8 anledningar till att använda WordPress till sin hemsida och e-handel

Om du undrar varför du skall använda WordPress till din hemsida eller e-handel har du kommit till rätt ställe. Idag listar vi 8 anledningar till att använda WordPress!

anledningar till att använda WordPress

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

  • Du kan använda WordPress till alla typer av webbplatser. Listan är i princip oändlig men här kommer exempel, hemsidor till företag, e-commerce, e-learning, kundportaler, kampanjsajter, wikis, medlemsportaler, kunskapsbanker, prenumerationstjänster m.m.
  • Enkelt att skapa och publicera innehåll. Du kan enkelt skapa och publicera innehåll i alla tänkbara former såsom texter, bilder, video, grafik, formulär, CTA och mycket mycket mer. Finns färdiga widgets till i princip all media och en stor mängd färdiga funktioner.
  • WordPress är SEO-vänligt och lätt att SEO optimera. Genom att använda ex.vis pluginet Yoast SEO (Premium) får du hjälp med att SEO optimera ditt innehåll på ett bra sätt kring valt sökord eller sökbegrepp. Allt från titel och description i sökresultatet (SERP) till länkbygget.
  • Hög grad av flexibilitet. WordPress kan vara så enkelt eller djupgående och komplicerat som du vill att det ska vara. I princip allt du vill göra med din hemsida kan du uppnå med WordPress som plattform.
  • Integrera till en mängd olika system. Förutom plugins och widgets finns en mängd 3.e partslösningar med färdiga integrations gränssnitt till WordPress. Ex.vis Klarna checkout till WooCommerce på WordPress.
  • WordPress har ett rest API. Vilket innebär att du kan bygga helt kundunika lösningar, appar eller skalbara tjänster och kring WordPress plattformen.
  • Hög säkerhet. I allmänhet är WordPress en säker plattform. Som världens mest använda plattform är WordPress utsatta för mycket hackerattacker. Av den anledningen finns det också mycket säkerhetslösningar. Med rätt konfiguration och hantering med kontinuerliga uppdateringar har WordPress en hög säkerhet.
  • WordPress är en prisvärd plattform. WordPress är öppen källkod och gratis att använda. Slipp stora licenskostnader och konsult intensiva projekt och spar pengarna till något annat nyttigt och vettigt för verksamheten.

WordPress är den mest populära CMS-plattformen i världen. De 8 anledningarna ovan med flera är orsakerna till att plattformen är så populär.

Det spelar ingen roll om du skall bygga en hemsida för första gången eller utveckla en mer komplex hemsida med integrationer till andra system – Ta en titt på WordPress som plattform.

Vill du veta mer om hur WordPress skulle passa din verksamhet, är det bara att du hör av dig så skall jag och teamet på Decision By Heart hjälpa dig.

Ps. Om du inte redan visste det så är Decision By Heart en fullservice-partner för hemsidor, e-handelsplatser och digitala lösningar byggda i WordPress.

Med webbutveckling i WordPress kan du komma ännu längre.