Värmlands Projektparaply

Ny webbplats till Värmlands Projektparaply

Värmlands Projektparaply som tillhör Karlstad kommun är en organisation som driver bland annat EU-medfinansierade projekt, arbetar för att bekämpa utanförskap och främjar kompetensutveckling. Värmlands Projektparaply (VPP) arbetar med många spännande projekt som tidigare var svåra att förmedla på ett tydligt sätt på deras webbplats. Genom en uppdaterad webbdesign och navigation är det nu enklare för besökarna att finna det de söker efter, samtidigt som VPP med lätthet kan administrera innehållet på webbplatsen.

Tydligare navigationsupplevelse

En av de stora utmaningarna på den tidigare webbplatsen var navigationen. Besökarna hade svårt att skilja mellan nyheter och event då dessa presenterades i samma flöde. För att lösa detta gjorde vi en omstrukturering av webbplatsens innehåll. Vi delade upp webbplatsens sidor så att alla viktiga delar fick sitt eget utrymme och besökaren en tydligare navigationsupplevelse. Nyheter fick exempelvis ett eget flöde och event/utbildningar presenteras nu i en mer visuell tappning med en tydlig kalender.

All projektinformation på en plats 

En annan utmaning var bristen på överskådlig projektinformation. Besökare hade svårt att få en bra överblick av varje projekt – när relaterade evenemang ägde rum, vilka nyheter som var kopplade till vilket projekt, vem de skulle kontakta för mer information och vilka kommuner som var involverade i samarbetet. 

För att lösa detta skapade vi en dedikerad projektsida för varje projekt där VPP nu kan koppla samman all relaterad information till enskilda projekt och där besökarna enkelt kan hitta all nödvändig information.

Logotyp för Värmlands Projektparaply

Värmlands projektparaply hos Karlstads kommun driver projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress

Kalendarium med månadsvy

En ytterligare utmaning var att förenkla processen att visa upp och anmäla sig till evenemang och utbildningar. För detta skapade vi en kalender som visar upp en månadsvy av vad som är på gång, och där man dessutom kan filtrera på antingen evenemang och utbildningar. Nu får besökarna en bra översikt och kan registrera sig för evenemang direkt från webbplatsen. 

Enkel webbplatshantering för framtiden

Med den nya webbplatsen baserad på Gutenberg-layouter har Värmlands Projektparaply fått verktyg som gör det enkelt att hantera och uppdatera sin webbplats. Layouterna för sidor och inlägg är fördefinierade, vilket gör det smidigt att snabbt lägga till ny information såsom ett nytt projekt eller evenemang. Tidigare kunde processen vara komplicerad och tidskrävande, men nu har VPP möjlighet att självständigt skapa och publicera innehåll utan att behöva djupgående teknisk kunskap. 

Sammanfattningsvis

Det känns extra roligt att få hjälpa en Värmlandsorganisation, eftersom vi själva är baserade i Karlstad. Med WordPress som vår plattform för lösningar, har de fått en webbplats som är informativ, säker och enkel att navigera både för besökarna och VPP själva.

Är det lätt att förstå vad ni erbjuder?

Kan en förstagångsbesökare, som inte vet något om ditt företag, förstå vad ni erbjuder bara genom en snabb scanning av er webbplats? Om inte är det dags att boka ett möte, så skapar vi en webbplats som ger fler affärer via webben.

“Från första kontakt till lanserad hemsida har arbetet med Decision by Heart varit proffsigt och smidigt. De har varit lyhörda, flexibla och gett oss snabb återkoppling och insyn i hur projektet fortlöpt. Vi på Värmlands projektparaply är mycket nöjda över vår snygga, lättnavigerade hemsida.

Malin Andersen Projektkoordinator
Logotyp för Värmlands Projektparaply

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.