3 anledningar till varför ditt företag ska satsa på en hemsida

De fyra vanligaste argumenten vi ofta hör varför ett företag inte har en hemsida är…

3 anledningar till varför ditt företag ska satsa på en hemsida

Skriven av:

Author Image
Olle Elfgren
Copywriter

Publicerad:

  • Vi har inte råd (Men, har du verkligen råd att inte ha en hemsida?)
  • Vi behöver ingen webbplats, vi har tillräckligt med kunder som det är (Ja, tills kunderna har hittat en annan leverantör via Google eller annan sökmotor)
  • Vi är inte nog tekniskt kunniga (Det behöver ni inte vara – det finns hjälp att få)
  • Vi säljer inte på det sättet (Det kommer du att behöva göra för att vara konkurrenskraftig)

Visst är det en liten process att få igång alltihop. Men vi guidar dig snabbt och enkelt under processen, för att du ska kunna fokusera så mycket som möjligt på din verksamhet. Och sedan, när allt är klart, då kommer det definitivt att vara värt det. För i dag har du inte råd att inte ha en webbplats.

1. Trovärdighet

Med tanke på att fler och fler söker sig till sökmotorer i början av sin köpresa är det konstigt att inte ha någon digital närvaro överhuvudtaget. Är det så, är det bara en tidsfråga innan de går till dina konkurrenter.

Är man inte med bland sökmotorerna kommer man gå miste om kunder. Man kan även säga att om ditt företag har en hemsida tyder det på en viss seriositet. Det visar att du vågar visa upp dig och finns där för kunden. Du menar allvar och markerar närvaro. Ni är en stabil kandidat.

37 procent av svenskarna söker dagligen efter info på internet. Det kan man konstatera är en hel del. Och varför skulle man vilja exkludera dem? Det är enorm skillnad på att vara nischad eller exkluderande.

2. Alltid tillgänglig

Till skillnad från din fysiska butik eller ditt bemannade kontor har din hemsida för företaget inga öppettider. 24 timmar om dygnet, varje dag året runt går det att komma åt den.

Och en av de största fördelarna är just att ge dina kunder möjligheten att kunna göra research i lugn och ro inför sina köp, när det passar dem. Hur många gånger har du inte inför ett restaurangbesök kikat runt bland de olika ställenas menyer och sedan valt därefter?

Det är dessutom en otrolig stor fördel med tillgängligheten om du har, eller skulle kunna ha, en webbshop. Om dina kunder kan ta del av informationen via din webbplats kan du faktiskt tjäna pengar medan du sover.

Att ta emot och ringa samtal, mejla och prata med kunder face-to-face tar tid. Men om den (informationen) finns snyggt paketerat på din hemsida kommer både dina kunder och du vara tacksamma.

Och du kan fokusera på din ordinarie verksamhet. För att exemplifiera detta återvänder vi till restaurangbranschen:

Säg att du driver en restaurang, som erbjuder glutenfria alternativ. Detta vet ju så klart inte de hungriga kunderna om eftersom det inte är alla som erbjuder det. När de sedan ska beställa söker de upp ert nummer och klickar sig in på er hemsida.

Om de då möts av en ruta där det står att det finns glutenfria alternativ då kan kunden med självsäkerhet beställa en glutenfri Capricciosa och du slipper för femtioelfte gången svara på den frågan.

3. Sparar pengar på lång sikt

Visst, det är en engångskostnad som är förhållandevis hög. Det kommer man inte ifrån. Men när hemsidan är lanserad och uppe, då är det värt det. Framför allt om webbplatsen är byggd i WordPress där du själv enkelt kan ändra och producera eget innehåll.

Genom att synas digitalt är det lätt att pinpointa de du vill nå. Det är dessutom billigare att gå ut med ett erbjudande på din egen webbplats än via traditionella medier såsom tidning, radio och tv. Via de kanalerna når du förvisso många människor, men det är dyrt och lite klurigt att veta vilka man faktiskt når ut till.

Med digital marknadsföring slipper du detta famlande i mörkret. Med den kan du enkelt bestämma vilka du ska nå ut till. Digital annonsering är nämligen så fiffigt att du bland annat kan styra exponeringen för din annons mot kön, ålder, geografi och intresse.

Du kan även vinkla den digitala annonseringen till likande målgrupper som redan besökt din webbplats. Med det får du så klart en otrolig fördel som du inte får med tidigare nämnda annonsering offline.

Avslutningsvis har vi full förståelse för att webbvärlden lätt kan uppfattas som lite av en djungel. Det är många uttryck gemene man inte har någon aning om vad de betyder. Det är många mätningar och statistik som kan framstå som röriga.

Därför är det väldigt viktigt att din webbplats är utvecklad och byggd av proffsiga människor som kan och har ett helhetstänk med din affär i fokus. För annars blir det lätt fel. Och då står du där, och behöver ändå kontakta en riktig webbyrå när det inte blir som du hade tänkt. Låter det rörigt? Kontakta oss så berättar vi mer.

Nyfiken på fler fördelar med webbplatsen?