Därför ska du prioritera kontaktsidan på din B2B-hemsida

Många tänker inte på hur viktig kontaktsidan faktiskt är för en B2B-hemsida. Men faktum är att det ofta är den mest besökta sidan – och dessutom den som är nära en ny affär för ditt företag…

b2b-hemsida, kontaktsida

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Därför ska du prioritera kontaktsidan på din B2B-hemsida

Din kontaktsida är en av de viktigaste sidorna på din B2B-hemsida och webbplats. Det är där dina besökare hittar information om din verksamhet, vilka kompetenser ni besitter, var ni finns och vem man ska kontakta i vilken fråga. Kontaktsidan stärker helt enkelt ditt erbjudande och lyfter fram din verksamhet.

Låt kontaktsidan ge en rättvisande bild av din verksamhet

När dina blivande kunder först letar efter information söker de ofta via en sökmotor (som Google) och klickar sig vidare till den sida som verkar ha svar på det de letar efter.

Den första sidan besökaren kommer till behöver därför inte vara din startsida – det kan lika gärna vara din kontaktsida. Eller vilken annan sida som helst, beroende på vilket sökord eller sökfras som används.

Om dina besökare kommer till din kontaktsida först – vilket intryck får besökaren av din verksamhet då?

Var inte anonym

Er kontaktsida fungerar inte enbart som en kontaktväg in för besökaren. Den ger också en bild av er verksamhet. Om du till exempel är ett tjänste- eller konsultföretag är det din personal som har stor påverkan på hur dina kunder uppfattar dig.

Presentera er därför på ett sådant sätt så att det återspeglar och stärker din verksamhets varumärke och det ni står för.

Kontaktsidan är inte den enda kontaktvägen

Se till att du gör det så lätt som möjligt för dina besökare att ta kontakt med dig. Även om du har samlat alla kontaktuppgifter till dina viktigaste kontaktpersoner på kontaktsidan, bör det vara lätt att ta kontakt med dig oavsett var på din B2B-hemsida man befinner sig. Besökaren ska till exempel inte behöva leta eller klicka sig fram till en annan sida.

Gör det möjligt för dina besökare att få direktkontakt med rätt person på en gång! Har en besökare läst om en specifik tjänst eller produkt och vill veta mer om den tjänsten (eller kanske köpa på en gång), kan du till exempel enkelt lägga in ett kontaktformulär eller kontaktinformation till rätt person.

Kan en chatbot eller chattfunktion vara ett alternativ?

Köpresan för en B2B-kund är ofta längre än inom B2C. Och det finns ofta större behov av personlig kontakt – med exempelvis en säljare – och dialog innan köpbeslut. Men vissa delar av säljprocessen och dina kunders köpresa kanske ändå kan automatiseras? Då skulle en chatbot kunna vara ett alternativ.

Med hjälp av en chatbot kan du ge dina besökare svar direkt eller erbjuda annan service som rekommendation av alternativa produkter eller tjänster. Med hjälp av en väl genomtänkt chatbot kan dina kunder få både guidning och hjälp som underlättar köpresan. En chatbot kan också på ett effektivt och smart sätt avlasta er kundservice – positivt för både dig och dina kunder.

Om du har en stor verksamhet kan en chattfunktion effektivisera kontakten och dialogen med alla dina kunder. En chattfunktion  gör också din service mer lättillgänglig. Se bara till att du kan avsätta de resurser som krävs för att hantera och finnas till hands via chatten.

Det är svårt att presentera sig själv ibland. Vi hjälper dig med utifrån-blicken.