Hur jobbar man med en webbyrå?

Så du funderar på att jobba med en webbyrå, men känner dig lite osäker på hur det går till? Då är den här artikeln för dig.

Hur jobbar man med en webbyrå: VD Peter Malmberg på webbyråns kontor i Karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Hur jobbar man med en webbyrå?

Så du funderar på att jobba med en webbyrå, men känner dig lite osäker på hur det går till? Då är den här artikeln för dig. Som i alla andra branscher är ingen webbyrå den andra exakt lik, men det finns generella arbetssätt som brukar vara samma när det gäller att bygga en webbplats från start. Idag går vi igenom ett ungefärligt förlopp för dig som behöver en ny webbplats!

Hitta rätt webbyrå för dig och ta fram mål

Först och främst är det viktigt att hitta rätt webbyrå för dig. Beroende på vilka behov du har av en webbplats kan olika byråer ha olika specialiteter som kan vara mer lämpade för just ditt projekt. Att undersöka olika alternativ och diskutera dem med potentiella webbyråer är ett bra sätt att börja.

Se till att jobba med en byrå som är transparent med sitt arbetssätt. En som försöker få dig att hänga med och förstå, istället för att prata över huvudet på dig med facktermer.

När du väl har valt en webbyrå är det dags att ordna ett första möte (vilket i många fall kan ske virtuellt). Det är då du diskuterar detaljer som tidsplan och budget och förklarar exakt vad du vill ha ut av din webbplats.

Det är också bra om du kommer förberedd med idéer om hur du vill att webbplatsen ska se ut eller fungera – detta kommer att hjälpa teamet att ge vägledning under utvecklingen.

Löpande kommunikation

Din webbyrå arbetar sedan med att utveckla din webbplats. Beroende på projektets storlek och komplexitet kan detta ta allt från några veckor till flera månader.

Under utvecklingen kommer det att ske en regelbunden kommunikation mellan dig och din webbyrå – detta är viktigt för att se till att allting stämmer överens med dina ursprungliga mål och krav.

När utvecklingen är klar är det dags för testning. Då kan du kontrollera att alla funktioner fungerar korrekt innan du lanserar din webbplats live. Återigen är kommunikation nyckeln här – det är viktigt att se till att eventuella problem åtgärdas innan lanseringsdagen!

Slutligen är det dags att lansera din webbplats. Kom ihåg att om du samarbetar med en webbyrå ska den dig nödvändigt stöd och utbildning för att hantera webbplatsen framåt. Det kan handla om att lära dig hur du använder webbplatsen, hjälpa dig med felsökning och ge allmänna råd om innehåll eller utformning.

Fortlöpande avtal med fler insatser – väx snabbare på webben

Förutom att bygga din webbplats med webbutveckling och design brukar de flesta webbyråer erbjuda tjänster som stöttar ditt företags resa på webben. Samarbetet mellan dig och webbyrån kan se olika ut beroende på hur mycket tid och kompetens du har internt, och hur mycket du är berädd att investera i webben. När du jobbar med en bra webbyrå lönar sig investeringar rejält i tjänster som:

  • SEO (hjälper målgruppen att hitta din webbplats)
  • CRO (följer dina webbplatsbesökare och optimerar för konverteringar)
  • Support och underhåll (uppdateringar för säkerhet och hjälp med buggar)

Det är enkelt att komma igång

När det gäller företag av alla storlekar kan det vara till stor nytta för dig att samarbeta med en webbyrå. Det är förvånansvärt enkelt att göra och du behöver inte oroa dig för att bli överväldigad – webbyråer gör det till sitt mål att hjälpa dig att lyckas. Så om du överväger att arbeta med en webbyrå för ditt företag, tveka inte!

Vi tar fram en sammanhängande plan som återspeglar ditt företag, inklusive de nödvändiga tekniska komponenterna och praktiska verktygen för att lyckas. Dessutom ger vi full support under hela den tid som vårt partnerskap varar.

Så varför inte följa med oss på denna resa? Kontakta oss idag och låt oss börja skapa något fantastiskt tillsammans.

Vill du veta mer om hur en webbyrå kan hjälpa ditt bolag att växa? Läs ”Hur kan en webbyrå hjälpa mig?” härnäst.

Vill du få ut mer av din webbplats?