5 saker på din webb för att öka försäljningen

Det räcker inte att ha en webb för att ditt företag ska få ökad försäljning. Läs om 5 saker på din webb för att öka försäljningen.

5 saker på din webb för att öka försäljningen: VD Peter Malmberg på webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

5 saker på din webb för att öka försäljningen

Det räcker inte att ha en webbplats för att ditt företag ska få ökad försäljning. Det finns vissa nyckelkomponenter som bör ingå i din webbplats för att den ska lyckas driva försäljningen.

Läs mer om vilka 5 saker du bör se till att inkludera på din webbplats för att öka försäljningen.

Ett tydligt och kortfattat budskap som talar om för besökarna vad din webbplats handlar om

Om du vill behålla besökarna på till din webbplats, är det viktigt att kommunicera ett tydligt och kortfattat budskap om vad din webbplats handlar om. Varje webbplats bör ha en kortfattad beskrivning om hur dina produkter och tjänster kan hjälpa dina besökarna ur deras perspektiv.

Din webbplats är platsen där du skall göra dina erbjudanden begripliga. När någon besöker webbplatsen bör det framgå exakt vem du är, vad du gör och hur du kan hjälpa dem. Helst inom fem sekunder.

För att uppnå detta mål måste du skapa innehållet på webbplatsen som driver rätt budskap, direktrelaterat till målgruppens behov. På så sätt bidrar till en ökad varumärkeskännedom på rätt sätt och för rätt sak.

Om du kan skapa ett webbplatsinnehåll som talar direkt till din målgrupp i en inbjudande ton, som dessutom får dem att känna, kommer det att öka motivationen för att ta nästa steg.

Enkel navigering så att besökarna snabbt hittar det de söker

En enkel och användbar navigering är viktig för webbplatsbesökarna eftersom den säkerställer att de snabbt kan hitta det de letar efter. Webbplatsen bör ge en strömlinjeformad, lättanvänd upplevelse så att användarna kan navigera genom innehållet utan förvirring eller frustration.

Vi vet hur viktigt det är med en enkel navigering. Därför bör du också sträva efter att göra navigeringen så enkel och okomplicerad som möjligt. Besökarna skall kunna fokusera på innehållet i stället för att söka igenom röriga menyer, rullgardins- eller sidomenyer.

Övertygande bilder fångar uppmärksamheten och hjälper till att förklara ditt budskap

Bilder kan vara ett kraftfullt verktyg för att förmedla budskap på webbplatser, eftersom de ger läsarna en ögonblicksbild av ditt budskap på ett ögonblick. Från fotografier till illustrationer och infografik. Visuella element hjälper till att effektivisera informationen och göra webbplatsens innehåll mer intressant och övertygande.

De kan användas för att underhålla eller utbilda, visa ett komplext koncept snabbt eller guida någon genom en annars komplicerad uppgift. Bilder ger också webbplatsens besökare möjlighet att skapa en känslomässig koppling.

Du har goda möjligheter att förstärka webbplatsens budskap, genom att lägga till estetiskt tilltalande bilder som engagerar tittarna.

En stark uppmaning till handling som uppmuntrar besökarna att ta nästa steg

Att locka besökare till din webbplats är viktigt för att få ditt företag att växa, och att ha en stark uppmaning till handling på din webbplats kan göra hela skillnaden.

Alla behöver en knuff, och för att få besökare att gå från att scrolla till att handla måste man driva dem framåt genom att ge dem en tydlig uppmaning till handling.

Om du vill att besökarna ska ta nästa steg och verkligen börja engagera sig i ditt företag, din produkt eller tjänst, lockar du dem effektivast med en uppmaning till handling.

Ett erbjudande av värde eller ett viktigt incitament, kan få besökarna att ta säkra, välgrundade steg mot att bli kunder.

Sociala bevis i form av vittnesmål eller kundrecensioner

Det spelar ingen roll att du säger att du är världsbäst på din egen webbplats. Det betyder ingenting. Det som betyder något är om någon annan säger det.

Av den anledningen är sociala bevis viktiga. Kunderna vill inte bara ha fakta – de vill ha bekräftelse på att det som din webbplats erbjuder är pålitligt och trovärdigt.

Tack och lov kan du få till detta genom kundrecensioner eller vittnesmål som publiceras på din webbplats. Den här typen av sociala bevis har blivit allt viktigare under de senaste åren för att hjälpa potentiella kunder att fatta välgrundade beslut.

Från personliga berättelser till branscherfarenheter, alla gillar att läsa bra kundrespons när de överväger ett köp eller fattar ett beslut.

5 saker på din webb för att öka försäljningen – sammanfattning

Som du kan se kräver en lyckad webbplats några genomtänkta saker. i den här artikeln har vi tagit upp 5 saker på din webb för att öka försäljningen.

Från det starka budskapet och genomtänkta innehållet till användarvänlig navigering och övertygande bilder. Alla dessa element arbetar tillsammans för att skapa en bra användarupplevelse.

Alla behöver som sagt en knuff, så driv dina besökare framåt genom att ge dem en tydlig uppmaning till handling. Som de tjänar på.

Genom att arbeta aktivt med att få andra att recensera dig, kan du dra nyttan av kraften i sociala bevis! Vilket är ett värdefullt steg när besökarna överväger ett köp eller fattar ett beslut i din riktning.

När besökarna får en trevlig upplevelse på din webbplats ökar oddsen för att de ska vidta åtgärder avsevärt! Till din favör.

Därför är det viktigt att du tar dig tid att överväga vad varje element bidrar med. Hur de kan kombineras på ett sammanhängande sätt för ett så bra resultat som möjligt.

Vill du ha fler affärer via webben?