Därför ökar företagare sin digitala närvaro

Varför ökar framgångsrika företagare sin digitala närvaro? Hur kan stark digital närvaro ta ditt företag till nästa nivå? Här är några skäl!

Digital närvaro

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Därför ökar företagare sin digitala närvaro

Det finns mycket att gå miste om för de entreprenörer och företag som inte har en stark digital närvaro. Idag är det lika bra att inte finnas på nätet som att inte existera alls. Men det digitala är inte bara en plats som du tvingas att fly till för att hålla dig relevant, det finns faktiskt många fler bonusar att uppnå genom en genomtänkt digital närvaro.

För att hittas och förbli relevant

Den allra främsta anledningen till att fler och fler företagare investerar mer och mer i digital närvaro är ren och skär överlevnad för företaget. Om du inte är online kan du i princip säga att du inte heller finns i den fysiska världen. Och det räcker inte längre, särskilt inte när dina konkurrenter bara är ett klick bort…

För bättre avkastning på investeringar

Att investera i digital marknadsföring ger också en bättre avkastning på investerat kapital än traditionella marknadsföringsmetoder. Med digital marknadsföring kan du spåra dina resultat och se vad fungerar och vad som inte fungerar. Du kan också justera dina kampanjer i farten för att få ut det mesta av din marknadsföringsbudget.

Med en digital närvaro kan ditt företag dessutom nå en global publik med bara några få klick – samtidigt som den är väl målgruppsanpassad. Det finns ingen anledning att investera i dyra tryckta annonser eller tv-reklam när du kan rikta dig direkt till dina kunder via sociala medier, e-postmarknadsföring och andra digitala kanaler.

För många och starka kundrelationer

En annan anledning till att företagare ökar sin digitala närvaro är för att bygga bättre relationer med sina kunder. Tidigare kunde företag komma undan med att vara ansiktslösa företag. Men i dagens sociala medievärld värld vill kunderna veta vem de gör affärer med.

Genom att vara aktiv på sociala medier och andra digitala plattformar kan du som entreprenör visa ditt företags mänskliga sida och bygga upp ett förtroende hos potentiella och nuvarande kunder.

För det personliga varumärket

Det finns förklarliga skäl till att plattformar som Linkedin ökar i popularitet. Som företagare kan en stark digital närvaro göra underverk för ditt personliga varumärke – och i förlängningen ditt företag. Genom att dela med sig av din historia, dina erfarenheter och insikter på online kan du positionera dig som tankeledare i sin bransch – vilket kan leda till fler möjligheter på vägen.

För att skapa hjälpsamma kontaktnät

En annan stor fördel med en stark digital närvaro är de nätverk du kan skapa. Genom att ansluta dig till andra entreprenörer kan ni som företagare dela resurser, samarbeta i projekt och till och med hitta nya kunder. Digitala plattformar gör det enkelt att få kontakt med likasinnade från hela världen – vilket kan hjälpa dig att ta ditt företag till nya höjder.

För att ha koll på trender och branschnyheter

Slutligen hjälper en stark digital närvaro dig som företagare att hålla dig uppdaterad om nyheter och trender inom din bransch. Genom att följa rätt personer och prenumerera på rätt kanaler kan du snabbt få reda på nya möjligheter – och se till att ditt företag alltid ligger steget före.

Både inom din egen bransch, men också ha koll på världsnyheter, populärkultur och annat som kan vara relevant för verksamheten.

Behöver du hjälp med din digitala närvaro?

Detta är naturligtvis bara några av anledningarna till att företagare ökar sin digitala närvaro. I dagens uppkopplade värld är det viktigare än någonsin att ha en stark närvaro på online – oavsett vilken bransch du är verksam inom.

Digitala plattformar ger liknande villkor för företag av alla storlekar – så missa inte de möjligheter de erbjuder. Så om du inte redan investerar i din digitala marknadsföring är det dags att börja nu.

Nyfiken på vad webben kan göra för dig?