Träffa webbutvecklaren Tommy Nilsson

Tommy Nilsson, webbutvecklare och webbdesigner på Decision By Heart, är långt mer än de kodrader han knackar varje dag. Läs vidare och lär känna honom lite mer!

Ett besök i en webbutvecklares värld: Träffa Tommy Nilsson

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Teknikens lockelse blev till karriär

Gift sedan 15 år tillbaka med en sjuksköterska som en gång räddade honom från leukemi, och stolt far till två barn, Loke och Li, är Tommy en familjeman med ett intresse för naturen och skidåkning.

Bosatt i det idylliska Färjestad, lever han i harmoni med skogen och de enkla glädjena i livet.

Tommys intresse för teknik har funnits där sedan barnsben. Att plocka isär saker och ting i minsta beståndsdel för att förstå.

När internet drog igång, började han sin resa som en nyfiken deltagare på Lunarstorm och senare som en aktiv bloggare på plattformar som Blogspot.

Genom dessa erfarenheter väcktes hans intresse för webbutveckling och design.

“Jag bloggade då, när det fanns lite sådana här bloggsajter. Blogspot. Där skrev jag om min resa genom leukemi och cancerbehandlingar. Och så såg jag att, oj här kan jag ju ändra hur det ser ut, och så började jag ändra färger. Gjorde lite bakgrundsbilder i Photoshop och så. På den vägen fick jag blodad tand, och sedan växte bara intresset mer och mer.”

Kod som känns bra i själen

Tommys dagar som webbutvecklare och webbdesigner är en balansakt mellan kreativitet och funktionalitet.

Med fokus på att lösa kundernas problem på ett användarvänligt sätt, strävar han alltid efter att hålla koden så ren och effektiv som möjligt.

Han jämför sitt arbete med att skulptera vattenflöden i sanden, där han letar efter den mest effektiva och naturliga vägen för att lösa ett problem.

“Man kan ju i kodens värld lösa ett problem på hur många olika sätt som helst. Men ju mindre kodrader man löser en sak med desto bättre är det ju. Både renderingsmässigt och liksom själamässigt.”

När det gäller framtiden för webbutveckling och webbdesign ser Tommy positivt på framväxten av React i kombination med WordPress. “React heter ju React av en anledning. Saker och ting sker direkt.”

Han erkänner också värdet av verktyg som ChatGPT, som hjälper till att minska startsträckan för nya projekt, och har potentialen att påpeka saker man inte tänkt på. 

“Jag kan skriva in min lösning i ChatGPT och fråga, hittar du vägen snabbare? Visa mig den!”

Några av Tommys mest minnesvärda projekt 

Bland de många projekt han har arbetat med, nämner Tommy särskilt Café Berlin, en teatermusikal som sökte en webbplats för att dela sin resa med världen.

Genom samarbetet med det kreativa teamet bakom musikalen, kände Tommy en djup koppling till projektet och upplevde en stark känsla av meningsfullhet när han fick se musikalen live. 

“Det är bara en god feeling i bröstet när jag tänker på den resan.”

Ett annat spännande projekt som Tommy minns lite extra var ett Willy Wonka-liknande lotteri för ett internationellt dotterbolag till Löfbergs.

Deras kaffepaket innehöll lotter, och det var Tommys uppgift att utveckla en digital plattform där deltagarna kunde ange sina koder för att se om de hade vunnit. 

“Det var en tekniskt krävande uppgift som jag inte tidigare hade erfarenhet av, men som jag tack vare projektet kunde utforska och lära mig av. Det var en rolig och spännande upplevelse.”

Expertis-fusion på Decision By Heart

Tommy berättar om hur teamet och samarbetet på Decision By Heart är nyckeln till framgång. Alla kollegor arbetar tillsammans för att leverera de bästa möjliga lösningarna till kunderna.

Genom öppen kommunikation och delad expertis stärks teamets förmåga att möta och överträffa kundernas förväntningar.

”När vi är tillsammans i teamet på Decision By Heart blir vi ett komplett pussel liksom. Vi är mycket duktiga på det vi gör, men alla har vi våra spetskompetenser som vi brinner lite extra för, vilket gör att team-pusslet blir komplett.”

Nyfiken på mer om oss? Läs “Träffa vår SEO-specialist – En intervju med Ulrika Winge” härnäst!

Behöver du Tommys hjälp?