En julhälsning till dig

Då var vi här igen. Julen står på tröskeln och jag skulle tro att de flesta av oss släpper in den med glädje. Även om den kommer om och om igen, så blir julen på något sätt aldrig långtråkig och tjatig. I stället känns det snarare lite speciellt, just vid denna tidpunkt.

Skriven av:

Author Image
Peter Malmberg
VD
Storybrand Certified Guide | SEO-Specialist

Publicerad:

Mörkret möter ljuset, kylan möter värmen och stressen möter lugnet.

En sak som gör det hela så speciellt är att under julen möter mörkret ljuset. Det är inget skrämmande mörker som jag menar, utan i stället kan det nästan ha en liten härlig ”känsla” över sig. Så där att det lockar fram lusten att tända stearinljus, arrangera ljusslingor, hänga upp alla stjärnor och vid blotta anblicken få till en avslappnad stämning.

Ett annat kännetecken är att kyla möter värme. Jag tänker på att den kalla och friska luften som vi har utanför dörren, möts av värmen från tända ljus och braskaminer. Men det är också särskilt kring julen som isiga tankar och känslor möts av varm gemenskap och varma möten med vänner och nära och kära.

Det tredje, och kanske mest speciella, som jag förknippar med julen, är lugnet som tar över efter en hektisk tid. Julklappar ska köpas, det ska putsas och fejas in i den minsta vrå och på samma gång ska vi klara av att sköta våra jobb. Samtidigt finns där mitt i allt en rofylldhet, för vi vet att när vi väl är klara med alla förberedelser, kan vi njuta av vad vi åstadkommit och bara ta in stillheten som julen för med sig.

Man skulle kunna säga att julen är kontrasternas tid. Mörkret möter ljuset, kylan möter värmen och stressen möter lugnet. Jag hoppas att ni alla får uppleva och njuta av allt detta, men även att ni för det vidare. Förutan ljus blir det ingen värme och sådan behövs för att vi ska finna ro och vila.

Jag vill passa på att tacka alla kunder, medarbetare och vänner för det fantastiska år som varit för oss på Decision By Heart och önska dig en riktigt,

God Jul & Gott Nytt År!