Laxå Pellets

E-handel för marknadens bästa pellets

Laxå Pellets bildades 2004 och är en av Sveriges större producenter av bränslepellets, med en tillverkningskapacitet på 95 000 ton/år. Volymen räcker till uppvärmning av cirka 15 000 småhus och motsvarar energimängden i drygt 45 000 kubikmeter villaolja. Laxå Pellets tillverkar träpellets av restprodukter från sågverk i närliggande områden.

Pelletsen innehåller bara komprimerat trä från gran och tallspån, helt utan tillsatser för att ge en perfekt pellets. Laxå Pellets är ett fristående bolag som ägs till 100 % av Norrtull Energi AB, ett helägt dotterbolag till OK Ekonomisk Förening.

I ett spännande samarbete med Laxå Pellets har vi nu byggt och lanserat den nya E-handelslösningen vars huvudsakliga uppgift är att öka försäljningen av marknadens bästa pellets.

Modernt med WooCommerce

Syftet med projektet var att lansera en ny modern E-handelslösning som mer än väl står sig i konkurrensen och skapar möjligheter till ökad försäljning. E-handeln är byggd på WooCommerce förstärkt med integrationer mot upplysningstjänsten Creditsafe samt en användarhantering riktad mot företag och privatpersoner.

I grund och botten har vi byggt en modern webbplats i WordPress med Gutenbergs block-editor och alla funktioner som kommer därtill. Ändlösa möjligheter när det kommer till att strukturera upp produkter, poster, sidor och övrigt innehåll efter behov. Vi har dessutom utvecklat några specifika Gutenberg-block efter kundens behov.

Logotyp för Laxå Pellets

Laxå Pellets bildades 2004 och är en av Sveriges större producenter av bränslepellets, med en tillverkningskapacitet på 95 000 ton/år. Sedan år 2016 tillverkar vi även Ströpellets (spånpellets) av bästa kvalitet.

Ny E-handelslösning
Webbutveckling WordPress, Webbanalys, WooCommerce, SEO – sökmotoroptimering

Integration med Creditsafe och affärssystemet

Vi har tagit fram en användarhantering/registrering där kunder kan registrera sig som privatkunder eller företagskunder. Med ett enkelt knapptryck i registreringen hämtas kundinformationen via Creditsafe så att man snabbt kan skapa ett konto och lägga beställningar.

Efter registreringen kan kunden logga in på ”mina sidor” och se sina ordrar samt på ett enkelt sätt lägga nya beställningar baserat på gamla ordar. Ofta är det samma typ av beställningar och då är denna funktion smidig.

E-handeln erbjuder betalning via faktura eller delbetalning via faktura. Vid första köptillfället utförs en kreditkontroll av kunden via en integrering av Creditsafes upplysningstjänst. När beställningen lagts blir kunden informerad om beställningen blivit godkänd eller nekad. Godkända ordrar exporteras automatiskt till ett affärssystem där de behandlas av Laxå Pellets personal för att fraktas till kund via rätt fraktmetod.

Frakttyp och beräkning

Kunden kan köpa värmepellets och ströpellets pallvis eller i bulk (baserat på vikt). Vi har satt upp extra kontroller på frakttypen som varorna skickas med eftersom pall och bulk behöver två olika typer av transportfordon.

Genom kontrollen kan vi förhindra att en kund köper båda frakttyperna i samma köp för att underlätta det administrativa samt för transportbolagen. Vi har även satt upp restriktioner för vilka postnummer som kan beställa respektive frakttyp inom Sverige.

Plattform & teknik

Vi har tagit fram den nya E-handelslösningen utifrån Laxå Pellets varumärkesprofilering. E-handeln är anpassad efter Laxå Pellets behov och önskemål om funktionalitet. Lösningen är byggd i WordPress och WooCommerce.

Laxå pellets e-handel

Vi på Laxå Pellets är väldigt nöjda med vårt samarbete med Decision By Heart. Vi var i ett stort behov av en ny E-handelslösning och DBH lyckades leverera en ny modern E-handel på kort tid. De har under hela processen varit snabba, hjälpsamma, professionella men framför allt haft stort tålamod med alla våra önskemål.

Vi rekommenderar starkt Decision By Heart!

Kicki Nykvist Försäljningschef
Logotyp för Laxå Pellets

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.