5 vanliga misstag som hindrar din webbplats från att konvertera

Häng med oss när vi utforskar vanliga misstag som hindrar webbplatser från att konvertera – och presenterar lösningar som kan hjälpa dig!

5 vanliga misstag som hindrar din webbplats från att konvertera: medarbterare på webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

5 vanliga misstag som hindrar din webbplats från att konvertera

Idag ska vi titta närmare på konverteringsoptimering (CRO) och de vanligaste misstagen som hindrar din webbplats från att nå sin fulla potential. Vi förstår att det kan vara frustrerande när din webbplats inte genererar de resultat du förväntar dig, så låt oss hjälpa dig att identifiera och övervinna dessa hinder.

Häng med oss på en resa genom CRO-land där vi kommer att utforska vanliga misstag som hindrar sin webbplats från att konvertera – och lösningar som kan hjälpa dig att komma på banan igen.

När besökare inte konverterar

Många har varit där – du har en snygg och väldesignad webbplats, men besökarna konverterar inte. Det är som att ha en fantastisk butik med en tom kassa. Du undrar vad som kan vara fel. Är det ditt erbjudande? Din layout? Din CTA (Call to Action)?

Många gånger beror de uteblivna konverteringarna på vanliga misstag som webbplatsägare gör utan att ens inse det.

Det är frustrerande när du har lagt ner tid och energi på att bygga din webbplats, men besökarna inte handlar eller genomför önskade åtgärder. Du undrar om allt ditt arbete är förgäves.

Kanske blir du dessutom förvirrad och börjar ifrågasätta om du verkligen förstår din målgrupp. Du vill verkligen veta vad som går fel och vad du kan göra för att rätta till det.

Vi förstår dina utmaningar

Som webbyrå för WordPress har vi arbetat med många företag som står inför liknande utmaningar. Vi har sett de vanliga misstagen och hjälpt företag att öka sina konverteringar. Vi förstår frustrationen och förvirringen som kan uppstå när det kommer till CRO. Men du behöver inte kämpa själv.

Fem vanliga misstag och hur du undviker dem

  • Förvirrande eller svårnavigerad webbplatsstruktur – Se till att din webbplats är intuitiv och enkel att använda. Undvik komplicerade menyer och se till att dina besökare kan hitta det de letar efter med lätthet.
  • Otillräckliga eller otydliga CTA:er – Använd starka och tydliga Call to Action-knappar som tydligt kommunicerar vad du vill att besökarna ska göra. Undvik vaga eller förvirrande formuleringar. Rakt på sak. Osäkerhet och tvivel är riktiga konverteringsdödare.
  • Långsamma laddningstider – Optimera din webbplats för snabba laddningstider. Besökare har inte tålamod att vänta länge, så se till att din webbplats laddas snabbt och smidigt.
  • Oövertygande innehåll – Skapa engagerande och övertygande innehåll som tydligt visar värdet av ditt erbjudande. Använd testimonials, recensioner och tydliga fördelar för att övertyga besökarna om att agera.
  • Avsaknad av A/B-testning – Testa olika variationer av dina webbsidor och se vilka som genererar bäst konverteringar. A/B-testning ger dig värdefull information för att optimera din webbplats och öka konverteringarna.

Ta tag i dina konverteringsproblem idag

Nu när du känner till de vanliga misstagen är det dags att agera. Ta en titt på din webbplats och identifiera de områden där du kan förbättra konverteringarna. Genom att göra några små förändringar kan du uppnå betydande resultat.

Om du inte åtgärdar dina konverteringsproblem riskerar du att förlora affärsmöjligheter och alltså låta din konkurrens ta över. Besökare är otåliga och har höga förväntningar. Om din webbplats inte lever upp till deras förväntningar kommer de att söka alternativ hos dina konkurrenter.

Och, kom ihåg att konverteringsoptimering inte är något som görs en gång. Du behöver utvärdera med jämna mellanrum och förfina processerna. Du förändras, ditt företag förändras, så även trender och dina kunders beteende och förväntningar online.

Ökade konverteringar – en framgångsrik webbplats

När du åtgärdar de vanliga misstagen och optimerar din webbplats för konverteringar kan du få uppleva en riktigt boost i försäljningen – och i ditt självförtroende.

Du kan att se fler besökare konvertera till kunder, vilket resulterar i ökade intäkter och tillväxt för ditt företag. Genom att fokusera på CRO sätter du alltså din webbplats på vägen till framgång.

Vi hjälper dig

Låt inte dina konverteringsproblem hålla tillbaka ditt företags tillväxt. Ibland är det de små detaljerna som kan göra hela skillnaden. Det gäller bara att lägga arbetsinsatserna på rätt ställen. Boka ett möte idag så hjälper vi dig att optimera din webbplats för konverteringar.

Tillsammans kan vi skapa en framgångsrik webbplats som driver affärer och ger dig de resultat du önskar!

Nyfiken på mer om konverteringsoptimering?