Digital strategi med en webbyrå

Idag går vi igenom hur webbutveckling, webbdesign, SEO och CRO arbetar tillsammans för att skapa en riktigt framgångsrik digital strategi!

Digital strategi: Medarbetare på webbyrån på kontoret i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Digital strategi ihop med en webbyrå

Hur borde en digital strategi se ut? Finns det ett hemligt recept? Mja… Inte riktigt, men kanske? Något som är sant är att samma grundstenar kan fungera bra för alla, men på olika sätt. Strategi, rutin och mönster kan ligga till grund för och skapa förutsättningar för ditt företags individuella bästa väg.

Idag går vi igenom hur våra tjänster (webbutveckling, webbdesign, SEO och CRO) arbetar tillsammans för att skapa en riktigt bra grundstrategi för alla. Som man sedan kan skräddarsy för att minimera slöseri i organisationen – och maximera utdelning på flera plan!

Effektivisera dina tidskrävande processer

Webbutveckling är en kraftfull verktygslåda som kan effektivisera dina digitala system på många sätt. Det kan handla om allt från administration till krångliga och tidskrävande processer som plötsligt blir lätta som en plätt. Men det handlar också om att skapa en stark och hållbar grund för din digitala närvaro.

Webbutveckling kan hjälpa dig att automatisera processer som tidigare krävde mycket manuellt arbete. Till exempel kan en automatiserad kundhanteringssystem (CRM) hjälpa dig att hålla koll på dina kunder, deras köphistorik och kommunicera med dem på ett mer effektivt sätt.

Detta innebär att du kan spara tid och pengar genom att arbeta smartare och mer effektivt.

Skapa förutsättningar med webbutveckling och webbdesign

Men det handlar inte bara om att effektivisera dina processer, utan också att skapa en stark digital närvaro som kan hjälpa dig att nå nya kunder och öka din försäljning. En av de viktigaste pusselbitarna för att bygga denna grund är webbdesign.

Tillsammans med webbutveckling kan en kraftfull webbplats eller e-handel skapas som är både användarvänlig och estetiskt tilltalande. Med rätt design och utveckling kan du sätta dig i förarsätet och styra din digitala närvaro på ett smidigt och effektivt sätt.

Få Google att arbeta för dig

Men vad händer när din webbplats eller e-handel är på plats? Nu vill du ha dit rätt besökare. Det är här sökmotoroptimering (SEO) kommer in i bilden. Genom att optimera din webbplats kan du öka din synlighet på Google och andra sökmotorer.

Detta innebär att din webbplats blir lättare att hitta för potentiella kunder som söker efter dina produkter eller tjänster.

SEO är en komplex process som innefattar allt från att välja rätt sökord och optimera din webbsida för dessa sökord, till att bygga länkar tillsammans med samarbetspartners och övervaka din webbplats trafik och ranking.

Men, med rätt SEO-strategi kan du öka din synlighet på nätet och locka fler besökare till din webbplats. Och inte bara fler – fler av rätt typ av besökare för just ditt företag.

Gör besökare till kunder

…men det är ju inte heller nog att bara ha besökare på din webbplats. Du vill också att de ska agera och bli till kunder. Så, om du vill ha en framgångsrik digital strategi, behöver du också ha en plan för konverteringsoptimering (CRO).

CRO handlar om att förbättra din webbplats för att öka antalet konverteringar, såsom köp eller registreringar. Det kan handla om att optimera formulär, förbättra sidhastighet eller testa olika texter för att se vilka som fungerar bäst. Det handlar alltså om att identifiera flaskhalsar och områden för förbättring.

Som du kan se är det viktigt att tänka på helheten när det gäller digital strategi. Det handlar inte bara om att skapa en vacker webbplats, utan också att locka till sig rätt publik och maximera antalet konverteringar.

Vilket syfte tjänar din webbplats?

Det är inte helt ovanligt att människor tänker att man ska ha en hemsida för att ha en hemsida. Och visst är det alltid bra att finnas online – men i verkligheten har du förhoppningsvis bestämt dig för att skapa en hemsida och webbplats som ett tillvägagångssätt, som förutsättningar, för att nå dina egentliga mål. Mål som ofta handlar om att minimera slöseri och maximera försäljning.

Genom att arbeta tillsammans med en webbyrå som erbjuder en omfattande uppsättning av digitala tjänster, kan du säkerställa att din digitala strategi är så effektiv som möjligt.

Vill du få ut mer värde av dina digitala insatser?

Som en digital byrå med många års erfarenhet inom webbutveckling, webbdesign, SEO och CRO kan vi på Decision By Heart hjälpa till med att skapa en digital strategi som jobbar för att maximera utdelningen för ditt företag.

Genom att kombinera våra olika tjänster kan vi skapa en helhetslösning som hjälper dig att ta ditt företag till nästa nivå online. Så om du är redo att ta din digitala närvaro till nya höjder, tveka inte att kontakta oss på Decision By Heart.

Att börja är enkelt.