sig högst relevanta. Därmed väljs de också sannolikt framför konkurrenter som ännu inte gått igenom digitaliseringsprocessen.

Digitalisering av information är till fördel för kunderna

Digitaliseringen av information är också till fördel för kunderna. Detta eftersom den gör det enklare och bekvämare för dem att få tillgång till den information de behöver. Genom att använda digitala plattformar kan kunderna på ett säkert sätt få tillgång till dokument och data, på vilken enhet som helst med en anslutning till internet. Detta gör det mycket lättare för kunderna att snabbt få tillgång till viktig information, vilket gör deras upplevelse bekvämare.

Digitaliseringen av uppgifter bidrar också till att förbättra kundservicen. Genom att alla relevanta dokument lagras digitalt och är lättillgängliga har företagen bättre möjligheter att ge kunderna tjänster som uppfyller deras behov. Om en kund till exempel behöver ett visst dokument kan de få tillgång till det snabbt och enkelt. Detta bidrar till att öka kundnöjdheten och lojaliteten. 

All relevant information på en sida

Att ha all relevant information på en sida är ett utmärkt sätt att göra det lätt för kunderna att snabbt och enkelt hitta det de behöver. Detta kan bidra till att minska frustration hos kunderna. Detta eftersom de inte behöver navigera genom flera sidor eller söka efter olika länkar. Att ha all relevant information på en sida kan också bidra till att minska kostnaderna för kundtjänst, eftersom kunderna snabbt och enkelt kan hitta det de behöver utan att behöva kontakta kundtjänst.

“Som en del i vår resa mot effektivare digitala lösningar valde Mangold Fondkommission AB att ta hjälp av Decision by Heart AB för utveckling av ett digitalt flöde där våra kunder kan anmäla sig för de emissioner som vi erbjuder. Vårt mål med detta flöde är att göra det så enkelt som möjligt för kunden att ta del av våra erbjudanden samtidigt som det underlättar för våra medarbetare i deras arbetsuppgifter.

Decision by Heart har varit agila, lyhörda och professionella genom hela projektets gång. Trots flertalet snabba ändringar och mycket bollande fram och tillbaka mellan Mangolds produktägare och projektansvarig och Decision by Hearts utvecklare har de ständigt levererat och detta på en förstklassig nivå som Mangold Fondkommission är väldigt nöjda med!”

Marco Villaggi Technical business developer
Logotyp för Mangold Fondkommission AB

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.