Fördelarna med SEO för företag

Det är inte den med bästa produkten eller tjänsten som säljer mest. Oftare köps den som är enklast att hitta, och som kommunicerar tydligast. SEO hjälper dig med just detta.

Fördelarna med SEO för företag

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Fördelarna med SEO för företag

Fördelarna med SEO för företag är väldigt många och viktiga. Utan att investera i SEO riskerar ditt företag att få sin webbplats och sitt innehåll förbisett av potentiella kunder.

Vad är SEO?

SEO står för sökmotoroptimering, vilket är processen att optimera en webbplats för att förbättra dess synlighet i organiska (obetalda) sökmotorresultat. SEO omfattar olika tekniker och taktiker för att förbättra en webbplats placering i populära sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

Målet med SEO är generera fler kvalificerade leads och mer försäljning genom att förbättra sin närvaro på nätet. Framförallt genom att göra det lättare för potentiella kunder att hitta dem. Fördelarna med SEO för företag är alltså, som du kanske misstänker, många.

Vilka är några av fördelarna med SEO?

 • 1. Ökad webbplatstrafik: En av de främsta fördelarna med SEO är ökad webbplatstrafik. Genom att optimera webbplatsens innehåll med relevanta nyckelord som används av potentiella kunder som söker efter produkter eller tjänster som är relaterade till ditt företag kan du öka antalet besökare till din webbplats.
 • 2. Förbättrad varumärkeskännedom: SEO kan bidra till att bygga upp ditt varumärke genom att öka synligheten för din webbplats och ditt innehåll i sökmotorresultaten. Detta skapar fler möjligheter för potentiella kunder att hitta dig, lära sig mer om dina produkter eller tjänster och bli bekanta med ditt varumärke.
 • 3. Fler leads och mer försäljning: SEO bidrar också till att generera fler kvalificerade leads och försäljning genom att göra det lättare för potentiella kunder att hitta dig på nätet när de letar efter lösningar relaterade till din verksamhet. När människor lätt kan hitta det de behöver på ett företags webbplats är de mer benägna att köpa från dem.
 • 4. Kostnadseffektiv marknadsföring: Eftersom det inte finns några kostnader förknippade med organisk sökmotoroptimering ser företag en högre avkastning på investeringar än med traditionella marknadsföringsstrategier. SEO är dessutom ett av de mest kostnadseffektiva sätten att öka din synlighet på nätet, nå potentiella kunder och generera fler leads och försäljning. Bra SEO leder dessutom till billigare SEM. Läs gärna mer om hur det inte går att betala sig fram på Google i artikeln ”Vad är skillnaden mellan SEO och SEM” härnäst.

Indirekta fördelar med SEO för ditt företag: Ökad trovärdighet och nya möjligheter

Förutom dessa konkreta fördelar kan SEO också bidra till att öka ditt företags trovärdighet bland potentiella kunder. Genom att rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERP) för relevanta sökord signalerar det till användarna att ditt företag är pålitligt och trovärdigt.

Något som gör dem mer benägna att köpa från dig i stället för från konkurrenter som ligger längre ner i SERP-rankningen. Detta bidrar till att bygga upp ett förtroende mellan ditt varumärke och dess kunder, vilket är viktigt för alla framgångsrika företag.

Sammantaget har effektiva SEO-metoder avsevärda möjligheter för din verksamhet. Om du vill se till att din webbplats får den synlighet och uppmärksamhet den förtjänar är det ett smart beslut att investera i SEO.

Med en effektiv SEO-strategi kan du förvänta dig fler webbplatsbesökare, varumärkeskännedom och leads – allt detta kommer att bidra till att öka din försäljning och lönsamhet i det långa loppet.

För företag som vill lyckas på nätet bör SEO vara en topprioritet eftersom det erbjuder många fördelar jämfört med traditionella marknadsföringsmetoder. Dessutom kan det med rätt genomförande ge dig varaktiga resultat för ditt företags tillväxt och framgång.

Indirekta fördelar med SEO:

 • Långsiktiga resultat
 • Ökad trovärdighet bland kunder
 • Mer synlighet och uppmärksamhet

Halka inte efter – SEO är avgörande på dagens marknad

Det är inte nödvändigtvis den som har den bästa produkten som säljer mest. Oftare är det det företag som är enklast att hitta, och som kommunicerar tydligast. Utan att investera i SEO riskerar företag att få sin webbplats och sitt innehåll förbisett av potentiella kunder.

Detta kan leda till minskad webbplatstrafik, varumärkeskännedom, leads och försäljning som skulle ha kunnat genereras om en effektiv SEO-strategi hade genomförts.

Sammantaget kan det få stora konsekvenser för alla företag som vill växa och lyckas på nätet att inte investera i SEO. Det begränsar inte bara möjligheterna att nå potentiella kunder utan kan också sätta press på befintliga relationer med nuvarande kunder eftersom det utan ordentlig synlighet på nätet är svårt att upprätthålla lojalitet och förtroende bland dem.

Genom att dra nytta av de många fördelarna med SEO, såsom förbättrad webbplatstrafik och varumärkeskännedom samt ökade leads och försäljning, kan företag se till att de förblir konkurrenskraftiga i sin bransch samtidigt som de fortsätter att bygga långsiktig framgång på nätet.

Vad du riskerar om du inte har en SEO-strategi:

 • Se din webbtrafik minska
 • Färre känner igen ditt varumärke
 • Du blir omkörd av konkurrenter
 • Förlora gamla och nya kunder

Men jag har inte tid!

Ja, visst är det ett tidskrävande arbete. Men det är högst nödvändigt att prioritera. För upptagna företagare som inte har tid att ta sig an den här typen av projekt själva, är det en bra idé att anlita ett erfaret SEO-team eller en erfaren SEO-konsult.

En professionell person har kunskapen och expertisen för att hantera viktiga aspekter av ditt företags SEO-strategi. Från att skapa innehåll som uppfyller SEO-bästa praxis till att optimera befintligt innehåll för bättre sökmotorrankning.

Börja nu – skörda resultaten nu och i framtiden

Genom att investera i en omfattande SEO-strategi som är skräddarsydd specifikt för ditt företag tar du också proaktiva steg mot framtida framgång. Utan kontinuerliga optimeringsinsatser riskerar webbplatser att förlora sin placering med tiden när sökmotorernas algoritmer förändras.

Genom att investera i ordentlig SEO nu kan du säkerställa långsiktig framgång – även om dessa förändringar sker senare.

Allt som allt är det värt att investera i SEO även för upptagna företagare som inte har tid själva. Det är en investering i ditt företags framtid med gott om potentiell avkastning på vägen!

Önskar du högre ranking och fler webbplatsbesökare?