Hur ofta bör jag underhålla min WordPress-webbplats

Stressad kring underhållet av webbplats? Det är viktiga grejer, så det är befogat. Läs om hur ofta du bör underhålla din WordPress-webbplats!

Hur ofta bör jag underhålla min WordPress-webbplats: medarbetare på webbyråns kontor i karlstad

Skriven av:

Author Image
Ulrika Winge
SEO-specialist
Hjälper ditt företag högre upp på Google

Publicerad:

Hur ofta bör jag underhålla min WordPress-webbplats?

För många känns det stressande att inte ha koll på sin WordPress-webbplats, särskilt när det kommer till så viktiga saker som underhåll. Det finns så många saker att tänka på, som säkerhet, prestanda och uppdateringar. Och när du inte har koll på dessa saker, kan det leda till allvarliga problem.

Du riskerar att utsättas för hackare som försöker stjäla dina kunders personuppgifter, din webbplats kan sakta ner på grund av föråldrad kod, och tillslut kan din webbplats bli inaktuell…

Lyckligtvis finns det sätt som du kan ta kontroll över underhållet av din WordPress-webbplats. Idag går vi igenom det du behöver för att gå från osäker och oroad, till trygg och lugn med fokus över till andra saker.

Uppdateringar en gång i månaden

Hur ofta bör du underhålla din WordPress-webbplats? Svaret är att du bör göra det regelbundet. En bra riktlinje är att uppdatera din webbplats en gång i månaden. Detta kan innefatta säkerhetsuppdateringar, plugin-uppdateringar och uppdateringar av WordPress-kärnan.

Men att bara uppdatera din WordPress-webbplats en gång i månaden är inte tillräckligt. Du bör också ha en plan för hur du ska hålla koll på ditt WordPress-underhåll. Det finns många verktyg som kan hjälpa dig med detta, till exempel WordPress-inbyggda verktyg och tredjepartsverktyg som Jetpack.

Men, om du känner att det är för mycket att hantera på egen hand finns det alternativ. En webbyrå som är specialiserad på WordPress kan erbjuda underhållspaket som tar hand om alla dessa saker åt dig. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för underhåll och säkerhet, och du kan fokusera på att driva ditt företag istället.

Undvik allvarliga problem och skapa rätt förutsättningar för dina besökare

När du inte vidtar åtgärder för underhåll kan du få allvarliga konsekvenser. Om din webbplats hackas kan det leda till att dina personuppgifter stjäls eller din webbplats tar skada. Om din webbplats sakta ner kan det leda till att besökare lämnar din webbplats och söker efter alternativ på annat håll. Det är därför avgörande att ha koll på ditt WordPress-underhåll och vidta åtgärder regelbundet.

Men när du underhåller din WordPress-webbplats korrekt, skapar du fantastiska förutsättningar för din webbplats. Din webbplats presterar bättre och är dessutom mindre benägen att bli utsatt för attacker från hackare.

Detta kan leda till att du får fler besökare på din webbplats, vilket i sin tur kan leda till att du får fler kunder och ökar din försäljning. Dessutom ger en välunderhållen webbplats ett professionellt intryck, vilket kan hjälpa till att bygga förtroende hos dina kunder.

Så hur kan du underhålla din WordPress-webbplats korrekt?

Här är några tips:

  • Uppdatera regelbundet: Uppdatera WordPress-kärnan, dina plugins och dina teman regelbundet för att säkerställa att din webbplats är säker och presterar på topp.
  • Säkerhetskopiera din webbplats: Säkerhetskopiera din webbplats regelbundet för att skydda dig mot eventuella problem som kan uppstå.
  • Övervaka prestanda: Övervaka prestanda på din webbplats och åtgärda eventuella problem som kan sakta ner webbplatsen.
  • Hantera spam: Hantera spamkommentarer och inlägg för att se till att din webbplats håller en hög kvalitet.
  • Optimera bilder: Optimera dina bilder för att se till att din webbplats laddas snabbt och inte sakta ner på grund av tunga filer.
  • Använd säkerhetsplugin: Använd säkerhetsplugin för att skydda din webbplats mot hackare och skadlig kod.
  • Använd en webbyrå: Anlita en webbyrå som specialiserar sig på WordPress för att ta hand om underhåll och säkerhet för din webbplats.

Få maximal prestanda utan att lyfta ett finger

Att ha koll på ditt WordPress-underhåll är avgörande för att din webbplats ska fungera optimalt och vara säker. Genom att uppdatera regelbundet, säkerhetskopiera din webbplats och övervaka prestanda kan du säkerställa att din webbplats presterar på topp. Dessutom minskar du risken att utsättas för hot.

Om du känner att det är för mycket att hantera på egen hand är du inte ensam. Just den här typen av arbete är vanligt att anlita en webbyrå för. Dels för att det kan vara komplicerat, och för att det är såpass avgörande att göra rätt.

Vi på Decision By Heart har många års erfarenhet av underhåll i just WordPress och tar gärna lasset av dina axlar. Kolla in våra underhållspaket som tar hand om alla dessa saker åt dig. Så att du kan få ro i sinnet och frihet att fokusera på att driva ditt företag.

Ge hemsidan förutsättningar att prestera.