Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå

Fel val av webbyrå kan bli dyrt och rätt val kan bli fantastiskt. Idag går vi igenom det du behöver ha med dig inför möten med webbyråer.

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Dags att välja webbyrå? Här är frågorna du behöver ställa

Som företagsledare är det en svår uppgift att välja rätt webbyrå för ditt företag. Framgången för ditt projekt beror på kvaliteten av den webbyrå du väljer, så det är viktigt att välja rätt byrå som uppfyller både dina förväntningar och din budget.

Med så många alternativ kan det vara förvirrande för att ta reda på vilken byrå som passar bäst för dig. Fel val kan bli dyrt och rätt val kan bli helt fantastiskt för ditt företag! Idag går vi igenom det du behöver ha med dig inför möten med potentiella webbyråer.

Vad du bör leta efter i en webbyrå

Du vill försäkra dig om att den webbyrå du väljer har goda erfarenheter av att leverera framgångsrika projekt. Och att de förstår just din vision. Du måste också se till att de förstår arbetets omfattning och tidsplanen för slutförandet, liksom eventuella särskilda krav som du kan ha.

Det är viktigt att de kan kommunicera effektivt och hålla vad de lovar. Slutligen vill du försäkra dig om att kostnaden ligger inom din budget. Och att du till fullo förstår hur deras prismodell fungerar!

Vad kan din nya webbyrå göra för ditt företag?

Webbyråer kan hjälpa dig att skapa en webbplats från grunden eller göra om en befintlig webbplats för att förbättra användarupplevelsen, öka funktionaliteten och främja ditt varumärke på nätet. Vissa byråer jobbar med alla dessa delar, medan andra specialiserar sig på något/några områden.

  • Utveckling av webbplatser och appar: Webbyråer kan hjälpa dig att utveckla skräddarsydda webbapplikationer som är skräddarsydda för dina affärsbehov och mål.
  • E-handelslösningar: Webbyråer kan erbjuda skräddarsydda lösningar för säker och effektiv försäljning av produkter eller tjänster online, oavsett om det handlar om att skapa en ny e-handelsplats eller förbättra en befintlig.
  • Sökmotoroptimering (SEO): Webbyråer kan hjälpa till att optimera din webbplats synlighet i sökmotorer så att fler personer hittar ditt företag när de söker efter relaterade produkter eller tjänster på nätet.
  • Konverteringsoptimering (CRO): Webbyråer kan använda olika tekniker för att se till att besökarna på din webbplats vidtar önskade åtgärder, t.ex. att anmäla sig till ett nyhetsbrev eller göra ett köp.

På Decision By Heart jobbar vi med alla dessa delar. Tillsammans kompletterar de en cirkel som ska leda till fler affärer. Till en början, skapa och bygga din webb eller e-handel. Sedan SEO för att driva in rätt personer till din nya webb. Och till sist CRO för att kontinuerligt maximera konverteringsgraden för dina besökare.

Resultatet? Fler besökare, fler konverteringar och fler affärer till dig.

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå för…

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå för webbutveckling

När det gäller att anlita en webbyrå för webbutveckling finns det några viktiga frågor som du bör ställa innan du fattar ett beslut.

Först bör du fråga om deras expertis och erfarenhet av webbutvecklingsprojekt. Har de en portfölj med framgångsrika projekt? Vilken bransch eller teknik är de specialiserade på? Är de upp-uppdaterad med den senaste webbtekniken?

Därefter bör du fråga om deras process för projektleverans och hur de arbetar med kunderna. Hur hanterar de återkoppling och ändringar på vägen? Vad är deras tidslinje för att slutföra projektet? Har de några särskilda krav (t.ex. specifika programmeringsspråk eller programvara) som måste uppfyllas innan projektet kan påbörjas?

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå för E-handelslösningar

När du väljer en webbyrå för e-handelslösningar är det viktigt att ställa specifika frågor om deras erfarenhet och kunskap på området. Vilken typ av e-handelsplattform är de specialiserade på? Har de expertis inom integrationer av betalningsgateway, fraktintegrationer och hantering av produktkataloger?

