De vanligaste misstagen vid CRO

Här hittar du de vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering – och hur du kan undvika dem. Läs vidare och få tips som ger bättre resultat av din webbplats.

De vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering: Webbutvecklare på WordPress-webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Vad är konverteringsoptimering?

Utan en bra strategi för konverteringsoptimering kan det bli svårt att uppnå dina företagsmål. Och ännu svårare att konkurrera i den digitala världen. Problemet är att många företag gör vanliga misstag, som kan undvikas med rätt strategi.

Något som inte bara leder till slöseri med tid och pengar – utan också till många förlorade möjligheter. Här ska vi titta närmare på de vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering och hur du undviker dem för att maximera din framgång online.

Konverteringsoptimering är en metod för att förbättra ditt företags konverteringsgrad på din webbplats. Och konverteringsgrad i sin tur är den % av dina webbplatsbesökare som vidtar en önskad åtgärd.

Allt som oftast gäller det köp, men det kan också handla om att anmäla sig till en nyhetsbrev eller kanske skicka in en offertförfrågan. Därmed handlar konverteringsoptimering om att optimera din webbplats för att få ut mer av din webbtrafik.

För det spelar ju inte någon roll hur många besökare du har, om det inte genererar något värde.

Varför ska jag bry mig om konverteringsoptimering?

Om du inte fokuserar på konverteringsoptimering kan du missa många möjligheter att omvandla besökare till kunder. En dålig konverteringsgrad innebär att din webbplats inte är användarvänlig och att besökarna inte hittar vad de söker.

Det kan också leda till hög bouncerate, vilket innebär att besökarna lämnar webbplatsen direkt efter att de har kommit in på den. Detta kan ha en långsiktig negativ inverkan på din ranking i sökmotorer, och därmed minska trafiken till din webbplats.

Några av de vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering

Det är inte alls ovanligt att det blir lite spretigt och förvirrande när man först börjar med konverteringsoptimering. Processen kan vara överväldigande, men om du förstår grunderna och undviker några av de vanligaste misstagen kommer du att spara mycket tid, pengar och frustration.

Inte ha en strategi

Ett vanligt misstag är att börja arbeta med konverteringsoptimering utan att ha en klar strategi. Det är viktigt att ha en plan för att identifiera vilka områden på din webbplats som kan förbättras och vilka åtgärder som behöver vidtas.

För att undvika detta, bör du göra en grundlig analys av din webbplats och identifiera de områden som behöver förbättras.

Du bör också göra en lista över de åtgärder som behöver vidtas och prioritera dem baserat på deras potentiella effekt på konverteringsgraden.

Fokusera enbart på design

Ett annat vanligt misstag är att fokusera enbart på design. Visst är designen viktig, men det är inte det enda som spelar roll för konverteringsgraden. Du bör också fokusera på faktorer som innehåll, laddningstid och copy.

För att undvika detta, bör du göra en djupgående analys av din webbplats prestanda. Du bör se till att din webbplats laddningstid är snabb, att innehållet är relevant och att det är enkelt för besökarna att navigera och hitta vad de söker.

Ta en titt på ifall din hemsida är tillgänglig för användare som har skärmläsare, och ifall texten är övertygade och tydlig nog.

Använda fel data för analys

Ett annat vanligt misstag är att använda fel data för analys. Det är viktigt att ha tillförlitlig data för att göra korrekta analyser och fatta beslut som förbättrar konverteringsgraden.

För att undvika detta, bör du använda korrekta analysverktyg som ger dig tillförlitliga data. Du bör också se till att du har tillgång till all relevant data, såsom trafikdata, konverteringsdata och beteendedata.

Inte mäta insatserna

Ett ännu större fel appropå stycket ovanför – är att inte mäta sina insatser alls. Man gör vad man tror fungerar, men vet inte var man började, var man är eller vart man är på väg.

För att undvika detta bör du ha nyckelindikatorer (KPI:er) för att mäta dina ansträngningar och spåra hur framgångsrik konverteringsoptimeringen är.

Ju mer du vet om var din webbplats var före och efter en förbättring, desto bättre rustad är du för att fatta beslut som leder till högre konverteringsfrekvens.

Fokusera enbart på kortsiktiga vinster

Ett annat vanligt misstag är att fokusera enbart på kortsiktiga vinster. Det kan vara lockande att fokusera på att öka försäljningen eller antalet kunder på kort sikt, men det kan leda till att du missar möjligheter att skapa långsiktig tillväxt för ditt företag.

För att undvika detta, bör du ha en långsiktig strategi för konverteringsoptimering. Du bör fokusera på att skapa en positiv användarupplevelse och bygga långsiktiga relationer med dina kunder, vilket i sin tur kommer att leda till ökad försäljning på lång sikt.

Konverteringsoptimering – din hemliga källa till webbplatsens superkrafter

När du lägger kraft och energi på fokuserade konverteringsoptimerande insatser kan det leda till dramatiska förbättringar av din webbplats konverteringsgrad.

Genom att optimera din webbplats för en positiv användarupplevelse kan du öka antalet besökare som omvandlas till kunder, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning och tillväxt för ditt företag.

En ökad konverteringsgrad kan också leda till bättre ranking i sökmotorer, vilket kan öka trafiken till din webbplats ytterligare. Det kan också förbättra din varumärkesreputation och öka kundlojaliteten.

Sluta gissa och få ut mer av din webbplats 2024

Konverteringsoptimering är en process som tar tid och energi. Det kräver tålamod och uthållighet för att göra korrekta analyser och testa olika strategier. Men det är också en process som kan ge fantastiska resultat om du gör det på rätt sätt.

Så var inte rädd att satsa på konverteringsoptimering, och kom ihåg att det är aldrig för sent att börja.

Genom att undvika de vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering och fokusera på rätt strategier kan du skapa en webbplats som ger dig maximal avkastning på din investering. Det hjälper dig också att nå dina affärsmål på kort och lång sikt.

Förbättra användarupplevelsen och gör besökare till kunder (och kunder till stammisar)

Slutligen, kom ihåg att konverteringsoptimering handlar om att skapa en positiv användarupplevelse för dina besökare och omvandla dem till kunder.

Det handlar inte bara om att öka antalet besökare på din webbplats, utan också om att skapa lojala kunder som kommer tillbaka till din webbplats om och om igen.

Genom att göra konverteringsoptimering till en prioritet, och undvika några av de vanligaste misstagen vid konverteringsoptimering, kan du skapa en webbplats som ger dig maximal avkastning på din investering. En som hjälper dig att nå dina affärsmål på kort och lång sikt.

Nyfiken på mer om konverteringsoptimering?