AjaBajaCancer

Ny webbplats till AjaBajaCancer

AjaBajaCancer var redo för en uppgradering online. Den gamla webbplatsen hade några år på nacken och började bli utmanande att ta hand om som administratör – men också som besökare för att ansöka till aktiviteter eller bidra till organisationen. Genom vår expertis inom webbdesign och webbutveckling har vi fått möjlighet att hjälpa AjaBajaCancer så att de idag har en webbplats som är snabb, responsiv och förtroendeingivande. Något som är viktigt i organisationens dagliga verksamhet och dess förmåga att hjälpa familjer som drabbats av barncancer. 

En snabbare väg till konverteringar

Det är inte alls ovanligt att det går en tid innan man gör ett riktigt omtag av hemsidan, och nu var det dags för AjaBajaCancer. Där skon klämde som mest var bland annat hemsidans hastighet. Med långsamma laddningstider riskeras färre konverteringar; som i deras fall är donationer, köp i webbshopen, eller ansökningar till aktiviteter för cancerdrabbade familjer. Dessutom var det mycket tid inom organisationen som gick förlorad på grund av komplicerad innehållshantering. 

Färgstark identitet och intuitiv navigation

Organisationen önskade även ett generellt lyft av webbplatsens uttryck. Den skulle vara ljusare, enklare samt inge en mer professionell och trygg känsla. Vi utgick ifrån AjaBajaCancers varumärkesfärger, typsnitt, ikoner med mera – och kompletterade färgpaletten med en ny mjukare gul nyans.

Användarvänligheten var en spännande utmaning, eftersom organisationen kommunicerar till två olika målgrupper på sin webbplats. Dels de som vill donera pengar och handla från webbshopen, men också de cancerdrabbade familjerna. Med hjälp av tydliga rubriker, blockindelningar och färgsättningar, är det nu enkelt att identifiera sig med rätt information. Det Storybrand-inspirerade upplägget av innehållet ökar också chanserna för att besökarna vidtar önskade åtgärder på hemsidan.

Logotyp för AjaBajaCancer

AjaBajaCancer är en ideell förening som arbetar för att underlätta vardagen för alla som drabbats av barncancer.

Ny webbplats
Webbutveckling WordPress, WooCommerce

WordPress, Gutenberg och WooCommerce

AjaBajaCancers webbplats är skapad med WordPress, vilket ger en stabil och lättanvänd plattform för innehållshantering. Dessutom har vi implementerat Gutenberg-block, utvecklade via React, för att ge en mer flexibel och dynamisk design och administration. Denna kombination möjliggör snabbare innehållsuppdateringar och anpassningar, vilket inte bara sparar tid för administratörerna utan också skapar en responsiv och modern användarupplevelse för besökarna.

Webbshopen har implementerats med WooCommerce. Med dess flexibilitet, användarvänlighet och sömlösa integration med WordPress skapar WooCommerce en trevlig e-handelsmiljö för AjaBajaCancer. Det möjliggör enkel hantering av produkter, smidig transaktionsprocess och ger en skräddarsydd upplevelse för donatorer och kunder, vilket främjar ökad engagemang och stöd för organisationens viktiga arbete.

Ajabajacancer ny webbplats

Tidsbesparing, enkelhet och ökade möjligheter

Resultatet av den nya webbplatsen har öppnat upp en rad möjligheter för AjaBajaCancer, såsom:

Möjligheter till fler konverteringar: Den snabbare och mer användarvänliga plattformen har skapat en behaglig upplevelse för donatorer och kunder i webbshoppen, vilket öppnar upp fler möjligheter för ökade konverteringar.

Möjlighet att hjälpa fler familjer: Den nya webbplatsen gör det möjligt för AjaBajaCancer att effektivt nå ut till och stödja fler cancerdrabbade familjer. Den tydliga och lättnavigerade designen underlättar för besökarna att hitta relevant information och resurser.

Spara tid med enkel admin: AjaBajaCancer behöver regelbundet uppdatera sin webbplats med ny information, nya aktiviteter, samt hantera sina konverteringar. Den användarvänliga adminfunktionen med WordPress och Gutenberg-block har resulterat i tidsbesparingar och enklare hantering av webbplatsinnehållet, vilket öppnar upp möjligheter att fokusera på fler viktiga initiativ och projekt.

Snabbare inlärning för nya administratörer: Den intuitiva och moderna designen, tillsammans med det användarvänliga WordPress-administrationsgränssnittet, har minskat inlärningskurvan för nya administratörer. Något som sparar värdefull tid och resurser inom organisationen.

Med den nya webbplatsen har AjaBajaCancer lyft sin online-närvaro. Nu har de en snabb, responsiv, och förtroendeingivande webbplats som inte bara underlättar administrationen utan också öppnar upp möjligheter att hjälpa fler familjer drabbade av cancer. Den moderna och användarvänliga designen, tillsammans med tekniska förbättringar, sätter AjaBajaCancer i en stark position för att möta framtida utmaningar och framgångsrikt fortsätta sitt viktiga arbete.

Är din webbplats också redo för ett lyft?

Varmt välkommen att kontakta oss, så skapar vi en hemsida för fler affärer via webben!

”Vi på AjaBajaCancer behövde en ny hemsida som är lättnavigerad både för familjer som ansöker om stöd från oss och för de som vill ge en gåva. Vi behövde även en sida som var lätt att administrera då vi är en liten organisation med knappt om tid men där det ständigt sker saker som vi vill presentera på vår hemsida. Decision by Heart har från start förstått våra utmaningar och bidragit med ett engagerat team som levererat en snygg och användarvänlig hemsida inom en knapp tidsram. Vi är mycket nöjda både med processen och resultatet.”

Ellinor Stattin Grundare, styrelseordförande och verksamhetsledare
Logotyp för AjaBajaCancer

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.