Du bör också fråga vilken typ av kundtjänst de har och hur snabbt de kan svara på förfrågningar. Vilka åtgärder vidtar de för att garantera säkerheten för kunduppgifter? Vilka integrationer från tredje part stöds av deras plattform och vilken typ av rapporterings- och analysmöjligheter har den?

Du bör också fråga om deras handläggningstid för att utveckla anpassade funktioner eller göra justeringar av befintliga funktioner. Hur lång tid kommer det hur mycket skulle det kosta att göra ändringar i den befintliga plattformen och hur mycket skulle det kosta?

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå för SEO

När du väljer en byrå för SEO bör du ställa frågor om deras erfarenhet och expertis på området. Har de några fallstudier eller vittnesmål från tidigare framgångsrika kampanjer? Hur ofta uppdaterar de sig kring de försändringar som ständigt sker inom SEO?

Du bör också fråga vilka andra tjänster som ingår i deras SEO-paket. Har de någon erfarenhet av innehållsmarknadsföring eller hantering av sociala medier?

Slutligen är det viktigt att fråga om deras rapporteringsprocesser. Hur ofta rapporterar de om framstegen i SEO-kampanjerna och vilken typ av data tillhandahåller de i dessa rapporter? Finns det några extra avgifter för SEO-granskning eller konsulttjänster?

Frågor att ställa innan du anlitar en webbyrå för CRO

Innan du väljer en webbyrå för CRO bör du ställa frågor om deras erfarenhet och expertis på området. Har de några fallstudier eller vittnesmål från tidigare framgångsrika kampanjer? Hur ofta uppdaterar de sig om de bästa metoderna och teknikerna?

Du bör också fråga vilka andra tjänster som ingår i deras CRO-paket. Har de har du erfarenhet av A/B-testning, UI-design, UX-design och copywriting?

Slutligen är det viktigt att fråga om deras rapporteringsprocesser. Hur ofta rapporterar de om CRO-kampanjernas framsteg och vilken typ av data tillhandahåller de i dessa rapporter? Finns det några extra avgifter för CRO-granskning eller konsulttjänster?

Du har inte råd att välja fel webbyrå

Att välja en webbyrå för ditt projekt kan vara en svår uppgift, särskilt om du inte gör din research först. Det är viktigt att ställa rätt frågor och välja klokt, eftersom fel beslut kan leda till slöseri med tid och pengar. Utan ordentlig forskning finns det inget sätt att förstå vilken typ av yrkesmän som står bakom företaget, deras erfarenhet och expertis och de processer som de har infört för att säkerställa en framgångsrik projektleverans.

Om du väljer en webbyrå utan att ha gjort en ordentlig undersökning kan det dessutom leda till att du väljer en byrå som inte har erfarenhet av den plattform eller teknik som du behöver för ditt projekt. Något som kan leda till förseningar eller till och med till att ditt projekt misslyckas.

Sparar pengar, tid och sinnesfrid när du lägger kraft på att välja rätt webbyrå

Att välja rätt webbyrå för ditt projekt kan spara pengar och tid och ge dig sinnesro. När du väljer en webbyrå med rätt erfarenhet av den e-handelsplattform eller teknik du behöver, får du den kunskap som krävs för att se till att alla aspekter av ditt projekt tas om hand snabbt och effektivt.

De kommer att kunna använda de bästa metoderna och teknikerna för ditt projekt. Något som leder till färre fel och mindre tidsspill.

Att arbeta med en bra webbyrå kan vara en otroligt givande upplevelse. De har inte bara expertisen för att genomföra framgångsrika projekt, utan de har också passionen och motivationen att gå utöver det som krävs.

Bra webbyråer är stolta över sitt arbete och är villiga att anstränga sig extra för att se till att kunderna får det bästa möjliga resultat. De tillhandahåller uppdateringar och återkoppling i rätt tid om hur projekten fortskrider och är alltid öppna för idéer och förslag från kunderna. Att arbeta med en bra webbyrå är verkligen motiverande, eftersom du kan vara säker på att ditt projekt är i erfarna händer.

Vill du veta mer om att jobba med en webbyrå? Läs ”Fördelarna med att jobba med en webbyrå” härnäst!

Välkommen till Decision By Heart