E-handel med WooCommerce

Är du redo att ta din verksamhet online och dra nytta av den växande e-handeln? Läs vidare för att upptäcka fördelarna med WooCommerce och hur det kan hjälpa dig att nå nya framgångar!

E-handel med WooCommerce

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

E-handel med WooCommerce

Som ni alla vet rör vi oss mindre nuförtiden. Corona har gjort att den fysiska handeln minskat, och den digitala E-handeln ökat drastiskt. Jämför man juni 2019 med samma månad 2020 ökade E-handeln med 23 procent.

Den allra största ökningen har avstannat men nu när en andra våg spås, kommer folk i större utsträckning än i sommar att vara hemma. Jobba, handla på nätet eller bara hålla sig undan folkmassor.

Visst har den utvecklingen peakat. Men många tror att en viss del av ökningen kommer bestå. Och vi får heller inte glömma att den ständigt ökade även innan pandemin.

WooCommerce den mest populära e-handeln

Det finns en uppsjö av e-handelsplattformar. Vissa enkla, andra väldigt avancerade. Det kan i stort sett bli hur komplext, och för den delen hur dyrt, som helst. Det är lite av en djungel när det gäller att välja E-handelslösning. Det är otroligt svårt att veta vad man egentligen ska välja.

WooCommerce är i särklass den mest populära e-handelsplattformen för WordPress och har över 4 miljoner aktiva installationer. Lite drygt 550 av dessa finns i Sverige. Precis som WordPress är WooCommerce ett open source-projekt, och när det laddas ner ingår full tillgång till källkoden vilket innebär att den helt och hållet kan modifieras enligt dina egna preferenser.

Som sagt kan E-handelsplatser bli hur komplexa som helst, men med en E-handel med WooCommerce är det lättare att samla allt under samma tak. WordPress som CMS, WooCommerce som E-handel och populära betaltjänster som Klarna, Dibs och Swish är kompatibla.

Detta är så klart är en väldig fördel ifall din potentiella kund är restriktiv med att dela med sig av sina personuppgifter, då kan de istället betala med den tjänst de känner sig trygga med.

Det finns även andra tillägg som kan förenkla exempelvis prenumerationsbetalningar. Det finns hundratals tillägg att köpa på WooCommerce hemsida för utökad funktionalitet som på andra plattformar måste kodas separat.

Fördelarna med WooCommerce

Till mångt och mycket kan du anpassa din E-handel efter det du vill ha. Det kan kräva en del programmering, men ofta räcker det med att installera olika väldokumenterade tillägg för att uppnå önskad funktionalitet.

WooCommerce är exklusivt för de med WordPress-webbplatser. På grund av detta fungerar de i symbios, då WooCommerce är utvecklad utefter WordPress. I och med det behöver du inte administrera två separata system, utan ett system vilket är en stor fördel.

Med WooCommerce följer också ett driftsansvar, där du själv måste göra backuper och uppdatera kontinuerligt på samma sätt som för WordPress.

Du bör dock ha i åtanke att en E-handel med WooCommerce är mer avancerad än en vanlig webbplats (ex blogg eller företagssida). Med fler och komplexare tillägg installerade är det svårare att uppdatera, vilket ökar risken för att något havererar eller blir fel.

För dig som vill åtnjuta fördelarna men inte ta hand om drift och underhåll av din E-handel med WooCommerce, så hjälper vi gärna till.

Summa summarum E-handel med WooCommerce

Eftersom WooCommerce är ett tillägg till WordPress kan du lätt integrera din E-handel med resten av din webbplats – vilket är en av de stora fördelarna. Du kan ändra, anpassa och modifiera din design och funktion med större valfrihet än många andra liknande lösningar.

I jämförelse med en hyrlösning, där det går att få upp E-handeln snabbt, blir det också snabbt ganska statiskt. Där har du inte särskild stor chans till att påverka varken funktion eller design utan får nöja dig med det som är i boxen.

Med WooCommerce kan du börja relativt smått, anpassa efter dina behov, växa och skala upp utan att behöva byta plattform. Det finns också många leverantörer du kan vända dig till som är duktiga och kan hjälpa dig med dina E-handels satsningar med WooCommerce.

Kort och gott –  vill du få en flexibel plattform, som du kan anpassa efter dina behov och växa med i framtiden, är det en E-handel med WooCommerce du skall satsa på. Har du dessutom redan en WordPress webbplats är mycket vunnet.

Vill du komma igång med WooCommerce eller veta mer om det?