Gutenberg för content

Gutenberg för content är perfekt för dig som webbredaktör av många olika anledningar. Kort sagt är det ett verktyg som underlättar din vardag! Idag går vi in på hur och varför.

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Gutenberg för content: Perfekt för dig som webbredaktör

Som content creator, webbredaktör – eller vilken titel du som skapar och delar innehåll från er webbplats har, är din närmsta arbetskollega den blockredigerare som webbplatsen använder. Den kan vara någon som hjälper eller stjälper din arbetsvardag. Gutenberg blockredigerare är tillgänglig i WordPress, och den är extremt användarvänligt på daglig basis för webbredaktörer och innehållsskapare.

Vad är Gutenberg?

Gutenberg är en blockredigerare för innehåll som gör att du som webbredaktör kan skapa dynamiska innehållslayouter genom att lägga till block av text, media eller annat innehåll. Detta gör det mycket enklare att skapa komplexa layouter utan att behöva koda eller använda kortkommandon.

Gutenberg för content gör det också enkelt att återanvända innehållsblock på hela din webbplats, så att du kan spara tid och huvudvärk.

Med Gutenberg kan man bygga allt från enkla webbplatser till komplexa e-handelsbutiker. Och eftersom Gutenberg ständigt uppdateras med nya funktioner och förbättringar kommer den bara att bli bättre med tiden.

Intuitiv navigation

En av de bästa sakerna med Gutenberg är att det är väldigt intuitivt och lätt att använda. Även om du inte är bekant med WordPress bör du kunna räkna ut hur du använder Gutenberg-redigeraren utan problem. Om du dessutom redan är bekant med WordPress kommer du att kunna dra nytta av alla funktioner som Gutenberg för content creators har att erbjuda.

Gutenberg erbjuder också ett stort antal block som du kan använda för att skapa ditt innehåll. Det finns block för allt från videor och bilder till kolumner och knappar. Och om du inte hittar ett block som du behöver kan man alltid skapa egna anpassade block.

Anpassa din webbplats i WordPress enkelt och gränslöst

En annan anledning att använda Gutenberg för content på din webbplats är att det ger större flexibilitet när det gäller layout. Med den gamla WordPress-redigeraren var du i stort sett fast med den layout som tillhandahölls.

Men med Gutenberg kan du enkelt ändra layouten för ditt innehåll genom att helt enkelt dra och släppa blocken runt. Detta ger dig mycket mer kontroll över hur ditt innehåll ser ut på sidan.

Gutenberg är också extremt mångsidigt. Du kan använda den för att skapa enkla inlägg eller sidor, eller så kan du använda den för att skapa komplexa layouter med flera kolumner och medier.

Du kan till och med använda det för att skapa landningssidor eller försäljningssidor. Om du kan drömma om det är det troligt att du kan skapa det med Gutenberg!

Gutenberg vs Elementor

Många webbutvecklare och webbredaktörer väljer idag Gutenberg framför det tidigare populära Elementor som innehållsredigerare i WordPress av flera skäl. Gutenberg är en mer lättviktig sidbyggare, vilket innebär att den laddas snabbare och det är mindre troligt att den saktar ner din webbplats.

Detta kan vara en stor fördel, särskilt om du har mycket innehåll på din webbplats.

Gutenberg har också ett enklare och mer användarvänligt gränssnitt som gör det lätt att komma igång med att bygga sidor. Dessutom erbjuder Gutenberg tack vare öppen källkod mer flexibilitet när det gäller hur du kan layouta ditt innehåll, och det är lättare att lägga till anpassningar som färger och typsnitt.

På det hela taget är Gutenberg det bättre valet för dem som letar efter en snabb och lättanvänd sidbyggare som erbjuder mycket flexibilitet.

Sammanfattningsvis

  • Gutenberg är en blockredigerare som gör det möjligt att skapa dynamiska innehållslayouter genom att lägga till block av text, media eller annat innehåll.
  • Gutenberg gör det enkelt att återanvända innehållsblock på hela webbplatsen.
  • Gutenberg är mycket intuitivt och lätt att använda. Även om du inte är bekant med WordPress bör du kunna räkna ut hur du använder Gutenberg-redigeraren utan problem.
  • Med Gutenberg kan du bygga allt från enkla webbplatser till komplexa e-handelsbutiker. Och eftersom Gutenberg ständigt uppdateras med nya funktioner och förbättringar kommer det bara att bli bättre med tiden
  • Gutenberg erbjuder större flexibilitet när det gäller layout än vad den gamla WordPress-redigeraren gjorde. Du kan enkelt ändra layouten för ditt innehåll genom att helt enkelt dra och släppa blocken runt. Detta ger dig mycket mer kontroll över hur ditt innehåll ser ut på sidan
  • På grund av dess användarvänlighet och mångsidighet väljer fler och fler webbredaktörer Gutenberg framför Elementor som sitt val för innehållsredigering i WordPress.

Behöver du hjälp att komma igång med Gutenberg?

Om du känner dig lite överväldigad av övergången till Gutenberg behöver du inte oroa dig. Vi finns här för att hjälpa dig. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att komma igång. Med sin flexibilitet och användarvänlighet är Gutenberg perfekt för innehållsskapare som vill producera högkvalitativt innehåll utan att behöva lägga ner timmar på att formatera det själva.

Vad önskar du att din webb kunde göra? Vi fixar det.