Nu kan jag titulera mig Certifierad Storybrand Guide – men vad innebär det?

Som Certifierad Storybrand Guide kommer vi kunna skapa engagerande berättelser som snabbt fångar upp och håller kunders uppmärksamhet.

Certifierad storybrand guide peter malmberg

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Nu kan jag titulera mig Certifierad Storybrand Guide – men vad innebär det?

Som certifierad Storybrand guide kommer vi använda StoryBrand Framework för att skapa engagerande berättelser om produkter eller tjänster som snabbt fångar upp och håller kunders uppmärksamhet. Genom att använda ramverket kan vi skapa en övertygande berättelser som resonerar med kunderna på en känslomässig nivå samtidigt, som vi kommunicerar alla värden kring deras produkter eller tjänster.

Berätta din kunds story istället för din egen

De allra flesta företag pratar mest om sin egen story på sin webbplats istället för att bjuda in kunden till sin egen story.

Om du inte redan visste, så har jag något att berätta för dig!

De är inte intresserade av din story, utan vill helst prata om sin egen. Det är därför du måste bjuda in dem till sin egen story på din webbplats och även övriga kommunikation.

Din kund vill uppnå något (som du kan lösa) men stöter på problem. Ofta fysiska problem som blir interna genom att de påverkar känslorna negativt som i sin tur skapar oro, frustration, hopplöshet, rådvillhet, förvirrad, osäkerhet, tvekan, obeslutsamhet m.m

För att kunna hjälpa kunden borrar du ordentligt för att ta reda på de externa problemen, och vilka interna problem de skapar i form av de olika känslorna. Du belyser dem, vilket blir uppenbart för kunden som ökar motivationen för att lösa dem.

I den hopplösa situationen möter kunden guiden (det är du). Guiden känner förståelse och empati och kan med sin auktoritet och erfarenhet inom området ta fram en lösning, som löser problemen för kunden. En väg ur den jobbiga situationen.

Enkel plan i tre steg

Du (guiden) ger kunden en enkel plan i tre steg. Planen visar en tydlig väg framåt, ur problematiken och de negativa känslorna till lösningen och de positiva känslorna.

Du uppmanar kunden att ta steget genom en tydlig call to action (CTA). Efter den första uppmaningen påminner du om de negativa känslorna som kunden kommer att vara kvar i om de inte tar steget ( fortsatta problem), och de härliga känslorna de får när problemet är löst (framgång).

Du uppmanar kunden igen genom samma call to action, och kunden väljer att ta steget.

Som nyligen Certifierad Storybrand Guide hjälper jag dig att ta fram strategin för din kommunikation och hur du konkret berättar din kunds story på din webbplats och marknadsföring.

En story där kunden är hjälten och du är guiden som hjälper dem till framgång och ett lyckligt slut = fler affärer till dig. Najs!

Behöver du hjälp med att ta fram en strategi och berätta kundens story på din webbplats, där både kunden och du själv blir vinnare?

Boka möte med mig!

Ps. Vill du inte boka möte, så kommer här en påminnelse. Du skall inte berätta din story utan bjuda in kunden till sin egen. Du är inte hjälten, det är kunden. Du är guiden. Thats all!

Vill du veta mer om Storybranding?